Meteo

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Eurovision 2009 semifinal 2

Σήμερα θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός με τις εξής συμμετοχές (κατα σειρα εμφανισης) :

1) Croatia δύσκολα θα περάσει αφού το τραγούδι δεν ειναι κάτι το ιδιαίτερο και οι μονες σίγουρες ψήφους που εχει ειναι από Slovenia, Serbia. Lay Croatia Odds 3.65 (Betfair)

2) Ireland χωρα με μεγαλη παραδοση στο διαγωνισμό αλλά χωρίς σίγουρες ψηφους και ίσως να ελπίζει σε πρόκριση με wild card

3) Latvia εχει ενα σιγουρο 12αρι από Λιθουανία , αλλα είναι αβέβαιο αν θα την υποστηρίξουν οι αλλες γειτονικές χώρες (Estonia, Ukraine, Russia, Azerbaijan, Poland). Λογικα πάντως δε περνάει.

4) Serbia ενδιαφέρον τραγούδι και όχι Αγγλόφωνο όπως συνήθως. Ίσως δυσκολευτεί να περάσει και σίγουρα δεν αξίζει η απόδοση για την πρόκριση 1.45 (betfair)

5) Poland μια μέτρια μπαλάντα κατά τη γνωμη μου και χωρίς σίγουρες ψήφους. Lay Poland Odds 3.3 (Betfair)

6) Norway το φαβορί του διαγωνισμού είναι πολύ καλό κομμάτι και ευχάριστο. Θα ψηφιστει σίγουρα από όλους με 12αρι σίγουρο από Denmark. Στον χθεσινο ημιτελικό είχε πιο πολλα 12αρια (Iceland, Sweden, Finland) αλλα δε τιθεται θεμα πρόκρισης. Αυτό που είναι αμφίβολο όμως είναι αν θα περάσει πρώτο αφού η Ελλάδα έχει 12αρια από Cyprus, Albania και ίσως από France, Spain και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ψηφιστεί μαζικά η Ukraine από τις γείτονες χώρες (Estonia, Russia, Latvia, Poland, Azerbajizan, Lithuania, Moldova). Ισως να αξίζει το lay για τη νικη της Νορβηγίας στον ημιτελικό. Lay Norway Odds :2.02 (Betfair)

7) Cyprus μέτριο τραγούδι κατ εμε και με ελάχιστες πιθανότητες αφου πέρα από το 12αρι της Ελλαδας δεν εχει και σιγουρες ψηφους. Lay Cyprus Odds 5.3 (Betfair)

8) Slovakia επανέρχεται μετά το 1998 στο διαγωνισμό χωρίς καμιά ελπίδα πρόκρισης κατά τη γνώμη μου κάτι φαίνεται και από το ότι ειναι το πρώτο φαβορί για να μην προκριθεί.

9) Denmark εχει σίγουρο 12αρι απο Νορβηγία αλλά απο εκεί και πέρα τι? Και εδω θα ισχύσει ότι και με τη Σερβία.

10) Slovenia συμφωνα με τα προγνωστικά δε περνάει και είναι φυσικό γιατί το τραγούδι δεν ειναι κατι το σπουδαίο αλλα λείπουν και οι χώρες που τη στηριζουν παραδοσιακα.

11) Hungary τιποτα το ιδιαίτερο και σε αυτό το τραγούδι . Λογικά δε περνάει.

12) Azerbaijan η συμμετοχή του πολύ γνωστού στην Ευρώπη Arash δίνει σίγουρα πόντους στη συμμετοχή. Παίρνει πόντους από Russia, Ukraine, Moldova αλλά ειναι και δυνατό κομμάτι και σίγουρα θα προκριθεί.

13) Greece κάτι η παρουσία του Ρουβά , κατι τα χορευτικά περνάει σίγουρα και στην τριάδα.

14) Lithuania δεν μου αρεσει αλλα από ότι φαίνεται περνάει

15) Moldova ένα ethnic τραγούδι με γρήγορο ρυθμό. Αν και της λείπει το 12αρι της Ρουμανίας από ότι φαίνεται θα περάσει και αυτη

16) Albania αδιάφορο τραγούδι με σιγουρες ψηφους από Ελλαδα (οχι 12αρι όμως) και Croatia. Χθες θα περναγε σχεδον σίγουρα με βεβαιες ψηφους από (FYROM, Bosnia, Turkey, Switzerland) και πιθανώς Romania, Bulgaria, αλλά σήμερα ίσως μείνει απεξω. Υπό σκέψη εδώ το lay σε απόδοση 1.7

17) Ukraine από ότι φαίνεται θα έχει μεγάλη υποστήριξη από τις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, δεν νομίζω να τιθεται θέμα αποκλεισμού

18) Estonia προσωπικά δεν μου αρέσει αλλα σαν πρώην Ρώσικη Δημοκρατία έχει μεγάλη υποστήριξη σε αυτόν τον ημιτελικο.

19) The Netherlands θα προκριθεί μόνο αν πάρει wild card αφού σίγουρες ψήφους έχει μόνο από το Βελγιο που δε ψηφίζει σήμερα . Ετσι κι αλλιως το τραγούδι ειναι μέτριο. Lay The Netherlands Odds 3.1 (Betfair)

Θα ψηφίσουν οι παραπάνω χώρες καθώς και οι France, Spain, Russia . Στον τελικο περνάνε οι 9 που θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους και μια με wild card από τις επιτροπές των χωρών.

  • περνάνε κατα τη γνώμη μου : Norway, Ukraine, Greece, Azerbaijan (σίγουρα)
  • από εκεί και πέρα είναι ανοικτα τα πραγματα για : Serbia, Denmark, Lithuania, Moldova, Albania, Estonia, Slovenia
  • για τη wild card πιστεύω οτι ειναι πιθανές Ireland, Poland και οποιες δεν περάσουν από το 2ο γκρουπ

3 σχόλια:

FRAN ZENN είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Η ΚΡΟΑΤΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

FRAN ZENN είπε...

H ΔΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΩΔΕΚΑΡΙ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο KEATING. AN ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ

JOKER είπε...

οι Αγγλοι ψηφισανε προχθες,η Κροατια δεν εχει υποστηρικτριες χωρες καθολου σημερα, αφου ουτε η Σερβια δε τη ψηφιζει συνηθως

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου