Meteo

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Προημιτελικά σήμερα



και δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς υπάρχουν πολλά αμφίρροπα παιχνίδια.
Πιο αναλυτικά :

Catella Swedish Open - Bastad

Verdasco-Monaco 2-5
Robredo-Gabashvili 0-0
Vinciguerra-Melzer 0-0
Almagro-Soderling 0-1

O Robredo είναι ο σίγουρος για την πρόκριση , άλλωστε είναι περυσινός νικητής και θέλει και τους πόντους. Από εκεί και πέρα, ο Verdasco δε δείχνει σε καλή κατάσταση (δύσκολα κέρδισε τον Koellerer ενώ έπαιξε και δύο πεντάσετους αγώνες στο Davis Cup. Δε θα σταθώ στην προϊστορία που είναι παλιά σχετικά αλλά βάση φόρμας μπορεί ακόμα και να κερδίσει ο Monaco. Από τους δύο Σουηδούς θα προτιμήσω τον Soderling που είναι πιο έμπειρος, ενώ στο άλλο δεν εμπιστεύομαι καθόλου τον Melzer και θα το αφήσω.

Mercedes Cup - Stuttgart

Zverev-Chardy 0-0
Kiefer-(q) Kubot 0-0
(LL) Sidorenko-Hanescu 0-0
Fognini-Davydenko 0-1
Πιστεύω ότι ο Sidorenko δεν μπορεί να προχωρήσει παραπάνω , αν και ο Hanescu δεν είναι και σπουδαίος παίκτης , βέβαια στην απόδοση 1.2 δεν πρόκειται να τον ποντάρω. Τον Davydenko επίσης δεν αξίζει να τον ποντάρει κανείς αφού φέτος είναι ή του ύψους ή (συνήθως) του βάθους, ενώ από τους δύο Γερμανούς πιστεύω ότι θα περάσει ο Kiefer αν και ίσως δυσκολευτεί στο πρώτο σετ, γιατί ο Πολωνός έχει μόνιμο πρόβλημα φυσικής κατάστασης και πέφτει μετά το πρώτο σετ. Επίσης θα κρατήσω και τη νίκη του Chardy αν και πιθανότατα θα πάει στα τρία σετ.


Internazionali femminili tennis di Palermo

Pennetta-Rezai 1-0
Garbin-Govortsova 0-0
Errani-Shvedova 0-0
Groenefeld-Schnyder 0-2
Αυτό που βλέπουμε φέτος είχε γίνει και πέρυσι καρμπόν, οι ίδιες τρεις Ιταλίδες είχαν φτάσει σε αυτό το γύρο και είχε χάσει μόνο η Garbin. Η αλήθεια είναι πως τη βλέπω πιο πιθανή να αποκλειστεί καί φέτος αν και η Govortsova δεν είναι καλύτερη από τις Martinez, Gallovits που έχει αποκλείσει έως τώρα. Δεν ξέρω αν η Errani είναι προληπτική αλλά η Shvedova εχει αποκλείσει ήδη άλλες δύο Ιταλίδες με το ίδιο σκορ μάλιστα (6-3,6-2), οπότε θα προτιμήσω την Pennetta αν και έχει δύσκολη αντίπαλο (Rezai), ενώ μου αρέσει και η απόδοση της Schnyder η οποία έχει βρει τη φόρμα της στα τελευταία παιχνίδια.


ECM Prague Open - Prague

Schiavone- K.Bondarenko 0-0
Suarez Navarro-(q) Bacsinszky 1-0
(WC) Diyas-Benesova 0-0
Hradecka-Bammer 1-1
Η μόλις 15 χρονών Diyas (photo) έκανε χθες την έκπληξη κόντρα στην Kvitova και σήμερα την σέβονται πλέον οι bookmakers απέναντι στην καλύτερη , επίσης Τσέχα Benesova, δίνοντάς στην στο 1.3 ενώ χθες στο 1.2. Δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει και σήμερα ,αλλά το παιχνίδι της Benesova φέτος είναι επιεικώς απαράδεκτο και ασταθέστατο και δε θα ρισκάρω να πέσω θύμα εκπλήξεως. Αντιθέτως θα προτιμήσω την Suarez αν και δείχνει πολύ κουρασμένη για κάποιο λόγο στο παιχνίδι της, επειδή είναι πολύ καλύτερη από την Ελβετίδα. Τέλος θα τολμήσω στο lay 2-0 Bammer χωρίς να αποκλείω νίκη της Hradecka και δε θα ασχοληθώ καθόλου με το παιχνίδι της Schiavone.
Συνοπτικά λοιπόν επιλέγω για σήμερα :
  • Lay 2-0 Verdasco - Soderling /Robredo (multiple) - Chardy - Kiefer - Lay 2-0 Garbin - Pennetta/ Suarez (multiple) - Schnyder - Lay 2-0 Bammer

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

UEFA Europa League


Πρώτος γύρος για τα προκριματικά του θεσμού σήμερα, αναμένονται λογικά εκπλήξεις καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι σε περίοδο προετοιμασίας ακόμα. Θα επιλέξω δύο παρολί με ομάδες οι οποίες πιστεύω ότι θα κερδίσουν σήμερα και αυτά είναι : Ανόρθωση-Metallurg Donetsk -Ομόνοια (απόδοση 1.73 betfair), Elfsborg-Aalborg (απόδοση 1.83 betfair).

Επίσης θα δώσω τον πρώτο λόγο τουλάχιστον να μη χάσουν σε ομάδες που το πρωτάθλημά τους εξελίσσεται κανονικά και αυτές είναι οι : Helsinborg, Helsinki και σε κάποιες που θεωρώ καλύτερες και αξίζει η απόδοσή τους : Slaven, Motherwell, Gent αν και ακόμα και με ήττα με ένα γκολ μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι στην έδρα τους.
Συνεπώς θα κάνω lay στις : Zestafoni, Milano, Naftan, Vetra, Flamurtari.

Μυστήρια μέρα


Καλημέρα. Κακή η χθεσινή ημέρα καθώς οι επιλογές στηρίζονταν περισσότερο στα outsiders αλλά τα φαβορί επικράτησαν στα περισσότερα παιχνίδια εύκολα. Η σημερινή μέρα εκ πρώτης όψεως δείχνει οτι πάλι τα φαβορί θα επικρατήσουν σε μεγάλο ποσοστό. Ας δούμε όμως τα παιχνίδια.

BASTAD:
GIMENO TRAVER- MELZER 0-0
ALMAGRO-STARACE 3-1 (2-1)
2009 Acapulco (clay) Almagro 67 75 63
VINCIGUERRA-CANAS 1-2 (0-1)
2002 Bastad (clay) Canas 64 62
VERDASCO-KOELLERER 0-0
CRIVOI-MONACO 0-0
Starace και Verdasco πέρσι έφτασαν στα προημιτελικά. Θεωρώ οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιχνίδι Almagro-Starace να λήξει στα τρία sets καθώς ο Ισπανός έχει το πρβάδισμα στα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά ο Ιταλός έχει να καλύψει πόντους από πέρσι οπότε η πρώτη μου επιλογή θα είναι lay Almagro 2-0. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Monaco,Verdasco πιστεύω οτι θα τα καταφέρουν

STUTTGART:
FOGNINI-MATHIEU 1-1 (1-0)
2009 Madrid (clay) Fognini 67 64 30
KIEFER-GREUL 0-0
VASSALLO ARGUELLO-CHARDY 0-0
BERRER-DAVYDENKO 0-2 (0-0)
KUBOT-KOHLSCHREIBER 0-0
SIMON-ZVEREV 0-1 (0-1)
2009 Rome (clay) Zverev 64 61
Παρά το γεγονός οτι χθες χάθηκε η επιλογή εγώ σήμερα πάλι θα επιλέξω lay Mathieu 2-0 καθώς ο Youzhny είχε την ευκαιρία να κερδίσει -άλλωστε σέρβιρε για το πρώτο set. Ο Ιταλός τον έχει κερδίσει φέτος οπότε τουλάχιστον ένα set μπορεί να το πάρει.Δεν μου αρέσει κάτι άλλο.

PRAGUE:
BARROIS-K. BONDARENKO 0-0
KVITOVA-DIYAS 0-0
NICULESCU-BENESOVA 1-0 (0-0)
VOEGELE-BACSINSZKY 0-0
Lay Bacsinszky 2-0 θα είναι η επιλογή μου εδώ. Η Voegele παίζει καλά τελευταία ενώ η αντίπαλος της σχεδόν πάντα έχει αυξομειώσεις στην απόδοση της με αποτέλεσμα να χάνει πολύ συχνά set. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ίσως κάποιο lay στην Bondarenko με σκοπό το trading να έχει τύχη.

PALERMO:
ERRANI-MAYR 0-0
GROENEFELD-RUS 0-0
LLAGOSTERA-SCHNYDER 0-0
SHVEDOVA-BRIANTI 0-0
Δύσκολα βλέπω να σπάει κάποιο φαβορί . Η Errani είναι η περσινή νικήτρια του τουρνουά , η Schnyder δεν έχει χάσει ακόμα παιχνίδι στην καριέρα της στο Palermo ενώ Groenefeld, Shvedova δείχνουν αρκετά δυνατές. Ίσως το Shvedova-Brianti να αποδειχτεί το πιο αμφίρροπο της ημέρας.

Συνοπτικά οι σημερινές μου επιλογές είναι:
lay Almagro 2-0 -Monaco- lay Mathieu 2-0 -lay Bacsinszky 2-0
με την ελπίδα το ποσοστό επιτυχίας να φτάσει τουλάχιστον στο 75%
Καλή επιτυχία

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τετάρτη


Καλημέρα. Πολύ γρήγορα ας δούμε τα σημερινά παιχνίδια.

BASTAD:
First Round
GIMENO-GIL 2-1 (2-0)
ALMAGRO-SAFIN 2-0 (2-0)
Second Round
ROBREDO-LUCZAK 1-0 (1-0)
PHAU-GABASHVILI 0-2 (0-2)
VLIEGEN-SODERLING 1-3 (1-0)
Robredo,Soderling δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Lay Gimeno Traver 2-0 θα είναι η μία επλογή μου.

STUTTGART:
First Round
GOLUBEV-VASSALLO ARGUELLO 0-1 (0-1)
YOUZHNY-MATHIEU 4-0 (3-0)
2009 Munich (clay) 76 36 63
Second Round
SIDORENKO-HERNANDEZ 0-1 (0-1)
2009 Braunschweigh (clay) 62 76
SCHUETTLER-HANESCU 0-2 (0-2)
Λογικά ο Hernandez θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση . Άλλωστε κέρδισε και την προηγούμενη εβδομάδα τον Γάλλο. Lay Mathieu 2-0 θα είναι η άλλη μου επιλογή αφού όπως δείχνει και η προιστορία ο Youzhny έχει τον τρόπο του με τον ντεφορμέ Mathieu

PRAGUE:
SCHIAVONE-HERCOG 0-0
SUAREZ NAVARRO-ZAHLAVOVA STRYCOVA 1-1 (1-1)
2009 Acapulco (clay) Zahlavova 64 75
HRADECKA-SPREM 0-0
KUDRYAVTSEVA-BAMMER 0-1 (0-0)
Lay Schiavone 2-0 θα είναι η μία επιλογή καθώς η Ιταλίδα δεν παίζει καλά και δεν αποκλείεται να χάσει σήμερα το set που έπρεπε να χάσει από την Peer. θα ποντάρω την Zahlavova αν πάρει το πρώτο set καθώς η Suarez συνεχώς δείχνει οτι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τα άλλα παιχνίδια είναι no bet για μένα

PALERMO:
First round
PIVOVAROVA-SCHNYDER 0-1 (0-0)
Second Round
PENNETTA-VINCI 2-3 (2-2)
2009 Barcelona (clay) Vinci 61 62
LEPCHENKO-REZAI 0-0
MARTINEZ SANCHEZ-GARBIN 0-0
GOVORTSOVA-MAKAROVA 0-0
Pennetta,Garbin είχαν φτάσει πέρσι στα προημιτελικά. Lay Martinez 2-0 θα είναι η μία επιλογή καθώς η κόπωση για την Ισπανίδα και το κίνητρο της Ιταλίδας φαντάζομαι οτι θα βοηθήσουν. Η απόδοση της Pennetta είναι χαμηλή και μάλλον αξίζει κάποιο lay για trading. Τέλος η Rezai (photo)πιστεύω οτι θα προκριθεί εύκολα ή δύσκολα στον επόμενο γύρο.

Συμπερασματικά πιστεύω σε:
Lay Gimeno Traver 2-0 - Hernandez - Lay Mathieu 2-0 - Lay Schiavone 2-0 - Lay Martinez 2-0 - Rezai
Καλή επιτυχία

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Μια νεα εβδομάδα


Με τέσσερα καινούργια τουρνουά τέννις (2 ανδρών και 2 γυναικών). Σήμερα γίνονται λίγα παιχνίδια για το πρώτο γύρο και τα τελευταία των προκριματικών σε Prague και Bastad. Τα σημερινά παιχνίδια με προϊστορίες είναι:

Mercedes Cup - Stuttgart
1st Round
(q) Kubot- Andujar (q) 0-0
(q) Meffert-Hanescu 0-1
Navarro-Davydenko 0-0
(WC) Berrer- (WC) Kubek 0-2
Δεν αξίζει να ασχοληθούμε ιδιαίτερα πιστεύω, φυσιολογικά ο Davydenko θα κερδίσει, το παιχνίδι Berrer-Koubek πιστεύω ότι θα πάει στα τρια σετ, ενώ ίσως δυσκολευτεί ο Hanescu που έρχεται από αγωνιστική απραξία μετά το Wimbledon, σε αντίθεση με τον Meffert που έρχεται από προκριματικά. Άρα μόνο το Lay 2-0 Koubek από εδώ.

Catella Swedish Open - Bastad
Qualifying Round
Ouahab-Luczak 0-0
Canas-Goransson 0-0
Starace-Eleskovic 0-0
Gimeno Traver-Tveit 0-0

1st Round
Serra-Vinciguerra 0-0
Gabashvili-C.Rochus 0-0
Crivoi-Istomin 0-0
Με παιχνίδια προκριματικών δεν ασχολούμαι , αφού κάποιοι/ ες θα περάσουν ακόμα και αν χάσουν (lucky losers). Από εκεί και πέρα αξίζει να κοντράρουμε τον Serra που από τα μέσα Μαίου είναι εκτός φόρμας, αλλά και τον Rochus για τον ίδιο λόγο και γιατι ο Gabashvili έφτασε στον τελικό, σε ενα αρκετά δυνατό τουρνουά στο Braunschweig.
Back Gabashvili και Lay 2-0 Serra για μένα

Internazionali femminili di tennis - Palermo
Qualifying Round
Rus-Castano 0-0
Karatantcheva-Savchuk 0-0
Parra Santonja-Palkina 0-0
Begu-Pivovarova 0-0

First Round
Govortsova-Camerin 0-0
Voskoboeva-Rezai 2-0
Brianti-Pavlyuchenkova 1-0
Lepchenko-Dentoni 0-0
Vinci- Dominguez Lino 0-0
Ούτε εδώ θα ασχοληθώ με τα προκριματικά. Στα υπόλοιπα θα επιλέξω την Pavlyuchenkova που είχε φτάσει πέρυσι στον τρίτο γύρο, αν και είχε χάσει στα προκριματικά από την Brianti, και την Vinci που είναι καλύτερη κατά τη γνώμη μου από τη Dominguez. Ενδιαφέρον έχει το Η2Η στο παιχνίδι της Voskoboeva με τη Rezai ,αν και είναι από το 2006, αλλά αξίζει το lay 2-0 Rezai.

ECM Prague Open - Prague
Qualifying Round
Bacsinszky-Ivanova 0-0
Domachowska-Pervak 0-0
Tatishvili-Mladenovic 0-0
Martic-Daniilidou 0-0

1st Round
Pironkova-Bammer 1-0
Zahlavova-Kucova 0-0
Suarez-Dulgheru 0-0
Schiavone-Peer 0-2
H Peer έπαιξε καλά στη Βουδαπέστη την προηγούμενη εβδομάδα, πέρυσι έφτασε στον τρίτο γύρο, είναι νικήτρια εδώ το 2006, άρα θα την ποντάρω να νικήσει την Schiavone αφού μάλιστα δίνεται και αουτσάιντερ . Η Dulgheru είχε βγάλει μάτια στη Βαρσοβία που είχε κερδίσει κατα σειρά Errani, Voskoboeva, Hantuchova, Al. Bondarenko ,είχε πάρει το τουρνουά αν και προερχόμενη από προκριματικά, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Συνεπώς θα πάρω και την απλή νίκη της Suarez για συμπλήρωμα σε καποιο παρολί.

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου