Meteo

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008

Σύστημα ιπποδρομιώνΓια να είμαι απόλυτα ειλικρινής οι ιπποδρομίες ποτέ δεν με συγκινούσαν ιδιαίτερα. Αν και για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους –πριν περάσω στο Πολυτεχνείο αλλά και κατά το πρώτο έτος των σπουδών μου-δούλεψα στον ιππόδρομο στο Δέλτα Φαλήρου και μάλιστα τις απογευματινές ώρες των αγώνων μπορώ να πω χωρίς να ντρέπομαι-και δεν το μετανοιώνω- οτι δεν παρακολούθησα ούτε μία κούρσα αν και εργαζόμουν στην κερκίδα με τον περισσότερο κόσμο. Περισσότερο είχα το νου μου στις νεαρές και όμορφες μινιφορούσες συνοδούς μεσήλικων τζογαδόρων οι οποίες βαριόντουσαν αφόρητα ,παρά στην ένταση της περιγραφής του Γαβάκη. Μου έκαναν εντύπωση βέβαια οι ζητωκραυγές ή οι βλαστήμιες του πλήθους καθώς επίσης και το βάθος της μελέτης των περιοδικών του ιπποδρομιακού στοιχήματος από τους «εξπέρ» στατιστικολόγους αλλά ποτέ δεν μου κίνησε την επιθυμία να ποντάρω έστω και ένα πενηντάρικο δραχμές.
Εν τούτοις εδώ και ένα χρόνο προσπάθησα περισσότερο από περιέργεια να βρω κάποιο τρόπο να κερδίζω έστω και λίγα ευρώ την ημέρα από τις αγγλικές κούρσες κυρίως τις ημέρες που δεν έχει το μεσημέρι αγώνες τέννις.
Στην αρχή δοκίμασα στην τύχη κάνοντας lay σε άλογα με περίεργα ονόματα. Όπως πάντα στην αρχή ο πρωτάρης έχει την τύχη με το μέρος του. Μετά όμως είδα ότι αυτό ήταν παροδικό. Κατόπιν προσπάθησα να κάνω lay σε άλογα που δεν είχαν κάνει νίκη στην καριέρα τους. Δυστυχώς όμως αυτά είχαν στην πλειοψηφία τους πολύ μεγάλες αποδόσεις και έφτασα πολλές φορές κοντά στο έμφραγμα αν και είμαι σε ηλικία που δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Οπότε είπα ότι καλύτερα είναι να αφήσω την καρδιά μου ήσυχη. Από το καλοκαίρι και μετά δοκίμασα κάποιο σύστημα με lay σε πρώτα φαβορί κυρίως όταν στην προηγούμενη κούρσα είτε χρονικά είτε στον ίδιο αγωνιστικό χώρο ήρθε πάλι το πρώτο φαβορί. Αυτό δεν πήγαινε ιδιαίτερα άσχημα μέχρι που κάποιες συνεχόμενες εβδομάδες η συχνότητα επικράτησης του πρώτου φαβορί αυξήθηκε κατακόρυφα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακολουθώ και έχω καταλήξει σε ένα καινούργιο σύστημα το οποίο δείχνει να πηγαίνει αρκετά καλά. Τα κριτήρια είναι τα παρακάτω:

1) Lay στο δεύτερο φαβορί. Ποτέ όμως όταν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Betfair πράγμα που σημαίνει ότι κάποια χρονική στιγμή ήταν το πρώτο φαβορί
2) Η κούρσα πρέπει να έχει συναγωνισμό. Δεν ποντάρω ποτέ σε κούρσες που τουλάχιστον πέντε άλογα δεν έχουν ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η κούρσα απόδοση κάτω από 20.
3) Δεν ποντάρω ποτέ άλογο που στις τρεις τελευταίες του κούρσες έχει κερδίσει πρώτη ή δεύτερη θέση ή είναι το μόνο στην κούρσα που στις τελευταίες πέντε του κούρσες έχει κερδίσει πρώτη θέση.
4) Έχω βάλει όριο κέρδους και όριο ζημιάς. Μόλις πιάσω ένα από τα δύο όρια σταματάω.

Το πρόσημο είναι θετικό και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικά διάστημα από όλες τις προηγούμενες μου «μελέτες». Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Έτσι και αλλιώς για μερικά ευρώ πάω μόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου