Meteo

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τελικά οι Σταχτοπούτες είναι 3


Καλημέρα. Δυστυχώς οι εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου απορρόφη-σαν τον χρόνο που ήθελα να αφιερώσω για την χθεσινή ενημέρωση. Όπως φαίνεται και στον τίτλο τελικά οι παίκτες/ριες εκπλήξεις του φετινού τουρνουά του Roland Garros δεν είναι ένας ή μία αλλά τρεις. Αυτός θα είναι ο αριθμός των παικτών που δεν περίμενε κανείς να βρίσκονται φέτος στα ημιτελικά. Τους δύο τους γνωρίζουμε ήδη και είναι ο Σουηδός Soderling ο οποίος έχει εκπλήξει ευχάριστα όλους εμάς που τον θεωρούσαμε παίκτη loser καταφέρνοντας να αποκλείσει παίκτες όπως οι Ferrer, Nadal και Davydenko και να βρίσκεται ένα βήμα από τον μεγάλο τελικό ακολουθώντας στα χνάρια των συμπατριωτών του Borg,Willander, Pernfors ,Edberg και η μι-κροκαμωμένη Σλοβάκα Dominika Cibulkova η οποία κέρδισε χθες την κουρασμένη Sharapova. Σήμερα απομένει να μάθουμε ποια από τις Stosur, Cirstea θα συμπληρώσει την τριάδα των εκπλήξεων καθώς καμμία από τις δύο δεν ήταν στις λίστες υποψηφίων για τα ημιτελικά. Οι σημερινοί αγώνες είναι:
FEDERER-MONFILS 0-4 (0-2)
Αποτελεί την επανάληψη του περσινού ημιτελικού όπου ο Federer κέρδισε με 62 57 63 75. Πολύ δύσκολα όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ. Πάντως και οι 2 βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ότι πέρσι και η πιθανότητα να είναι το παιχνίδι εξαιρετικά αμφίρροπο είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο Ελβετός σήμερα εκτός από τα φαντάσματα που τον καταδιώκουν για να μην κατακτήσει το Γαλλικό Open θα έχει να αντιμετωπίσει και το Γαλλικό κοινό το οποίο φυσικά θα είναι ένθερμα με το πλευρό του νεαρού Γάλλου κάτι το οποίο μπορεί να τον εκνευρίσει όπως και πέρσι. Η απόδοση που δίνεται στον Federer είναι χαμηλή και πιστεύω ότι μάλλον θα ανέβει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.Lay Federer 3-0 μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.
DEL POTRO-ROBREDO 1-0 (0-0)
Απίστευτα χαμηλή η απόδοση που δίνεται στον Del Potro.Σαφώς ο Αργεντινός βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το πιο πιθανό είναι να κερδίσει αλλά νομίζω ότι ο Robredo μπορεί να κτυπήσει το παιχνίδι. Εδώ ο Wawrinka πριν από λίγες εβδομάδες δύο φορές παραλίγο να τον νικήσει . Lay Del Potro και ας κερδίσει 3-0. Αν η απόδοση του Αργεντινού φτάσει γύρω στο 2 το ποντάρισμα μου θα κλείσει με ισόποσο κέρδος.
CIRSTEA-STOSUR 0-0
Πιστεύω ότι η Stosur χάρις στο πολύ καλό της σερβίς και το μαχητικό της πνεύμα θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας που έκανε την έκπληξη χθες και επικράτησε της Jelena Jankovic.
KUZNETSOVA-S. WILLIAMS 1-5 (0-1)
Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας. Νομίζω ότι κακώς δίνεται φαβορί η Serena έστω και οριακά καθώς δείχνει να δυσκολεύεται. Αντίθετα η Sveta αν εξαιρέσει κανείς το δεύτερο σετ με την Radwanska που μάλλον το παράτησε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν πολύ άνετη. Η προϊστορία βέβαια είναι με την Αμερικανίδα η οποία έχει κερδίσει φέτος την Ρωσίδα και στο Αυστραλιανό Open αλλά θα ήταν παράξενο να περάσει η Serena η οποία μέχρι και πριν από το Roland Garros αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών ενώ αντίθετα η Kuznetsova ήταν εξαιρετικά φορμαρισμένη.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου