Meteo

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Tennis, 20/3/2009

Καλησπέρα. Το τουρνουά του Indian Wells βαδίζει σιγά σιγά προς το τέλος του. Σήμερα γίνονται οι 2 ημιτελικοί των γυναικών και οι 2 τελευταίοι προημιτελικοί των ανδρών.Ας δούμε την ιστορία των ζευγαριών.

NADAL-DEL POTRO 3-0 (1-0)
DJOKOVIC-RODDICK 2-2 (2-2) 2009 AusOpen Roddick 67 64 62 21 εγκ
ZVONAREVA-AZARENKA 3-0 (2-0) 2007 Ιndian Wells 63 63
IVANOVIC-PAVLYUCHENKOVA 0-0

Ο Nadal από την στιγμή που δεν έχασε από την νέμεση του τον Nalbandian σώζοντας 5 matchpoints δεν βλέπω πως μπορεί να χάσει από τον little-Nalbandian. Ο Del Potro άλλωστε δεν παίζει τόσο καλά όσο το καλοκαίρι. Ίσως στο επόμενο τουρνουά παρουσιαστεί καλύτερος πάντως.
Ο αγώνας μεταξύ Djokovic και Roddick είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νίκη του outsider. Άλλωστε το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους έγινε σχετικά πρόσφατα και σίγουρα ο Roddick θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Νομίζω οτι η καλύτερη επιλογή είναι Lay Djokovic 2-0 σε τιμή περίπου 2,88 ελπίζοντας να μην εγκαταλείψει ξανά αν χάσει set.
Στις γυναίκες προσωπικά δεν βλέπω την Zvonareva να χάνει. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έσωσε πάρα πολλά από break points και δέχτηκε μόνο 2 δείχνοντας οτι έχει καλή ψυχολογία και οτι έχει εμπιστοσύνη στο service της . Η Azarenka συνήθως στα μεγάλα τουρνουά όταν πάει αν κάνει το μεγάλο βήμα κάπου τα θαλασσώνει και για να είμαι ειλικρινής στο μυαλό μου βρίσκεται στον κατάλογο των loser παικτριών μαζί με την Safina και την Chakvetadze. Είτε πάει σε 2 είτε σε 3 sets πιστεύω οτι η Ρωσίδα θα τα καταφέρει.
Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό η Ivanovic έχει την ευκαιρία να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και να φτάσει πάλι στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Αντίπαλος της η έκπληξη του τουρνουά , το νέο μεγάλο αστέρι των Ρώσων η Pavlyuchenkova η οποία σιγά σιγά από οτι φαίνεται θα είναι η διάδοχος των Sharapova και Kuznetsova αν και οι δύο Ρωσίδες δεν είναι σε τέτοια ηλικία που μπορεί να τις ξεγράψει ακόμα κανείς . Έως τώρα δεν έχει χάσει ακόμα set και δείχνει αρκετά δυνατή για να κτυπήσει και τον ημιτελικό. Άλλωστε ήδη έχει νικήσει την Jankovic η οποία όμως σχεδόν πάντα αυτή την εποχή δεν παίζει καλά και όπως έδειξε τελευταία αντιμετώπιζε κάποιους τραυματισμούς. Η προσωπική μου άποψη είναι η τιμή της Ivanovic θα ανέβει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά ίσως η εμπειρία της την βοηθήσει έστω και στο τρίτο set να πάρει τον αγώνα. Το ένστικτο μου λέει νίκη της Ivanovic σε τρία sets με ανατροπή και στο όριο.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου