Meteo

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Σαν σήμερα 6 Ιουνίου

  • To 2005 πεθαίνει σε ηλικία 78 ο Dana Elcar , πολύ γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το ρόλο του Peter Thornton στην τηλεοπτική σειρά McGyver.
  • Το 1999 ολοκληρώνεται το Eurobasket γυναικών που διεξάγεται στο Κατοβίτσε της Πολωνίας. Η Πολωνία ανακηρύσσεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας στον τελικό τη Γαλλία με 59-56
  • Το 1999 ο Andre Agassi κερδίζει το Roland Garros και γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά και τα τέσσερα τουρνουά του Grand Slam (Wimbledon 1992, US Open 1994, Australian Open 1995) μετά από 30 χρόνια ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Donald Budge (1938), Fred Perry (1934), Roy Emerson (1964) και Rod Laver (1969)
  • To 1991 , 8 νεκροί, 128 τραυματίες και πολλές συλλήψεις είναι ο τραγικός απολογισμός των πανηγυρισμών για την πρώτη επιτυχία της Χιλής στο Copa Limbertadores μετά τη νίκη της Colo Colo επί της Olympia της Παραγουάης με 3-0 μπροστά σε 65.000 κόσμο στο Santiago.
  • To 1987 η Steffi Graff, 9 μέρες πρίν κλείσει τα 18 έτη γίνεται η νεώτερη πρωταθλήτρια του Roland Garros, νικώντας στον τελικό τη Martina Navratilova με 6-4,4-6,8-6
  • Το 1956 γεννιέται ο μεγάλος Σουηδός τεννίστας Bjorn Borg.
  • To 1944 οι σύμμαχοι αποβιβάζονται στη Νορμανδία και αρχίζει η μεγάλη επίθεση που εκρινε ουσιαστικά την έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Το 1875 γεννιέται ο συγγραφέας του " Μαγικού Βουνού" Thomas Mann
  • To 1850 o Levi Strauss παρουσιάζει για πρώτη φορά το παντελόνι τζιν.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου

  • Το 2005 ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου 66χρονος Guy Roux (Γκι Ρου) έπειτα από 44 χρόνια στον πάγκο της Auxerre ανακοινώνει και επίσημα την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μια μέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου (2-1 την Sedan) στον τελικό στο Stad de France, για τέταρτη φορά στην ιστορία της Γαλλικής ομάδας. Ο Roux ανέλαβε την Auxerre το 1961 και την οδήγησε στο νταμπλ το 1996.
  • Το 2004 πεθαίνει σε ηλικία 93 χρονών ο 40στος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ronald Wilson Reagan απο πνευμονία. Ο Reagan, που τα τελευταία χρόνια υπέφερε από τη νόσο Alzheimer, είχε σπουδάσει οικονομικά και κοινωνιολογία στο Illinois, ξεκίνησε σαν sportscaster σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Iowa , αλλά το 1937 έγινε ηθοποιός στην Warner's Brothers Studio και συμμετείχε σε περισσότερες από 50 ταινίες. Το 1966 εξελέχτηκε κυβερνήτης της California , όπου έμεινε για 8 χρόνια, ενώ πρόεδρος των ΗΠΑ εξελέγη δυο συνεχόμενες τετραετίες (1980-1988).
  • Το 2002 κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του προγράμματος για περιήγηση στο διαδίκτυο , Mozilla 1.0
  • Το 1999 δίνει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας ο μεγάλος Gheorghe Hagi εναντίον την Ουγγαρίας για τα προκριματικα του Euro 2000. Ο Hagi λαμβάνει σαν δώρο ένα άλογο ιπποδρόμου με το όνομα "Luciano Pavarotti" και δίνει το όνομα του σε ένα γλυκό.
  • To 1993 η 29χρονη Julie Krone ιππεύοντας τον Colonial Affair γίνεται η πρώτη γυναίκα τζόκει που κερδίζει το Belmont Stakes στα 125 χρόνια της ιστορίας του.
  • Το 1983 ο Yannick Noah νικά τον Mats Wilander 6-2,7-5,7-6 στον τελικό του Roland Garros και γίνεται ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει το τρόπαιο από το 1946.
  • Το 1977 βρίσκεται για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων ο υπολογιστής Apple II.
  • To 1968 o Allan Mullery γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας που αποβάλλεται σε διεθνή αγώνα στο Γιουγκοσλαβία-Αγγλία 1-0 στην Φλωρεντία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
  • Το 1963 παραιτείται εξαιτίας ενός ροζ σκανδάλου , ο Βρετανός υπουργός πολέμου John Profumo, το γνωστό και ως σκάνδαλο Christine Keller που πήρε το όνομα του από την νεαρά στάρλετ που είχε δεσμό τόσο με τον Βρετανό υπουργό, όσο και με ένα ακόλουθο της Ρωσικής πρεσβείας ο οποίος ήταν κατά τα λεγόμενα της ίδιας κατάσκοπος. O Profumo πέθανε στις 9 Μαρτίου 2006, 91 ετών.
  • Το 1961 εφαρμόζεται για πρώτη φορά το 3ποντο στο πρωτάθλημα της American Basketball League και περιλαμβάνει όλα τα σουτ που εκτελούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 22 ποδιών (6.71μ) από το καλάθι.
  • Το 1953 ο βασιλιάς της Δανίας Φρειδερίκος θέτει σε ισχυ νέο Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Γροιλανδία και τα νησιά Φερόες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Δανίας.
  • Το 1944 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου , η Ρώμη ειναι η πρώτη πρωτεύουσα χώρας του άξονα που πέφτει στα χέρια των συμμάχων, την ίδια ημέρα μια ημέρα πριν την απόβαση της Νορμανδίας οι Βρετανοί ρίχνουν τουλάχιστον 5.000 τόνους βόμβες στα Γερμανικά πλοία που βρίσκονταν στις Νορμανδικές ακτές.
  • Το 1928 γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Tony Richardson, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους του Νέου Κύματος και σύζυγος της ηθοποιού Vanessa Redgrave με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Ο Richardson πέθανε το 1991 από AIDS.
  • To 1898 γεννιεται ο Federico Garcia Lorca, ο μεγαλύτερος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας της Ισπανίας. Ο Lorca δολοφονήθηκε στις 19 Αυγούστου 1936 από ανθρώπους του δικτάτορα Franco στην Granada και η σωρός του δε βρέθηκε ποτέ.
  • Το 1878 γεννιέται στο Mexico , ο Doroteo Arango κατά κόσμο Francisco "Pancho" Villa που ήταν από τους πρωτεργάτης της Μεξικανικής επανάστασης. Ο Villa δολοφονήθηκε το 1923.
  • Το 1783 τα αδέλφια Joseph και Jacques Montgolfier πραγματοποιούν την πρώτη πτήση αεροστάτου με ζεστό αέρα φτάνοντας σε ύψος 1500 ποδιών.
  • Το 1752 ο Βενιαμιν Φραγκλινος , με το πείραμά του με τον χαρταετό και το κλειδί αποδεικνύει ότι η αστραπή ειναι ηλεκτρισμός.
  • Το 1723 γεννιέται στο Kirkcaldy της Σκωτίας ο οικονομολόγος και φιλόσοφος Adam Smith, εισηγητης του φιλελευθερισμού. Το έργο του "Wealth of Nations" (1776) ειναι βασικό κομμάτι στην πολιτική οικονομία των χωρών. Ο Smith πέθανε στις 17 Ιουλίου 1790.

Ημιτελικά ανδρών στο Roland Garros


Καλημέρα. Τα φαβορί επικράτησαν χθες στους ημιτελικούς των γυναικών σχηματίζοντας ένα Ρωσικό Εμφύλιο για τον τελικό. Σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί των ανδρών με πολυαναμενόμενα παιχνίδια.

SODERLING-F. GONZALEZ 3-4 (0-2)
Δεν έχουν αναμετρηθεί φέτος. Ο Χιλιανός έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που έχουν παίξει σε χωμάτινη επιφάνεια. Αναμένεται εξαιρετικά δυναμικό παιχνίδι και από τους δύο που μάλλον θα κριθεί σε λεπτομέρειες , διόλου απίθανο σε πέντε σετς. Αν ο Σουηδός παίξει το ίδιο καλά όπως έπαιξε με Nadal και Davydenko νομίζω οτι θα είναι και ο τελικός νικητής. Κυρίως γιατί είχε πολύ καλύτερη κίνηση μέσα στο γήπεδο από οτι ο Gonzalez (στο παιχνίδι με τον Murray) και επειδή δεν έκανε εύκολα λάθη. Αντίθετα ο Gonzalez κάπου προχθές είχε διαβάσει το παιχνίδι του Murray o οποίος γύριζε σχετικά βατές μπάλλες με αποτέλεσμα να εξαπολύει δυνατά forehands στα οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Σκωτσέζος. Αν οι μπαλιές του Σουηδού είναι κοντά στις γραμμές όπως στο ματς με τον Davydenko και αντίστοιχης ισχύος δύσκολα θα μπορέσει ο Gonzalez να κρατήσει ισορροπία στα ράλι. Κοντολογίς το πιο σίγουρο bet θεωρώ οτι είναι το Lay Gonzalez 3-0 και για τελικό νικητή θα επέλεγα οριακά Soderling

DEL POTRO-FEDERER 0-5 (0-1)
Φέτος ο Ελβετός έχει νικήσει δύο φορές τον Αργεντινό. Στη Μαδρίτη σε χωμάτινη επιφάνεια με 63 64 και στο Αυστραλιανό Open με 63 60 60. Έχει το προβάδισμα παίζει καλά αλλά σκέφτομαι να κάνω lay Federer 3-0. Νομίζω οτι αν το πιστέψει ο Αργεντινός μπορεί να τον δυσκολέψει αρκετά.

Καλή επιτυχία

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

H ώρα των ημιτελικών


Καλημέρα. Τελικά χθες Federer,Del Potro,Stosur νίκησαν πολύ εύκολα ενώ τελικά και η Kuznetsova κατάφερε να ξεπεράσει την Serena Williams. Σήμερα γίνονται οι ημιτελικοί των γυναικών οπου υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα φαβορί . Η Safina και η Kuznetsova πολύ δύσκολα θα χάσουν τα σημερινά παιχνίδια με αντιπάλους Cibulkova(photo) , Stosur αντίστοιχα με πιο δύσκολο ίσως να είναι το έργο της Kuznetsova λόγω του εξαιρετικού σερβίς της Stosur. Μάλλον δεν πρόκειται να επιλέξω κάποιο ποντάρισμα από την αρχή των αγώνων. Σκέφτομαι να περιμένω μήπως κάποιος αγώνας πάει σε τρίτο σετ έτσι ώστε να κάνω lay το φαβορί με σκοπό να κλείσω το στοίχημα μου ισόποσα αν ανεβεί και άλλο στην πορεία του τρίτου σετ η απόδοση του.


Καλή επιτυχία.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τελικά οι Σταχτοπούτες είναι 3


Καλημέρα. Δυστυχώς οι εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου απορρόφη-σαν τον χρόνο που ήθελα να αφιερώσω για την χθεσινή ενημέρωση. Όπως φαίνεται και στον τίτλο τελικά οι παίκτες/ριες εκπλήξεις του φετινού τουρνουά του Roland Garros δεν είναι ένας ή μία αλλά τρεις. Αυτός θα είναι ο αριθμός των παικτών που δεν περίμενε κανείς να βρίσκονται φέτος στα ημιτελικά. Τους δύο τους γνωρίζουμε ήδη και είναι ο Σουηδός Soderling ο οποίος έχει εκπλήξει ευχάριστα όλους εμάς που τον θεωρούσαμε παίκτη loser καταφέρνοντας να αποκλείσει παίκτες όπως οι Ferrer, Nadal και Davydenko και να βρίσκεται ένα βήμα από τον μεγάλο τελικό ακολουθώντας στα χνάρια των συμπατριωτών του Borg,Willander, Pernfors ,Edberg και η μι-κροκαμωμένη Σλοβάκα Dominika Cibulkova η οποία κέρδισε χθες την κουρασμένη Sharapova. Σήμερα απομένει να μάθουμε ποια από τις Stosur, Cirstea θα συμπληρώσει την τριάδα των εκπλήξεων καθώς καμμία από τις δύο δεν ήταν στις λίστες υποψηφίων για τα ημιτελικά. Οι σημερινοί αγώνες είναι:
FEDERER-MONFILS 0-4 (0-2)
Αποτελεί την επανάληψη του περσινού ημιτελικού όπου ο Federer κέρδισε με 62 57 63 75. Πολύ δύσκολα όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ. Πάντως και οι 2 βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ότι πέρσι και η πιθανότητα να είναι το παιχνίδι εξαιρετικά αμφίρροπο είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο Ελβετός σήμερα εκτός από τα φαντάσματα που τον καταδιώκουν για να μην κατακτήσει το Γαλλικό Open θα έχει να αντιμετωπίσει και το Γαλλικό κοινό το οποίο φυσικά θα είναι ένθερμα με το πλευρό του νεαρού Γάλλου κάτι το οποίο μπορεί να τον εκνευρίσει όπως και πέρσι. Η απόδοση που δίνεται στον Federer είναι χαμηλή και πιστεύω ότι μάλλον θα ανέβει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.Lay Federer 3-0 μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.
DEL POTRO-ROBREDO 1-0 (0-0)
Απίστευτα χαμηλή η απόδοση που δίνεται στον Del Potro.Σαφώς ο Αργεντινός βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το πιο πιθανό είναι να κερδίσει αλλά νομίζω ότι ο Robredo μπορεί να κτυπήσει το παιχνίδι. Εδώ ο Wawrinka πριν από λίγες εβδομάδες δύο φορές παραλίγο να τον νικήσει . Lay Del Potro και ας κερδίσει 3-0. Αν η απόδοση του Αργεντινού φτάσει γύρω στο 2 το ποντάρισμα μου θα κλείσει με ισόποσο κέρδος.
CIRSTEA-STOSUR 0-0
Πιστεύω ότι η Stosur χάρις στο πολύ καλό της σερβίς και το μαχητικό της πνεύμα θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας που έκανε την έκπληξη χθες και επικράτησε της Jelena Jankovic.
KUZNETSOVA-S. WILLIAMS 1-5 (0-1)
Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας. Νομίζω ότι κακώς δίνεται φαβορί η Serena έστω και οριακά καθώς δείχνει να δυσκολεύεται. Αντίθετα η Sveta αν εξαιρέσει κανείς το δεύτερο σετ με την Radwanska που μάλλον το παράτησε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν πολύ άνετη. Η προϊστορία βέβαια είναι με την Αμερικανίδα η οποία έχει κερδίσει φέτος την Ρωσίδα και στο Αυστραλιανό Open αλλά θα ήταν παράξενο να περάσει η Serena η οποία μέχρι και πριν από το Roland Garros αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών ενώ αντίθετα η Kuznetsova ήταν εξαιρετικά φορμαρισμένη.
Καλή επιτυχία

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Συγκλονιστικά παιχνίδια


Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα . Μετά από 2 μέρες μη ενημέρωσης λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ήρθε η ώρα να ξανασχοληθούμε με το τουρνουά του Roland Garros. Στο άρθρο της Παρασκευής αναφέρθηκα στην πιθανή περίπτωση να βρεθεί στα προημιτελικά κάποιο απίθανο αουτσάιντερ και ήδη το Σαββατοκύριακο οι Kohlschreiber, Soderling με τις νίκες τους απέναντι σε Djokovic,Nadal διεκδικούν και οι δύο τον τίτλο του παίκτη -Σταχτοπούτα του φετινού French Open. Εκτός και αν ο Cilic ή ο βετεράνος Haas προχωρήσουν σε νέες βόμβες. Στις γυναίκες είχαμε το Σαββατοκύριακο τον αποκλεισμό της Ivanovic και της Dementieva γεγονότα όμως που αργά ή γρήγορα θα γίνονταν αφού η αγωνιστική κατάσταση και των δύο τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καλή. Ας δούμε τα σημερινά παιχνίδια.

ΑΝΔΡΕΣ:
DEL POTRO-TSONGA 2-0 (0-0)
Ο Αργεντινός δεν έχει χάσει σετ ακόμη . Η προιστορία είναι υπέρ του αλλά το κυριότερο είναι οτι παίζει πολύ καλά. Πιστεύω οτι θα επιβληθεί στα ράλι του Tsonga και στο τέλος θα κερδίσει.
ROBREDO-KOHLSCHREIBER 3-0 (2-0)
Αν χάσει σήμερα ο Robredo οι Ισπανοί μετά από 13 χρόνια - το 1996 χρονιά που κατέκτησε το Roland Garros ο Yevgeny Kafelnikov- δεν θα έχουν εκπρόσωπο τους στα προημιτελικά. Αρκετά μεγάλο το βάρος στους ώμους του Robredo o οποίος είχε εύκολο σχετικά πρόγραμμα (Mannarino,Gimeno Traver,M. Gonzalez). Το παιχνίδι λογικά θα είναι οριακό με τον Γερμανό με ψυχολογία σίγουρα ανεβασμένη στα ύψη. Φέτος έχουν ξαναπαίξει με νικητή τον Ισπανό.Σίγουρα για μένα 4 σετ μπορεί και 5. Ενδεχομένως να αποδειχθεί και το συγκλονιστικότερο παιχνίδι του τουρνουά φέτος.
RODDICK-MONFILS 4-3 (0-2)
Μεγάλη ευκαιρία σήμερα για τον Roddick . Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και βρίσκει τον Monfils σε μία κατάσταση όχι εκρηκτική. Η ψυχολογία είναι με τον Αμερικανό καθώς τον έχει κερδίσει 2 φορές φέτος αλλά έχει χάσει και τις 2 φορές στο χώμα. Και αυτό το παιχνίδι λογικά θα πάει μακριά.
HAAS-FEDERER 3-8 (0-0)
Λογικά η ψυχολογία του Ελβετού πρέπει να βρίσκεται στα ύψη μετά τον αποκλεισμό του Nadal. Έχει μοναδική ευκαιρία τώρα να κερδίσει το gran slam που του λείπει. Εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσει τον Haas τουλάχιστον αυτό λέει η λογική ο οποίος μάλιστα τις δύο τελευταίες φορές που επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Federer το "απέφυγε" λόγω τραυματισμού.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
JANKOVIC-CIRSTEA 0-1 (0-0)
Εύκολα θα ξεπεράσει η Σέρβα την Ρουμάνα κατά τη γνώμη μου.
RAZZANO-STOSUR 0-1 (0-0)
H Γαλλίδα και η Αυστραλέζα έχουν αποδώσει εξαιρετικά φέτος. Η Razzano μάλιστα δεν έχει χάσει σετ έως τώρα. Μάλλον θα χάσει σήμερα set αλλά πιστεύω οτι θα κερδίσει τελικά.
KUZNETSOVA-RADWANSKA 4-3 (0-0)
Θέλω να πιστεύω οτι το παιχνίδι θα είναι πιο αμφίρροπο από τις αποδόσεις που δίνονται στην Ρωσίδα. Lay στην Sveta και πιστεύω οτι θα ανέβει η απόδοση αρκετά για να κλείσω ισόποσα το ποντάρισμα μου.
WOZNIAK-S. WILLIAMS 1-0 (0-0)
Ακριβώς τα ίδια υποστηρίζω και γι αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω οτι η απόδοση της Williams θα ανέβει ανεξάρτητα αν θα κερδίσει ή θα χάσει σήμερα.

Από οτι μπορεί να καταλάβει κανείς θα κινηθώ μόνο live σήμερα. Καλή επιτυχία σε όλους

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου