Meteo

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Tennis 13 Ιουνίου 2009


Σχεδόν όπως τα είχαμε πει έγιναν τα πράγματα χθες, τα trading δεν βγήκαν βέβαια αφού η Voegele αν και σέρβιρε για να ισοφαρίσει τα σετ δεν τα κατάφερε, ενώ ο Fish αποδείκτηκε λίγος. Τέλος ο Karlovic δεν κατάφερε να πάρει το ένα από τα δύο tiebreak για να περάσει το lay 2-0. Σήμερα έχουμε τα ημιτελικά και στα τρια τουρνουά, ας δούμε τα παιχνίδια αναλυτικά :

  • Gerry Weber Open - Halle
Kohlscreiber-Haas (1-0)
Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και πέρυσι με τον πρώτο να κερδίζει με 7-5,5-7,7-6 σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο όπως φαίνεται και στο σκορ. Είναι όντως δύσκολη η πρόβλεψη και το πιο ασφαλές ποντάρισμα πιστεύω είναι Lay Haas 2-0 ενώ θα τολμήσω και κάτι λίγα στην νίκη του Kohlscreiber και πάλι (2.44)

O.Rochus-Djokovic (2-0)
To H2H δε μας λέει τίποτα αφού οι αγώνες έγιναν το 2005 , έτσι σήμερα δε θα έχει πρόβλημα ο Nole και το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το 2-0 αν και ο Βέλγος είναι ιδιαίτερα μαχητικός.
  • AEGON Championships (Queens) - London
Murray-J.C. Ferrero (0-0)
O Ferrero αν και κέρδισε τον Darcis τελικά, προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου, έτσι πιστεύω ότι δε μπορεί να απειλήσει καθόλου τον Murray που έδωσε μόλις 5 πόντους στο σερβίς του στον Fish. Και αυτό το βλέπω για 2-0.
Roddick-Blake (8-2)
O Roddick έβγαλε 24 άσους για να κερδίσει τον Karlovic στα tiebreak, μάλιστα έχει δύο σερί κερδισμένα παιχνίδια στα tiebreak. Τον Roddick βλέπω για νικητή αλλα δε μου αρέσει η απόδοση 1.34 οπότε θα περιμένω για κάποια ευκαιρία στο Live.
  • AEGON Championships (WTA) - Birmingham
Li-Sharapova (0-5)
Όλα δείχνουν υπέρ της MaSha η οποία στο 5-0 επί της Li έχει χάσει μόλις 1 σετ. Λογικά και η απόδοση είναι στο 1.35 που πιστεύω όμως ότι θα επαληθευτεί, μάλλον όμως στα τρία σετ.
Rybarikova-Mirza (0-1)
Σε όλο το τουρνουά έχω στηρίξει τη Mirza και με έχει δικαιώσει. Η νίκη της έγινε στην Pattaya τον Φεβρουάριο στα τρία σετ και τη βλέπω για τελικό. Back Mirza (1.77)

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Tennis 12 Ιουνίου 2009


Πράγματα και θαύματα γίνανε χθες στο Birmingham με τη βροχή να έχει πάλι τη τιμητική της στην αρχή. Ευτυχώς όμως γρήγορα σταμάτησε και έγινε αυτό που αναμενόταν δηλαδή ο δεύτερος και τρίτος γύρος την ίδια μέρα για να τελειώσει στην ώρα του το τουρνουά. Θα δούμε πάλι αναλυτικά τα παιχνίδια.
  • Gerry Weber Open - Halle
Χθες γίνανε τραγελαφικά πράγματα στο παιχνίδι του Serra με τον Djokovic , αφού ο Serra προηγήθηκε με 7-5,5-2 και αν και είχε 5 match points στα επόμενα τρία games ,"κατάφερε" να χάσει με 7-5, 5-7, 1-6 σε ένα ελπίζω καθαρό κατά τα λοιπά παιχνίδι. Τα προημιτελικά γίνονται σήμερα με 5 Γερμανούς να συνεχίζουν.
Beck-Kohlscreiber (0-0)
O Kohlscreiber είναι καλύτερος και αν και ο Beck κάνει μεγάλη χρονιά (28-10 ρεκόρ) ανεβαίνοντας στην 53η θέση λογικά θα κερδίσει. Ίσως όμως έχουμε τρίσετο προς τέρψη των θεατών, κάτι που μπορεί να μας δώσει κέρδη από πιθανό trading. Back Kohlscreiber (1.33)
Becker-O.Rochus (1-0)
Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ ύποπτο ,γιατί υπάρχουν τα εξής δεδομένα α) ο Becker έχει κερδίσει τον Rochus σε χόρτο το 2007 στο Ordina Open, β) ο Rochus έχει καλή προϊστορία στο τουρνουά όπου το 2006 είχε χάσει από τον παντοδύναμο τότε Federer 6-7,7-6,7-6 έχοντας χάσει και ματς πόιντ, γ) στα ημιτελικά περνάνε σίγουρα 2 Γερμανοί από τους Γερμανικούς εμφυλίους και ίσως να μη περάσει και τρίτος. Δίνω προβάδισμα στον Rochus αλλά no bet .
Haas-Zverev (0-0)
O Haas έχει συνεχείς παρουσίες στο Halle από το 1997 με αρκετές συμμετοχές σε ημιτελικά και προημιτελικά, ενώ ο Zverev είναι το νέο αίμα. Ο Haas έπαιξε καλά με τον Tsonga όπου και κέρδισε σε δυο σετ , αλλά είναι πολύ ασταθής γενικά και δεν αξίζει το 1.3 υπέρ του. Λογικά πάντως θα πάρει το πρώτο σετ, οπότε θα ήταν καλύτερα να κάνουμε lay μετά από αυτό αφού θα έχει πέσει η απόδοσή του, παρά να πάρουμε εξαρχής. Δε θα το πάρω σε παρολί γιατί και αυτός έχει ροπή σε τραυματισμούς.
Melzer-Djokovic (0-1)
Ο Djokovic δεν έχει παίξει καλά ως τώρα στο τουρνουά και θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του για να κερδίσει. Φυσικά ούτε λόγος για την απόδοσή του (1.2) , αν και πιστεύω θα κερδίσει τελικά.
  • AEGON Championships (Queens) - London
Όλα τα φαβορί περάσανε τελικά χθες και σήμερα ίσως έχουμε μια δυο εκπλήξεις .
Darcis-Ferrero (0-0)
O Darcis ήταν τυχερός ως τώρα αφού έφτασε ως εδώ νικώντας τους "χωματάδες" Capdeville και Martin ενώ ο Monfils δεν κατέβηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού. Σήμερα παίζει όμως με τον all around J.C Ferrero και θα έχει δυσκολο έργο. Αυτό που αρκεί είναι να υγιής όμως και θα κερδίσει. Back J.C Ferrero (1.4)
Murray-Fish (2-1)
Λογικά ο Murray θα πρέπει να κερδίσει, αλλά πιθανώς να δυσκολευτεί από το σερβίς του Fish που στα δυο προηγούμενα παιχνίδια είχε 74% στο πρώτο σερβίς με Llodra με 8 άσους και 80% με τον -αδιάφορο βέβαια- Lopez (που είχε το εκπληκτικό 4/36 πόντους στο σερβίς του Fish) και 12 άσους . Υπό αυτές τις συνθήκες μπορούμε να ξεκινήσουμε με Lay Murray στο 1.15 ελπίζοντας να έχει όντως καλό σερβίς ο Fish.
Karlovic-Roddick (1-3)
Στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν παίξει 7 tiebreaks (4-3 υπέρ Roddick) .Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτό το παιχνίδι θα πάει εκεί, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Karlovic είχε 33 άσους με Benneteau και 19 άσους με Mahut (σε δίσετο). Ομοίως ο Roddick είχε 11 άσους με Vliegen και 89% από το πρώτο σερβίς και 18 με Hewitt και 89% από το πρώτο σερβίς. Με αυτή την προοπτική θα κοντράρω τον Roddick αφού αν δεν κάνει break θα ανέβει η απόδοσή του και θα παίξω και Lay 2-0 Roddick (2.3)
Blake-Youzhny (1-1)
Δύσκολο παιχνίδι , για μένα όλα είναι πιθανά εδώ. No bet
  • AEGON Championships - Birmingham (WTA)
Θέλω να πιστεύω ότι τελείωσαν τα προβλήματα για το τουρνουά αυτό, διπλά παιχνίδια δεν αναμένονται σήμερα όποτε θα γίνουν τα εξής τέσσερα:
Voegele-Li (0-0)
Η 19χρονη Voegele έχει ήδη 7-1 ρεκόρ φέτος μιας και έφτασε στον τελικό στο Nottingham, οι αθλήτριες που έχει κερδίσει είναι αρκετά σοβαρες (Yuan, Perry, South, Wickmayer, Makarova, Cavaday) . Με αυτό το σκεπτικό δεν αξίζει το 1.23 της Li η οποία έπαιξε δυο παιχνίδια χθες, έτσι θα ξεκινήσουμε με Lay Li (1.23) με το σκεπτικό να κάνουμε επιτυχές trading
Czink-Mirza (1-0)
Χρυσή ευκαιρία έχει η Mirza να προχωρήσει παρακάτω σε μιά άσχημη και προβληματική χρονιά (12-10 ρεκόρ). Η Czink είναι στα μέτρα της και η απόδοση πολύ καλή . Back Mirza (1.9)
Sharapova-Wickmayer (0-0)
H MaSha συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς ενόψει του Wimbledon, καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες Glatch και Schiavone χθες, αλλά το ίδιο έκανε και η Βελγίδα (διάδοχος της Henin??) κόντρα σε Vinci, Krajicek. Θα μπορούσε να πάρει κάποιο σετ πιστεύω η Wickmayer αλλά δεν νομίζω να το καταφέρει σήμερα , εκτός αν παρουσιάσει πάλι πρόβλημα η Sharapova με το σερβις της όπως με τη Glatch που είχε 8 διπλά λάθη.
Rybarikova-Ur. Radwanska (0-0)
No Bet παιχνίδι και αυτό για μένα.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Tennis 11 Ιουνίου 2009


Όπως αναμενόταν η βροχή τα έκανε "μούσκεμα" στο Birmingham και έτσι τα περισσότερα παιχνίδια δεν έγιναν και θα γίνουν (??) σήμερα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα συμπιεστεί πολύ το πρόγραμμα και αρκετές τεννίστριες θα παίξουν και δεύτερο παιχνίδι σήμερα, κάτι που δυσκολεύει τις προβλέψεις γιατί δε ξέρουμε αν και οι ίδιες είναι διατεθειμένες να παίξουν και δεύτερο παιχνίδι την ιδια μέρα.

Στο τουρνουά της Γερμανίας (Halle), θα γίνουν τα εξής παιχνίδια :


Lacko-Beck (0-0)
O Σλοβάκος μπήκε σαν lucky loser στο κυρίως ταμπλό, αφού αποσύρθηκε ο Federer τελικά και στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Ισραηλινό Levy σε ένα παιχνίδι με πολλά break στο πρώτο σετ. Πιστεύω ότι ο Beck είναι καλύτερος, βέβαια η απόδοση του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (1.3), αλλά μπορεί να κλείσει κάποιο παρολί.

O.Rochus-Petzschner (0-0)
O Rochus συνέτριψε στον πρώτο γύρο τον άτυχο Vicente 6-0,6-0 με τους κερδισμένους πόντους να είναι 52-21, αλλά αυτό δεν ήταν έκπληξη αφού ο Ισπανός δεν αξίζει στο χόρτο, όμως ο Γερμανός κέρδισε τον Verdasco στα τρία σετ αν και πήρε λιγότερους πόντους συνολικά από τον αντίπαλό του. Δύσκολο παιχνίδι ο Petzschner εχει καλό σερβίς αλλα ο Βέλγος έχει καλή προϊστορία στο Halle.

Serra-Djokovic (1-1)
O Djokovic προτίμησε φέτος το Halle αν καί πέρυσι στο Λονδίνο πήγε στον τελικό. Λογικά έχει πόντους να καλύψει και πιστεύω ότι είναι το φαβορί να πάρει και το τρόπαιο.

Melzer-Kiefer (0-8)
To H2H είναι εκπληκτικό για τον Γερμανό , όμως το τελευταίο παιχνίδι ήταν το 2006 και ο Kiefer έχει φέτος μόλις 6-10 ρεκόρ σε μια τραυματική χρονιά. Αν είναι καλά στην υγεία του πρέπει να φορτσάρει αυτή την περίοδο για να μαζεψει πόντους και προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερος από τον Melzer. No Bet ομως για μένα αφού το 1.4 δε μου αρέσει για ένα παίκτη που ανά πασα στιγμή μπορεί να εγκαταλείψει.

Στο Λονδίνο θα γίνουν τα εξής παιχνίδια κατα σειρά :

Blake-Querrey (4-1)
Όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια μέχρι τώρα ήταν αμφίρροπα, όλα κατέληξαν στα over στα games. To παιχνίδι πιθανότατα θα έχει και tiebreak μου φαίνεται ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε εδώ.

F.Lopez-Fish (2-0)
Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το προηγούμενο και αυτό θα έχει tiebreak , ο Ισπανός περιέργως παίζει καλά στο χόρτο και έχει σώσει ήδη 4 tiebreaks με Kendrick και Istomin. No bet καθαρό.

A. Murray-Garcia Lopez (0-0)
Δύσκολα θα γλιτώσει το 2-0 ο Ισπανός κατά τη γνώμη μου.

Ferrero-Malisse (0-0)
O Ferrero έχει καλές πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο αφού ο Malisse δεν δείχνει σταθερός στις καλές εμφανίσεις. Θα τολμήσω στο 1.6 υπέρ του JCF.

Hewitt-Roddick (6-4)
Πολύ χαμηλή η απόδοση του Αμερικανού κατά τη γνώμη μου αν και σε αυτό το court δύσκολα να δεχτεί break. Υπάρχουν όμως καλές πιθανότητες να χάσει σετ σε tiebreak. Lay 2-0 Roddick

Mahut-Karlovic (1-2)
Δύο "big servers" αναμετριώνται με μεγάλες πιθανότητες τα σετ να κριθούν στα tiebreaks όλα. Δεν βλέπω πουθενά όμως να δίνεται απόδοση για over στα games. Το παιχνίδι μπορεί να πάει "each way" πάντως.

Youzhny-Simon (2-0)
Με πολύ ρίσκο θα επιλέξω τον Youzhny θεωρώντας ότι ειναι σε καλύτερη φόρμα και η επιφάνεια του πάει καλύτερα στο παιχνίδι του. Back Yoyzhny (1.7)

Στις γυναίκες όπως είπα δε θα ασχοληθώ ιδιαίτερα αφού το πρόγραμμα θα έχει πολλές αλλαγές και εκπλήξεις εξαιτίας της βροχής.


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

AEGON Championships (Birmingham /WTA) 10 Ιουνίου 2007


Keothavong-Mirza (1-0)
H Mirza δεν έχει καλή χρονιά έως τώρα (10-10 ρεκόρ) αλλά ούτε και η Βρετανίδα έκανε τιποτα ιδιαίτερο τις προηγούμενες χρονιές, no bet εδώ για μενα.
Cavaday-Tanasugarn (0-0)
H Tanasugarn είναι πιο κοντά στη νίκη πιστεύω αλλά σε τόσο χαμηλή απόδοση δε θα την επιλέξω.
Makarova-Voegele (0-0)
H Makarova εφτασε πέρυσι στον τρίτο γύρο, αλλά η Voegele ερχεταί από τελικό στο Nottingham πάλι σε χόρτο και μια δύσκολη νίκη επί της Gullickson στον πρώτο γύρο. Εδω θα προτιμήσω τη Ρωσίδα στο 1.5.
Wozniak-Govortsova (0-0)
No Bet παιχνίδι για μένα αφού δεν υπάρχει κατι ιδιαίτερο να παρατηρήσουμε
Sharapova-Glatch (0-0)
Δεν αναμένεται να δυσκολευτεί η Sharapova που ανεβάζει ρυθμούς για το Wimbledon.
Goerges-Errani (0-0)
Η Ιταλίδα δεν προτιμάει αυτή την επιφάνεια , μάλιστα έχει μόλις 4 παιχνιδία στην καριέρα της (ρεκόρ 1-3). Η Γερμανίδα έχει δείξει καλά στοιχεία τελευταία και έχει ήδη παίξει και ενα παιχνιδι σε αυτο το τουρνουα οποτε θα την προτιμήσω. Back Goerges (1.7)
Zahlavova-Czink (1-0)
Δυσκολο παιχνίδι, πέρα από το κίνητρο που έχει η Czink αφού πέρυσι είχε φτάσει στον τρίτο γύρο δε μου λέει κατι οπότε No Bet.
Ur. Radwanska-Cetkovska (0-1)
H Cetkovska πέρυσι έφτασε στον τέταρτο γύρο και αφού δίνεται και αουτσάιντερ θα την προτιμήσω. Back Cetkovska (2.4) ή Lay 2-0 Radwanska.
Zheng-South (0-0)
H Zheng πρέπει να πάρει παιχνιδια προκειμένου να είναι έτοιμη στο Wimbledon να επαναλάβει την μεγάλη περυσινή της πορεία που έφτασε ημιτελικά αλλα θα δυσκολευτεί από την Βρετανίδα που εκτός του ότι παίζει εντός έδρας είχε φτάσει πέρυσι στο τέταρτο γύρο. Lay Zheng 2-0 (1.56)
Schiavone-Koryttseva (2-0)
No Bet
Vinci-Camerin /Osterloh
Η νικήτρια του παιχνιδιού Camerin -Osterloh που παίζουν αυτη τη στιγμη (7-6,5-7,0-0) θα παίξει με τη Vinci. Δε μπορούμε να ρισκάρουμε έτσι σε ένα παιχνιδι που μια παίκτρια παίζει δεύτερο παιχνίδι την ίδια ημέρα και δε ξερουμε την πιθανη κούρασή της.
Baltacha-Pavlyuchenkova (0-0)
Λογικά η Ρωσίδα θα κερδίσει, επειδή όμως είναι το πρώτο της παιχνίδι σε χόρτο ενώ η Βρετανίδα έχει αρκετά ίσως δυσκολευτεί και σίγουρα δεν αξίζει σε απόδοση 1.35.
Wickmayer-Kanepi (0-2)
Και εδώ τίθεται θέμα προσαρμογής στο χόρτο για την Kanepi η οποία όμως θα έχει δύσκολο έργο , μιας και η Βελγίδα εχει αρκετά παιχνιδια στο χόρτο, έχει ήδη παίξει ένα γύρο εδώ (με τη Sevastova) αλλά έφτασε και στον τελικό πέρυσι σε αυτό το τουρνουά. Υπό αυτές τις συνθήκες θα ποντάρω Back Wickmeyer (1.72)
Groth-Li (0-0)
H Κινέζα είναι σαφώς καλύτερη από τη Groth και λογικά κερδίζει. Η απόδοση της βέβαια είναι χαμηλή , αλλά λογικά μπορεί να κλείσει κάποιο παρολι. Back Li (1.3) για παρολί.

Gerry Weber Open - Halle

Zverev-Berdych (1-1)
O Berdych εχει πάρει το τουρνουά το 2007 και έχασε από τον Federer στον τελικό το 2006 και αν και φαίνεται ότι δυσκολεύτηκε στον πρώτο γύρο με τον Hernych είχε πάρει 20 πόντους παραπάνω. Σε όλα τα σημερινά παιχνίδια υπάρχει Γερμανός και λογικά δε θα περάσουν όλοι, πιστεύω ότι ο Zverev δε περνάει. Back Berdych (1.47)
Schuettler-Becker (0-0)
Ανοικτό παιχνίδι σε όλα τα αποτελέσματα. No Bet
Kohlscreiber-Tursunov (0-0)
O Γερμανός είχε φτάσει τελικό πέρυσι και ημιτελικό πρόπερσι, είναι σίγουρα ένα τουρνουά που πρέπει να κυνηγήσει πόντους, αντίθετα ο Tursunov εκτός από ντεφορμέ δεν έχει και προιστορία στο τουρνουά. Back Kohlscreiber (1.4)
Tsonga-Haas (0-0)
O Γάλλος πέρυσι έπαιξε στο Λονδίνο και είναι η πρώτη του χρονιά στο Halle αντιθετα με τον Haas που έχει φτάσει δυο φορές στα ημιτελικά και παίζει σχεδόν κάθε χρόνο. Βλέπω και εγώ τη νίκη του Tsonga αλλα για 1.6 δε θα τη προτιμήσω.

AEGON Championships (Queens) 10 Ιουνίου 2009


AEGON Championships (London /ATP)
Με το κίνδυνο της βροχής να παραμονεύει όπως κάθε χρόνο θα αναφερθούμε στα σημερινά παιχνίδια.
Cilic-Mahut (1-1)
Δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε χόρτο. Πολύ καλή χρονιά φέτος για Cilic (28-11) έως τώρα, τίποτα ιδιαίτερο ο Mahut μόλις 10-7 αλλά ο Γάλλος φαίνεται ότι εμπνέεται από το συγκεκριμένο court γιατί παίζει καλά και με όπλο το σερβίς μπορεί να κάνει την έκπληξη όπως το 2007 που έχασε το τρόπαιο εδώ στα tiebreaks από τον Roddick.
Darcis-Martin (1-0)
Πιστεύω ότι ο Βέλγος είναι καλύτερος σε αυτή την επιφάνεια, αν και με τον Capdeville δυσκολεύτηκε, δεν βλέπω τον Martin να κανει και δεύτερη σερί έκπληξη.
Muller-Garcia Lopez (0-3)
Παρά το 3-0 υπέρ του Ισπανού, πρέπει να δουμε ότι όλες ήταν δύσκολες οι νίκες (οι δυο στα τρια σετ και με tiebreaks) , επίσης κανένας από τους δυο δεν έχει καλή παράδοση στο συγκεκριμένο τουρνουά , οπότε θα έλεγα να το αφήσουμε στην τύχη του.
Youzhny-Baghdatis (1-2)
Παρά το υπέρ του H2H o Κύπριος έχει χάσει στο χόρτο του Wimbledon από τον Youzhny το 2005 αλλά το πρόβλημα του είναι οι συνεχεις τραυματισμοί που τον έχουν φέρει μόλις στην 81η θέση της κατάταξης. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει νίκες και να προετοιμαστεί ενόψει του Wimbledon αυτή, αρκεί να βελτιώσει το σερβίς του σε σχέση με τον πρώτο αγώνα που είχε μόλις 51% στο πρώτο σερβίς και 4 διπλά λάθη.
A. Murray-Seppi (1-1)
Θα είναι έκπληξη αν χάσει έστω και σετ ο Σκωτσέζος, αρκεί βέβαια να αποφύγει τα εύκολα λάθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη του Seppi έγινε το 2006 στο Nottingham σε χόρτο....
Benneteau-Karlovic (2-3)
Το χόρτο είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Κροάτη αφού είναι γρήγορη και πετυχαίνει πολλούς άσους, 28 είχε χθες σε δίσετο παιχνιδι με Gabashvili. Τέτοια εποχή πέρυσι και πρόπερσι ο Κροάτης είχε κατακτήσει το Nottingham που φέτος όμως υποβιβάστηκε σε challnger συνεπώς θα πρέπει σε αυτό το τουρνουά και στο επόμενο (Eastbourne) να καλύψει τους πόντους από πέρυσι.Ο Γάλλος δε μπορεί να απειλήσει και πιστεύω ότι το 1.4 του Ivo είναι δώρο.
Hewitt-Gil (0-0)
Ο Αυστραλός έχει πάρει το συγκεκριμένο τουρνουά 4 φορές, αν χάσει και από τον Πορτογάλο που σπανίως παίζει παιχνίδια σε χόρτο , τι να πω τότε.
Dimitrov-Simon (0-1)
O Simon απογοήτευσε και πάλι στο Roland Garros όπου έχασε με 3-0 από τον Hanescu και πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε πτώση. Ακόμα και πέρυσι που έκανε μεγάλη χρονιά, στο χόρτο δεν έκανε κάτι σπουδαίο, συνεπώς στο παιχνίδι κόντρα στον περυσινό νικητή του Wimbledon (στα juniors) θα είναι λάθος να τον εμπιστευτούμε ιδίως σε απόδοση 1.5, αν και ο Βούλγαρος δυσκολεύτηκε στον πρώτο γύρο από τον χωματά Navarro. Εδώ θα ρισκάρουμε στο Dimitrov και για τους λιγότερο ριψοκίνδυνους Lay Simon 2-0.
Mathieu-J.C. Ferrero (1-1)
Σχετικά ισοδύναμοι αντίπαλοι, no bet παιχνίδι θα έλεγα αν και μάλλον θα κερδίσει ο Γάλλος
Malisse-Safin (2-3)
Οι αποδόσεις σε αυτό το παιχνίδι τα δείχνουν όλα, ο Ρώσος δεν εχει φέτος παιχνίδια σε χόρτο, αντίθετα ο Βέλγος προέρχεται από τα προκριματικά και στη μέρα του είναι πολύ δυνατός. Δυστυχώς για κείνον αυτές οι μέρες δεν έρχονται συχνά αφου ταλαιπωρείται συχνά από σοβαρους τραυματισμους.
Από αυτό το τουρνουά θα κρατήσουμε τα εξής :
  • Back Mahut (2.9)
  • Back Baghdatis (2.04)
  • Back Dimitrov (2.9)
  • Back Darcis - Karlovic παρολί του 1.82

Εννοείται ότι σε αυτά που προτείνουμε μπορεί να επιλεχθεί εναλλακτικά και το Lay 2-0 για Cilic, Youzhny, Simon

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου

  • Το 2008 ο David Villa είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει τρια γκολ σε ένα παιχνίδι για την Ισπανία στη νίκη με 4-1 επί της Ρωσίας για το Euro 2008. Αυτό το χατ τρικ είναι μολις το όγδοο στην ιστορία των τελικών του Euro.
  • To 2006 η Βελγίδα Justin Henin- Hardenne κερδίζει τον τρίτο τίτλο στο Roland Garros νικώντας με 6-4, 6-4 την Ρωσίδα Svetlana Kuznetsova στον τελικό και γίνεται η πρώτη τενίστρια χωρίς να χάσει ένα σετ μετά την Arantxa Sanchez το 1994 και η πρώτη γυναίκα που κερδίζει συνεχόμενα το τρόπαιο του Roland Garros μετα την Steffi Graf την περίοδο 1995-1996.
  • Το 2000 η Mary Pierce γίνεται η πρώτη Γαλλίδα μετά από 33 χρόνια που κατακτα στο Roland Garros νικώντας στον τελικό την Conchita Martinez με 6-2, 7-5.
  • Το 1989 η Arantxa Sanchez γίνεται η πρώτη Ισπανίδα που κερδίζει το Roland Garros νικώντας στον τελικό τη Steffi Graf με 7-6,3-6,7-5 . Είναι η πρώτη ήττα της Graf σε αγώνισμα του Grand Slam από το US Open του 1987.
  • Το 1956 ξεκινούν στην .... Στοκχόλμη οι Ιππικοί Αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης. Οι Αυστραλοί φοβούνταν την πιθανή μετάδοση ασθενειών από τα άλογα των διαγωνιζομένων και δε φιλοξένησαν τους αγώνες αυτούς.
  • Το 1944 ο Joe Nuxhall των Cincinnati Reds σε ηλικία 15 ετών και 316 ημερών , γίνεται ο νεότερος παίκτης του μπέιζμπολ που εμφανίζεται σε αγώνα πρωταθλήματος.
  • Το 1907 ξεκινάει ο μακρύτερος αγώνας αυτοκινήτων στον κόσμο από το Πεκίνο προς το Παρίσι.
  • Το 1829 στις 19:56 δίνεται στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου η εκκίνηση του 1ου Κωπηλατικού Αγώνα μεταξύ των πανεπιστημίων του Cambridge και του Oxford

Διάσημα Γενέθλια

Linda Evangelista (1965), Elizabeth Hurley (1965), Elisabeth Shue (1963), Maxi Priest (1961), Judy Garland (1922).

Διάσημοι Θανάτοι

Rainer Werner Fassbinder (1982), Spencer Tracy (1967)

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου

  • Το 1999 ο Hristo Stoichkov στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία (1-1) και ο Peter Schmeichel στον αγώνα Ουαλλία-Δανία (0-2) φορούν για τελευταία φορά την φανέλα των εθνικών τους ομάδων
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης χάνει με 6-0 από τη Βαλένθια στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, στη μεγαλύτερη ήττα της στη διοργάνωση. Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της σημειώθηκε στις 3/3/1930 με 8-1 από την Εσπανιόλ.
  • Το 1995 εγκαινιάζεται το κλειστό του ΟΑΚΑ με το τουρνουά Ακρόπολις '95 και τον επόμενο μήνα φιλοξενεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση, το Eurobasket.
  • To 1990 στο κατάμεστο στάδιο "Μεάτσα" του Μιλάνου γίνεται η επίσημη έναρξη του Μουντιάλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν και οι αγώνες είχαν ξεκίνησει στις 8 του μηνός με το παιχνίδι Ιταλία-Αυστρία (1-0).
  • Το 1979 ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας στον τελικό την ΑΕΚ με 3-1 (Αναστόπουλος, Λίμα, Παθιακάκης - Τάσος) στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
  • Το 1968 σημειώνεται η πρώτη νίκη της McClaren σε Formula 1 στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο με οδηγό τον Bruce McClaren.

Διάσημα Γενέθλια

Natalie Portman (1981), Johnny Depp (1963), Michael J. Fox (1961), Bonnie Tyler (1951), Donald Duck (1934), Helena Rubinstein (1892).

Διάσημοι Θανάτοι

Charles Dickens (1870).

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου