Meteo

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σαν σημερα 18 Σεπτεμβρίου



Πεθαίνει στον ύπνο του, το 1970, σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο θρύλος της κιθάρας Αμερικανός Johnny Allen Hendrix που έγινε διάσημος ως Jimi Hendrix, σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο όπου έμενε η φίλη του Monika Dannemann. Οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες, αλλά η άσχημη ζωή, γεμάτη καταχρήσεις (ποτά, ναρκωτικά κλπ) που έκανε είναι πιθανώς η αιτία. Γεννημένος στις 27/11/1942 , αν και έζησε τόσο λίγο θεωρήθηκε ως ο πρώτος και καλύτερος κιθαρίστας στην λίστα του "100 Greatest Guitarists of All Time" που ανακοίνωσε το περιοδικό Rolling Stone το 2003, ενώ μπήκε στο US Rock and Roll Hall of Fame το 1992 και στο UK Music Hall of Fame το 2005.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Από την Ουκρανία με αγάπη


Καλησπέρα.Νωρίτερα από οτι συνήθως ξεκινώ το άρθρο για την αυριανή ημέρα και δεν ξέρω μήπως αυτό δεν είναι καλό. Δυστυχώς όμως αύριο πρωί δεν θα έχω τον χρόνο οπότε θα πούμε κάποια πράγματα από σήμερα ενώ θα γίνει και κάποια ενημέρωση και αύριο.Ημιτελικά σε Guangzhou και Quebec περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα ενώ θα διεξαχθεί και η πρώτη αγωνιστική της ημιτελικής φάσης για το Davis Cup. Βέβαια θα γίνουν και τα play-offs για την πρόκριση ή παραμονή στην πρώτη κατηγορία αλλά αυτά δεν θα με απασχολήσουν. Το αυριανό πρόγραμμα στην Κίνα:

GUANGZHOU:
SEVASTOVA-BRIANTI 0-0
PEER-CHAN 0-0
PANOVA-PENG 0-0
SAVCHUK-MORITA 1-0 (0-0)

Η Peng εύκολα ή λιγότερο εύκολα θα προκριθεί στην επόμενη φάση ενώ βλέπω να την ακολουθεί ίσως και η Peer. Η δική μου επιλογή θα είναι η Ουκρανή Savchuk (photo) η οποία είχε κερδίσει σχετικά εύκολα την Morita στο Eastbourne 61 75 πέρσι σε μία περίοδο στην οποία βρισκόταν σε μέτρια κατάσταση φόρμας όπως περίπου και τώρα. Θεωρείται outsider αύριο αλλά θα την προτιμήσω.

Για το Davis Cup γίνονται οι αναμετρήσεις:
Porec :Croatia-Czech Republic (clay)
Karlovic-Stepanek 0-2 (0-1)
Cilic-Berdych 0-0

Murcia:Spain-Israel (clay)
Ferrer-Levy 0-0
Ferrero-Sela 0-0
Οι Ισπανοί στο χώμα αναμένεται να κερδίσουν πολύ εύκολα και αύριο αλλά και την σειρά. Ο άλλος ημιτελικός περιμένω να πάει στην Τσεχία κυρίως γιατί ο Karlovic φαίνεται να είναι ντεφορμέ. Δεν θα ποντάρω κάτι ακόμα όμως.

Οπότε για την ώρα η επιλογή μου είναι
Savchuk

Europa League


Γεια και πάλι. Σήμερα γίνεται η πρώτη αγωνιστική του Europa League. Τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά.Πάλι θα επικεντρωθώ σε μία δυάδα η οποία θα αποτελείται από την νίκη της Everton επί της AEK καθώς οι ελληνικές ομάδες στην Αγγλία έχουν ιδιαίτερα κακή προιστορία και από την νίκη της Atletico Bilbao ενάντια στην Austria Wien.

Συνεπώς η σημερινή επιλογή είναι:
Multiple bet:
Everton-AEK 1
Atletico Bilbao-Austria Vienna 1
Καλή επιτυχία

Chan για αρχή και βλέπουμε


Καλημέρα. Με ένα ποντάρισμα στην Yung Jan Chan (photo)θα ξεκινήσω την μέρα μου καθώς την θεωρώ ανταγωνιστική παίκτρια και παίζει σήμερα αντίπαλη με την Ιταλίδα Maria Elena Camerin, η οποία δείχνει να είναι εκτός φόρμας τελευταία. Δεν βλέπω κάτι άλλο από Guangzhou για σήμερα. Θα ακολουθήσει αργότερα κάποιο update με τα παιχνίδια στο Quebec. Στα σημερινά παιχνίδια δεν υπάρχει H2H καθώς δεν οι σημερινοί αντίπαλοι σε Κίνα και Καναδά παίζουν για πρώτη φορά μεταξύ τους.
Update. Τελικά η Chan κατάφερε να κερδίσει την Ιταλίδα μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές. Η επόμενη επιλογή μου θα είναι από το τουρνουά του Quebec. H Mattek πέρσι έφτασε έως τον τελικό του τουρνουά αλλά σήμερα δίνεται ως outsider καθώς τα αποτελέσματα της φέτος είναι αρνητικά. Εν τούτοις θα την προτιμήσω σήμερα απέναντι σε μία αντίπαλο , King ,την οποία δεν την εκτιμώ προσωπικά σαν παίκτρια.

Οι σημερινές επιλογές λοιπόν είναι οι
Chan,Μattek
Καλή επιτυχία

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Etoo vs Ibrahimovic


Σήμερα πραγματοποιείται το υπόλοιπο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Το πρόγραμμα είναι:

Group E:
LIVERPOOL FC-DEBRECENI VSC
OLYMPIC LYONNAIS-AFC FIORENTINA

Group F:
FC INTERNAZIONALE MILANO-FC BARCELONA
DYNAMO KYIV-FC RUBIN KAZAN

Group G:
VFB STUTTGART-RANGERS FC
SEVILLA FC-FC UNIREA URZICENI

Group H:
OLYMPIACOS FC-AZ ALKMAAR
R. STANDARD DE LIEGE-ARSENAL FC

Το μεγάλο παιχνίδι γίνεται φυσικά στο San Siro μεταξύ Internazionale και Barcelona. Πιστεύω οτι οι Ιταλοί δεν θα χάσουν στο Milano. Η διπλή ευκαιρία 1Χ μαζί με τον άσο της Sevilla (δεν νομίζω οτι θα χάσει και άλλη ισπανική ομάδα βαθμούς εντός έδρας μετά την χθεσινή ισοπαλία της Atletico Madrid) νομίζω οτι μπορούν να συνδυαστούν σε ένα παρολί.

Η σημερινή μου επιλογή είναι:
Multiple bet:
FC Internazionale Milano-FC Barcelona 1X
Sevilla FC - FC Unirea Urziceni 1
Καλή επιτυχία

Μέρα των φαβορί


Καλημέρα. Μία αποτυχημένη και μία επιτυχημένη επιλογή χθες. Η Puchkova δεν τα κατάφερε με την Sadikovic αντίθετα με την Ostrerloh που διπλασίασε τις νίκες της φέτος. Το σημερινό πρόγραμμα δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τα φαβορί δείχνουν οτι θα επικρατήσουν εύκολα ή δύσκολα

GUANGZHOU
WIENEROVA-BRIANTI 0-0
SPEARS-MORITA 0-0
GOVORTSOVA-PANOVA 0-0
PEER-AMANMURADOVA 3-0 (3-0)
2009 Cincinnati (hard) Peer 62 64
H Govortsova στις δύο τελευταίες της συμμετοχές αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται συμπτωματικά ή όχι πάντως δυσκολεύτηκε στον προηγούμενο γύρο αρκετά . Αντιμετωπίζει όμως μία αρκετά βατή αντίπαλο σήμερα. Τα παιχνίδια πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει και το μόνο που θα δοκιμάσω είναι να ποντάρω Wienerova αν έχουν περάσει όλα τα φαβορί πριν.

QUEBEC
PETROVA-BRENGLE 0-0
BREMOND-CZINK 1-0 (0-0)
KUDRYAVTSEVA-CRAYBAS 0-1 (0-1)
GOERGES-MARINO 0-0
Πάλι τα φαβορί δείχνουν να έχουν το προβάδισμα. Ίσως να αξίζει το lay Czink 2-0 από την άποψη οτι η Ουγγαρέζα (photo) συχνά φέρνει τρίσετα αλλά πάλι έχει κίνητρο (πέρσι προημιτελικά) και η Bremond είναι ντεφορμέ. Οπότε δεν έχω να προτείνω κάτι για σήμερα.
Καλή επιτυχία

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Guangzhou-Quebec


Καλημέρα. Ο Juan Martin Del Potro είναι ο νέος κάτοχος του US Open καθώς τα ξημερώματα έκανε την μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τον Roger Federer με 3-2 κάτι που πολύ λίγοι περίμεναν. Είναι ο πρώτος τίτλος grand slam του Αργεντινού και δείγμα οτι αυτή την περίοδο η κατάσταση στον χώρο του tennis είναι πολύ ρευστή σε άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες Federer,Nadal, Murray,Djokovic, Del Potro, Roddick μπορούν να διεκδικήσουν οποιοδήποτε τίτλο. Στις γυναίκες ο κατάλογος ίσως είναι μακρύτερος καθώς Safina, Serena Williams,Venus Williams, Jankovic, Sharapova,Kuznetsova, Clijsters και Wozniacki δείχνουν έτοιμες για όλα. Και αν καρποφορήσει μάλιστα μία φήμη περί επιστροφής της Henin στα courts το 2010 μπορούμε όλοι να καταλάβουμε την δυναμική του αθλήματος.

Ας περάσουμε όμως στα σημερινά. Πολύ δύσκολο το σημερινό πρόγραμμα σε Guangzhou και Quebec. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα και αν αυτό όντως προκύψει θα γίνει ενημέρωση. Τα σημερινά παιχνίδια.


GUANGZHOU
FERGUSON-BRIANTI 0-0
JOHANSSON-CHAN 0-1 (0-0)
LU-SEVASTOVA 0-1 (0-1)
2009 La Palma (hard) Sevastova 75 63
PEER-WOERLE 0-0
MEDINA GARRIGUES-DATE KRUMM 0-0
POUTCHEK-MORITA 1-1 (1-0)
2009 Rome (clay) Morita 63 63
SPEARS-CHANG 0-0
WIENEROVA-ZHANG 0-0
CHEN-CAMERIN 0-0
HAYNES-PENG 0-2 (0-1)
SCHEEPERS-PARRA SANTONJA 0-0
SREBOTNIK-SAVCHUK 0-0
HSIEH-YAN 0-0
QUEBEC
PETROVA-GULLICKSON 0-0
WOZNIAK-DENTONI 0-0
GOERGES-ARVIDSSON 0-0
KING-TATISHVILI 0-1 (0-0)
DUBOIS-SAFAROVA 0-0
PERRY-OSTERLOH 1-1 (0-0)
2009 Birmingham (grass) Osterloh 61 61
EL TABAKH-BREMOND BELTRAME 0-0
KULIKOVA-CRAVERO 0-0
LEPCHENKO-MATTEK 1-1 (1-0)
SADIKOVIC-PUCHKOVA 0-0
CECIL-BRENGLE 0-0
Update:Το πρόγραμμα δεν είναι για πολύ ποντάρισμα πάντως έχω ξεχωρίσει 2 παιχνίδια. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Osterloh η οποία έχει νικήσει φέτος την σημερινή αντίπαλο Perry πριν λίγους μήνες με 6-1 6-1. Η δεύτερη επιλογή θα είναι η Puchkova (first photo) η οποία πέρσι έφτασε έως τον δεύτερο γύρο και αντιμετωπίζει μία άγνωστη αντίπαλο.

Οι σημερινές μου επιλογές είναι:
Osterloh,Puchkova
Καλή επιτυχία
Σημ. Δυστυχώς το πρωί διάβασα την άσχημη είδηση για τον θάνατο του Patrick Swayze μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Αν και λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο , διαβάζοντας τόσο καιρό τις ειδήσεις για την κατάσταση του από τα μέσα ενημέρωσης , είναι ένα γεγονός όμως που με λυπεί ιδιαίτερα καθώς ήταν ένας πολύ αγαπητός μου ηθοποιός. Τον γνώρισα από την σειρά The North and the South οπου πιστεύω οτι ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Τέτοιες ειδήσεις σου επισημαίνουν οτι μεγαλώνεις και οτι ακόμα και αυτούς που θεωρείς δυνατούς και ακμαίους-ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό - θα έρθει ο χρόνος να τους φθείρει και να τους αποδυναμώσει

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο μεγάλος τελικός


Καλημέρα. Η Kim Clijsters είναι η φετινή νικήτρια του US Open. Μετά από πολύμηνη διακοπή κατάφερε χωρίς να έχει παίξει πολύ παιχνιδια να φτάσει στον τίτλο. Αυτό το κατόρθωμα και μόνο την αναδεικνύει στις μεγαλύτερες μορφές του γυναικείου τέννις όλων των εποχών. Σήμερα σειρά έχει ο μεγάλος τελικός των ανδρών οπου τελικά θα αναμετρηθούν οι Federer και Del Potro. O Ελβετός Master κατά τη γνώμη μου βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον τίτλο καθώς βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση , έχει κερδίσει και τις 6 φορές που έχει βρεθεί αντίπαλος με τον Del Potro (οι 3 φέτος) αλλά το κυριότερο έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση με την οποία έπαιζε πριν από 2 χρόνια. Η σταδιακή απόσυρση του David Nalbandian από τα courts τελικά φαίνεται οτι δεν θα στοιχήσει στην Αργεντινή στο μέλλον καθώς ο διάδοχος του έχει βρεθεί ήδη. Η απόδοση του Federer είναι πολύ μικρή -αν και πιστεύω οτι θα περάσει-και τελικά αυτό που θα ποντάρω είναι το lay Federer 3-0 με το σκεπτικό οτι έως τώρα ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες καθώς και ο τελικός των γυναικών έληξαν όλοι με καθαρές νίκες , χωρίς ο ηττημένος να πάρει ένα set.

Από σήμερα ξεκινούν 2 νέα τουρνουά των γυναικών σε Guangzhou και Quebec. Ήδη η αγωνιστική ημέρα στην Κίνα έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται σε λίγο. Τα παιχνίδια που θα γίνον το βράδυ στο Quebec είναι τα εξής:

ADAMCZAK-CZINK 1-0 (1-0)
O BRIEN-KUDRYAVTSEVA 1-0 (0-0)
GRANVILLE-CRAYBAS 0-1 (0-1)
TETREAULT-ZAHLAVOVA STRYCOVA 0-0
ALBANESE-MARINO 1-0 (0-0)
2009 Raleigh (clay) Albanese 61 64
Czink, Tetreault, Marino έχουν μεγαλύτερο κίνητρο καθώς πέρσι προχώρησαν στον επόμενο γύρο αλλά γενικότερα τα παιχνίδια είναι πολύ αμφίρροπα. Η επιλογή που μου αρέσει περισσότερο είναι της O Brien η οποία έχει ξανανικήσει την εκτός φόρμας Kudryavtseva κατά το παρελθόν.

Μία επιλογή λοιπόν για σήμερα
Lay Federer 3-0
Καλή επιτυχία

Υ.Γ. Μάλλον θα γίνει άλλη μία ενημέρωση το βράδυ οπου θα αναφέρω 2 λόγια για το πρόγραμμα της Τρίτης στην Guangzhou.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Κόντρα στο ρεύμα


Καλησπέρα. Η χθεσινή ημέρα έληξε με επεισοδιακό τρόπο μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα Williams-Clijsters. Σίγουρα η αντίδραση της Αμερικανίδας ήταν απαράδεκτη αν και έχω την εντύπωση οτι δεν έκανε παράβαση. Στον άλλο ημιτελικό η Caroline Wozniacki τελικά έπαιξε όπως έπρεπε για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. Σήμερα γίνονται οι ημιτελικοί των ανδρών. Στον πρώτο χρονικά κόντρα στο ρεύμα θα ποντάρω υπέρ του Juan Martin Del Potro (photo). Το έχω ξαναπεί οτι πιστεύω οτι ο Rafa δεν θα φτάσει στον τελικό και τώρα ήρθε η ώρα να διαψευστώ ή να επιβεβαιωθώ. Ο Αργεντινός τον έχει κερδίσει στα δύο τελευταία τους παιχνίδια, είναι σε φοβερή κατάσταση και με τον τρόπο παιχνιδιού του δείχνει οτι δεν φοβάται τίποτα και κανένα. Περιμένω μεγάλο , σκληρό και ίσως 5 σετ παιχνίδι αλλά κάτι μου λέει οτι ο -κατά τη γνώμη μου-διάδοχος του Nalbandian θα τα καταφέρει. Και στον δεύτερο ημιτελικό πιστεύω οτι θα γίνει μάχη αλλά θεωρώ οτι ο Ελβετός master θα τα καταφέρει. No bet κατά την άποψη μου ο τελικός των γυναικών . Η Cljsters είναι το λογικό φαβορί αλλά έχω την άποψη οτι η απόδοση είναι πολύ μικρή.

Συμπερασματικά η σημερινή επιλογή -κόντρα στο ρεύμα-είναι
Back Juan Martin Del Potro
Καλή επιτυχία

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου