Meteo

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η ώρα του τελικού

Η ήττα του Rafael Nadal στα προημιτελικά από τον Σκωτσέζο Murray περιόρισε το ταμείο στα 1144,54 ευρώ. Παρόλα αυτά ο πρώτος μήνας του 2010 θα κλείσει με θετικό ταμείο για το tennis οτι και να γίνει στους τελικούς ανδρών και γυναικών. Αν και στον τελικό των ανδρών δεν έχω αποφασίσει αν θα ποντάρω καν.
Ο τελικός γυναικών του Australian Open 2010 είναι λοιπόν προ των πυλών. Πέρα από τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για κάθε μία από τις τεννίστριες που συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού όλοι μας αναγνωρίζουμε οτι είναι δύο από τις μεγαλύτερες μορφές του sport όλων των εποχών.
Από την μία είναι η Serena Williams η οποία έχει κατακτήσει συνολικά 11 grand slams σε 13 συμμετοχές σε τελικούς και από την άλλη η επανεμφανιζόμενη φέτος Justin Henin με 7 grand slams σε 11 συμμετοχές. Στο Australian Open η Βελγίδα έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό , το 2004 που νίκησε την Kim Clijsters με 2-1 σετ και το 2006 που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω στομαχικών διαταραχών ενώ έχανε με 6-1 2-0 από την Amelie Mauresmo. H Αμερικανίδα από την πλευρά της έχει φτάσει σε τέσσερις τελικούς και έχει κερδίσει και τους τέσσερις τις χρονιές 2003 , 2005 , 2007, 2009 απέναντι σε Venus Williams, Davenport, Sharapova και Safina αντίστοιχα.
Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις κατά το παρελθόν είναι σχεδόν μοιρασμένες με την Αμερικανίδα να προηγείται με 7-6 νίκες και 4-1 σε σκληρή επιφάνεια. Σε grand slams έχουν αναμετρηθεί 6 φορές και εκεί προηγείται η Βελγίδα με 4-2 νίκες.
Όσα στατιστικά και να αραδιάσει κανείς πάντως , το γεγονός είναι οτι πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο δύσκολα μπορεί να προβλέψει την τελική νικήτρια. Εγώ θα ρισκάρω να επιλέξω για νικήτρια αύριο την Serena Williams (photo) για ένα και μοναδικό λόγο. Ο λόγος αυτός είναι οι 11 νίκες σε 13 συμμετοχές σε grand slams. Αυτό και μόνο δείχνει οτι όταν μετέχει σε τελικούς μπαίνει με πάθος και δεν ανέχεται καμία λευκή να την κερδίσει. Άλλωστε η μόνη που την έχει νικήσει στους δύο τελικούς που έχει χάσει είναι η αδελφή της.....

Back Serena Williams
Απόδοση : 1,91 (Betfair)
Ποντάρισμα:30 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 25,68 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1144,54 ευρώ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Vamos

Δεν τα κατάφερε χθες η Zvonareva παρόλα αυτά η κατάκτηση του πρώτου set αρκούσε για να προστεθούν άλλα 13,91 ευρώ στο ταμείο το οποίο πλέον έχει φτάσει στα 1184,54 ευρώ.
Για σήμερα εν συντομία θα εμπιστευτώ τον Rafael Nadal. Παίζει πολύ καλά φέτος , πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις του με τον Murray 7-3 (4-3), τον έχει ξανακερδίσει το Australian Open το 2007 και το βασικότερο είναι το outsider βάσει αποδόσεων. Ο Murray πάντα σε αυτά τα σημεία σε grand slams κάπου αποκλείεται . Το μόνο σημείο που με προβληματίζει είναι οτι φέτος στο Australian open το τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος συνήθως το παίρνει το φαβορί. Θα το ρισκάρω όμως.

Back Rafael Nadal
Απόδοση : 2,06 (Betfair)
Ποντάρισμα:40 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 40,32 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1184,54 ευρώ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

For your eyes only

Καλησπέρα. Μετά και την νίκη της Schiavone προχθές το ταμείο αυγάτισε και άλλο φτάνοντας πλέον στα 1170,63 ευρώ.
Πλέον φτάσαμε στον τέταρτο γύρο του Αυστραλέζικου grand slam σε άνδρες και γυναίκες . Σιγά σιγά καταπίνονται οι μέρες έως ότου έρθει η ώρα του μεγάλου τελικού στο τουρνουά των γυναικών και κάθε μια κοπέλα πια που έχει απομείνει στο κόλπο κάνει τα δικά της όνειρα και ζυγίζει τις πιθανότητες της. Η Vera Zvonareva (photo)από την Ρωσία νο9 στην παγκόσμια κατάταξη και η Victoria Azarenka από την Λευκορωσία νο7 στον κόσμο θα έχουν αύριο την ευκαιρία να μεγαλώσουν τις πιθανότητες τους για συμμετοχή σε ένα τελικό grand slam για πρώτη φορά στην καριέρα τους.
Η Ρωσίδα με τα πανέμορφα μάτια έφτασε εως τον τέταρτο γύρο αποκλείοντας διαδοχικά τις Kucova, Benesova και Dulko χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς να χάσει σετ ακόμα. Πριν το Australian Open εμφανίστηκε στο τουρνουά του Sydney εγκαταλείποντας τον αγώνα της στον πρώτο γύρο με την Elena Vesnina στο πρώτο σετ. Πέρσι σταμάτησε στα ημιτελικά του Australian Open ( η καλύτερη της στιγμή σε grand slams γενικότερα) κάτι που σημαίνει οτι αν χάσει αύριο θα χάσει έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη.
Η λεπτοκαμωμένη Λευκορωσίδα φτάνει στον τέταρτο γύρο έχοντας αποκλείσει τις Cohen-Aloro, Voegele και Garbin (βατές πάντως αντίπαλοι) χωρίς να χάσει και αυτή σετ. Πριν το Australian Open είχε δείξει οτι βρίσκεται σε καλή κατάσταση από το τουρνουά του Sydney όπου έφτασε έως τα ημιτελικά οπου έχασε από την μετέπειτα νικήτρια Dementieva άνετα πάντως με 6-3 6-1. Πέρσι σταμάτησε στον τέταρτο γύρο (στο σημείο που βρισκόμαστε και τώρα δηλαδή).
Κατά το παρελθόν έχουν γίνει τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο τεννιστριών με την Ρωσίδα να έχει κερδίσει και τις τέσσερις φορές χωρίς να έχει χάσει σετ !!!! Οι τρεις μάλιστα αναμετρήσεις έγιναν σε σκληρή επιφάνεια όπως και αύριο. Παρόλα αυτά φαβορί δίνεται αύριο η Λευκορωσίδα.
Εγώ για αύριο θα εκμεταλλευτώ το γεγονός αυτό και θα ποντάρω στην κατάκτηση ενός σετ από την Ρωσίδα κάτι που έχει καταφέρει άλλωστε 8 φορές στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.
Ώρα έναρξης βάσει προγράμματος κατά τις 12.00 αύριο το μεσημέρι
Lay Victoria Azarenka 2-0
Απόδοση : 3,05 (Betfair)
Ποντάρισμα:30 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 13,91 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1170,63 ευρώ

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου