Meteo

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Fed Cup

Ουκρανία και Ιταλία συγκρούονται για τον πρώτο γύρο του πρώτου γκρουπ του Fed Cup με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Η σειρά των αγώνων θα γίνει στην Ουκρανία στο Χάρκοβ σε σκληρή επιφάνεια. Η νικήτρια ομάδα θα προκύψει μετά από μία σειρά 5 αγώνων , τεσσάρων μονού και ενός διπλού. Όποια ομάδα κατακτήσει τις περισσότερες νίκες θα περάσει στον επόμενο γύρο.
Οι συνθέσεις:
Ουκρανία:Alona Bondarenko, Katerina Bondarenko, Mariya Koryttseva, Viktoria Kutuzova
Ιταλία: Flavia Pennetta, Francesca Schiavone, Sara Errani, Roberta Vinci
Οι Ιταλίδες είναι οι παγκοσμιες πρωταθλήτριες -νίκησαν πέρσι τις ΗΠΑ 5-0- και το κύριο δίδυμο της ομάδας οι Schiavone, Pennetta είναι παίκτριες με εμπειρία, καλή φόρμα και μαχητικό πνεύμα όποτε παίζουν για την χώρα τους ειδικά η Pennetta. Και οι δύο έχουν θετικό ρεκόρ στον θεσμό-17-13 η Schiavone και 12-4 η Pennetta
Οι Ουκρανίδες βρίσκονται για πρώτη φορά στις 8 καλύτερες ομάδες του Fed Cup. Στηρίζονται στις αδελφές Bondarenko . H Alona είναι πολύ φορμαρισμένη όπως έδειξε και στο Australian open -μπορεί όμως και να είναι κουρασμένη- και έχει ρεκόρ 14-7 στον θεσμό ενώ η Katerina σε μέτρια κατάσταση και έχει ρεκόρ 4-5 στο Fed Cup.
Πολύ θετικό γα τις Ιταλίδες Schiavone,Pennetta (photo)το γεγονός οτι σε όλα τα ζευγαρώματα με τις αδελφές Bondarenko υπερτερούν σε όλες τις προιστορίες. Μοναδικό μειονέκτημα το μεγάλο ταξίδι που χρειάστηκε να κάνουν έως το Χάρκοβ και κάποια ταλαιπωρία που έχει υποστεί ακόμα περισσότερο η Schiavone με την απώλεια των πραγμάτων της.
Θα ποντάρω υπέρ των Ιταλίδων να κερδίσουν την σειρά κυρίως λόγω της εμπειρίας τους σε τόσο μεγάλα παιχνίδια στον θεσμό

Back Italy
Απόδοση : 1,57 (Betfair)
Ποντάρισμα:35 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 18,97 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1097,54 ευρώ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ποντάρισμα στην έδρα

Καλημέρα. Η προχθεσινή ήττα του Potito Starace μείωσε το ποσό που βρίσκεται στην κάβα κατά 30 ευρώ και την περιόρισε στα 1127,54 ευρώ. Από την στιγμή όμως που είμαστε με κέρδος δεν προβληματίζομαι ακόμα .Ας δούμε την σημερινή επιλογή.
Δεύτερος γύρος στο τουρνουά του Johannesburg και ο Νοτιαφρικανός Klaasen αντιμετωπίζει τον Ταιπετιανό Yen Hsun Lu. Kαι οι δύο παίκτες βρίσκονται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Πιο συγκεκριμένα στο no375 o Klaasen (photo) και στο no125 o Lu.
Σαφώς πιο έμπειρος ο Ταιπετιανός χωρίς όμως κάποια ξεχωριστή διάκριση στο παλμαρέ του. Στον προηγούμενο γύρο κέρδισε τον Φινλανδό Jarrko Nieminen χωρίς να χάσει set όμως ακούστηκε οτι ο Φινλανδός ήταν αδιάθετος πριν τον αγώνα. Ο Νοτιαφρικανός κέρδισε με την σειρά του τον Ισπανό Guez σε δύο set και αυτός .
Γενικότερα δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη τον Lu , πιστεύω οτι θα τον κοντράρει αρκετά ο Klaasen αφού παίζει και εντός έδρας και ελπίζω οτι θα κερδίσει τουλάχιστον ένα σετ.
Lay Yen Hsun Lu 2-0
Απόδοση : 2,10 (Betfair)
Ποντάρισμα:30 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 25,93 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1127,54 ευρώ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Νέες προκλήσεις

Καλησπέρα. Η κατάκτηση των τροπαίων του Australian open από τους Roger Federer και Serena Williams έκλεισε τον πρώτο μήνα του έτους βρίσκοντας το ταμείο του μπλογκ με θετικό πρόσημο. Αν και τελικά μοίρασα ισόποσα στα μέσα του τρίτου set του αγώνα Williams-Henin οπότε το τελικό κέρδος από τον αγώνα ήταν 13 ευρώ, εν τούτοις το ποσό των 1157,54 ευρώ στο οποίο ανέρχεται η κάβα πλέον ήτοι 157,54 ευρώ κέρδος για τον πρώτο μήνα μας αφήνει μεγάλη αισιοδοξία για την συνέχεια. Ας ξεκινήσουμε και τον Φεβρουάριο λοιπόν.
Πρώτος γύρος για το τουρνουά Movistar Open του Santiago στην Χιλή και το μάτι μου έπεσε στο παιχνίδι του Ιταλού Potito Starace no64 στην παγκόσμια κατάταξη και του Αυστραλού Peter Luczak no73 στον κόσμο.
Το συγκεκριμένο τουρνουά γινόταν μέχρι πέρσι στην Vina Del Mar πάντα στην Χιλή και είναι το πρώτο από τα τέσσερα χωμάτινα που γίνονται κατά σειρά στην Αμερικανική Ήπειρο. Ουσιαστικά τα ίδια πρόσωπα πάνω κάτω θα ταξιδέψουν σε Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό για να συμμετάσχουν για το μεροκάματο. Σχεδόν όλοι είναι τεννίστες εξειδικευμένοι στο χώμα και με μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα τουρνουά.
Ο Ιταλός ξεκίνησε ικανοποιητικά την χρονιά -τηρουμένων των αναλογιών βέβαια αφού είχαμε έως τώρα μόνο αγώνες σε σκληρή επιφάνεια-φτάνοντας στα προημιτελικά στο Sydney και στον δεύτερο γύρο στην Doha. Στο Australian Open αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο χάνοντας από τον Γάλλο Robert. Στην Χιλή έχει ξαναπαίξει άλλες δύο φορές με καλύτερη συγκομιδή την περσινή που έφτασε έως τον δεύτερο γύρο οπότε έχει ένα μικρό κίνητρο για να μην χάσει ranking points.
Ο Αυστραλός αν και ακούγεται κάπως περίεργα προτιμάει και αυτός να παίζει σε χωμάτινη επιφάνεια άσχετα αν δεν έχει καταφέρει και πολλά πράγματα στην καριέρα του.Ξεκίνησε και αυτός ικανοποιητικά την χρονιά φτάνοντας όπως και ο Starace στα προημιτελικά του Sydney νικώντας μάλιστα και τον Berdych στον δεύτερο γύρο ενώ στο Australian open είχε την ατυχία να πέσει στον πρώτο γύρο πάνω στον Nadal.
Οι τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο παρελθόν έχουν γίνει και οι τρεις στο χώμα και είχαν νικητή τον Ιταλό. Η τελευταία ήταν πέρσι στο challenger του San Marino όπου ο Starace (photo) είχε νικήσει με 6-3 3-6 6-3.
Πιστεύω οτι ο Ιταλός είναι καλύτερος σε αυτή την επιφάνεια από τον Αυστραλό και θα τον προτιμήσω. Είναι νωρίς για μεγάλα πονταρίσματα πάντως

Back Potito Starace
Απόδοση : 1,58 (Betfair)
Ποντάρισμα:30 ευρώ
Επιθυμητό κέρδος: 16,55 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Τρέχουσα κάβα: 1157,54 ευρώ

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου