Meteo

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Σύστημα ιπποδρομιών



Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής οι ιπποδρομίες ποτέ δεν με συγκινούσαν ιδιαίτερα. Αν και για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους –πριν περάσω στο Πολυτεχνείο αλλά και κατά το πρώτο έτος των σπουδών μου-δούλεψα στον ιππόδρομο στο Δέλτα Φαλήρου και μάλιστα τις απογευματινές ώρες των αγώνων μπορώ να πω χωρίς να ντρέπομαι-και δεν το μετανοιώνω- οτι δεν παρακολούθησα ούτε μία κούρσα αν και εργαζόμουν στην κερκίδα με τον περισσότερο κόσμο. Περισσότερο είχα το νου μου στις νεαρές και όμορφες μινιφορούσες συνοδούς μεσήλικων τζογαδόρων οι οποίες βαριόντουσαν αφόρητα ,παρά στην ένταση της περιγραφής του Γαβάκη. Μου έκαναν εντύπωση βέβαια οι ζητωκραυγές ή οι βλαστήμιες του πλήθους καθώς επίσης και το βάθος της μελέτης των περιοδικών του ιπποδρομιακού στοιχήματος από τους «εξπέρ» στατιστικολόγους αλλά ποτέ δεν μου κίνησε την επιθυμία να ποντάρω έστω και ένα πενηντάρικο δραχμές.
Εν τούτοις εδώ και ένα χρόνο προσπάθησα περισσότερο από περιέργεια να βρω κάποιο τρόπο να κερδίζω έστω και λίγα ευρώ την ημέρα από τις αγγλικές κούρσες κυρίως τις ημέρες που δεν έχει το μεσημέρι αγώνες τέννις.
Στην αρχή δοκίμασα στην τύχη κάνοντας lay σε άλογα με περίεργα ονόματα. Όπως πάντα στην αρχή ο πρωτάρης έχει την τύχη με το μέρος του. Μετά όμως είδα ότι αυτό ήταν παροδικό. Κατόπιν προσπάθησα να κάνω lay σε άλογα που δεν είχαν κάνει νίκη στην καριέρα τους. Δυστυχώς όμως αυτά είχαν στην πλειοψηφία τους πολύ μεγάλες αποδόσεις και έφτασα πολλές φορές κοντά στο έμφραγμα αν και είμαι σε ηλικία που δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Οπότε είπα ότι καλύτερα είναι να αφήσω την καρδιά μου ήσυχη. Από το καλοκαίρι και μετά δοκίμασα κάποιο σύστημα με lay σε πρώτα φαβορί κυρίως όταν στην προηγούμενη κούρσα είτε χρονικά είτε στον ίδιο αγωνιστικό χώρο ήρθε πάλι το πρώτο φαβορί. Αυτό δεν πήγαινε ιδιαίτερα άσχημα μέχρι που κάποιες συνεχόμενες εβδομάδες η συχνότητα επικράτησης του πρώτου φαβορί αυξήθηκε κατακόρυφα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακολουθώ και έχω καταλήξει σε ένα καινούργιο σύστημα το οποίο δείχνει να πηγαίνει αρκετά καλά. Τα κριτήρια είναι τα παρακάτω:

1) Lay στο δεύτερο φαβορί. Ποτέ όμως όταν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Betfair πράγμα που σημαίνει ότι κάποια χρονική στιγμή ήταν το πρώτο φαβορί
2) Η κούρσα πρέπει να έχει συναγωνισμό. Δεν ποντάρω ποτέ σε κούρσες που τουλάχιστον πέντε άλογα δεν έχουν ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η κούρσα απόδοση κάτω από 20.
3) Δεν ποντάρω ποτέ άλογο που στις τρεις τελευταίες του κούρσες έχει κερδίσει πρώτη ή δεύτερη θέση ή είναι το μόνο στην κούρσα που στις τελευταίες πέντε του κούρσες έχει κερδίσει πρώτη θέση.
4) Έχω βάλει όριο κέρδους και όριο ζημιάς. Μόλις πιάσω ένα από τα δύο όρια σταματάω.

Το πρόσημο είναι θετικό και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικά διάστημα από όλες τις προηγούμενες μου «μελέτες». Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Έτσι και αλλιώς για μερικά ευρώ πάω μόνο…

Παγκόσμιο πρωτάθλημα darts

Η περίοδος μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν έχει ιδιαίτερα πολλά αθλητικά γεγονότα. Πολύ λίγους ποδοσφαιρικούς αγώνες ακόμα λιγότερους αγώνες μπάσκετ . Την περίοδο αυτή όμως διεξάγεται το σημαντικότερο τουρνουά για τα νταρτς , τα βελάκια δηλαδή. Αυτό είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα PDC (Professional Darts Corporation) . Tα νταρτς έχουν πολλούς οπαδούς στη Μεγάλη Βρετανία από οπου προέρχονται οι περισσότεροι και σημαντικότεροι παίκτες. Αν δει κανείς τους τζίρους των στοιχηματικών εταιρειών θα καταλάβει ότι το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Το συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των επαγγελματιών παικτών , οι οποίοι διαγωνίζονται κάτω από τις επευφημίες και τις ζητωκραυγές πολλών ποτισμένων με άφθονη μπύρα θεατών .Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και αξίζει αν παρακολουθήσει κάποιος να την παρακολουθήσει από τα λάιβ της Betfair. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το πρωτάθλημα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο. Νικητής στον συγκεκριμένο γύρο είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στα 4 sets. Για να κερδίσει κάποιος ένα σετ θα πρέπει να κερδίσει πρώτος τρία legs . To κάθε leg ξεκινάει και με τους 2 παίκτες να έχουν από 501 πόντους και ανάλογα με την επίδοση - ευστοχία τους οι πόντοι μειώνονται. Αυτός που θα μηδενίσει πρώτος τους πόντους του παίρνει το leg. Εννοείται ότι αυτός που ξεκινά πρώτος το leg έχει ένα πλεονέκτημα και όταν χάνει το leg που ξεκινά , ο αντίπαλος του αποκτά το προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ. Το τοπ τεν αυτή την στιγμή αποτελείται από τους Taylor, van Barneveld,Wade, Part,T. Jenkins,Lewis, Hamilton,Mardle,Tabern, Lloyd όμως οι εκπλήξεις είναι στην ημερήσια διάταξη καθώς τα πάντα είναι κυρίως θέμα ημέρας. Νομίζω ότι προς το παρόν στοιχηματικά θα πρέπει να απέχει κανείς εκτός αν παίξει κάτι στο λάιβ αφού δει τον ρυθμό του κάθε παίκτη. Από τον επόμενο γύρο μάλλον θα μας απασχολήσει αρκετά.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία , ευτυχία και κάθε σας προσδοκία να γίνει πραγματικότητα. Από το ιστολόγιο αυτό ,εγώ (Fran Zenn)και ο αδελφός μου (Joker) θα ξεκινήσουμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας ,τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για τον αθλητισμό και όχι μόνο. Θα προσπαθήσουμε να αναλύουμε και να σχολιάζουμε τα τρέχοντα αθλητικά και μη γεγονότα κατά το δυνατόν αντικειμενικά με κύριο στόχο να εκμεταλλευτούμε την αγάπη μας αυτή για συνεχή ενημέρωση και γνώση είτε στοιχηματικά είτε ψυχαγωγικά. Ο λόγος δημιουργίας του συγκεκριμένου ιστολογίου δεν είναι να συμπληρώσει κάποιο "στοιχηματικό" κενό. Άλλωστε δεν πιστεύω οτι υπάρχουν τέτοια "κενά".Η δημιουργία του έχει σαν στόχο την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.
Ευχόμαστε να μοιραστούμε τις απόψεις μας και τις εκτιμήσεις μας στην πορεία και με άλλους φίλους οι οποίοι θα θελήσουν να μας γνωρίσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

FRAN ZENN, 26-12-2008,23.20

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου