Meteo

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Το κυνήγι του χαμένου αουτσάιντερ


Καλημέρα. Δυστυχώς χθες οι δύο Ρωσίδες (Pavlyuchenkova,Kleybanova)με απογοήτευσαν και μου χάλασαν λίγο την διάθεση. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολύ καιρό κατατρέχουν τις επιλογές μου η κατάρα των tie breaks. Μόνο στις επιλογές μου αυτή την εβδομάδα στο Wimbledon τρέχω 1/8 νικηφόρα tie breaks. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα νικηφόρα τρίσετα που τις δύο τελευταίες εβδομάδες πρέπει οι επιλογές μου να έχουν κερδίσει μόνο το 20-25% περίπου χωρίς να επιλέγω κατ ανάγκη μόνο φαβορί ή μόνο αουτσάιντερ.Φυσικά το έχω πάρει απόφαση πια οτι η συγκεκριμένη γκίνια δύσκολα θα σπάσει. Χθες είχαμε την ήττα της Sharapova από την Dulko σε ένα παιχνίδι που χθες είχαμε πει οτι η Αργεντινή είχε κίνητρο οπότε αναμενόταν να την δυσκολέψει. Στα σημερινά παιχνίδια όσον αφορά στο γυναικείο πρόγραμμα ψάχνω να βρω κάποιο αουτσάιντερ το οποίο μπορεί να κάνει τη ζημιά αλλά τα δεδομένα στα περισσότερα παιχνίδια οδηγούν στα φαβορί. Ας δούμε όμως τα σημερινά παιχνίδια:

ΑΝΔΡΕΣ:
HANESCU-DEVILDER 1-1 (0-0)
MATHIEU-BERDYCH 0-0
MELZER-BECKER 0-0
DEL POTRO-HEWITT 0-0
ALVES-SIMON 0-0
DAVYDENKO-CRIVOI 0-0
PETZSCHNER-ZVEREV 1-2 (0-0)
KUNITSYN-RODDICK 0-0
FOGNINI-FERRER 0-0
FERRERO-SANTORO 4-2 (0-0) 2009 AusOpen Santoro 63 62 67 62
GIMENO TRAVER-TROICKI 0-0
STEPANEK-STARACE 1-0 (0-0)
CUEVAS-LEVINE 0-0
MURRAY-GULBIS 2-0 (1-0)
F. GONZALEZ-MAYER 0-0
WAWRINKA-VASSALLO ARGUELLO 3-2 (0-0) 2009 Monte Carlo Wawinka 26 75 62
Με μπλε γράμματα οι τεννίστες οι οποίοι πέρσι προκρίθηκαν στον τρίτο γύρο ενώ με έντονο μπλε είναι αυτοί που έφτασαν πέρσι ακόμα πιο μακριά. Αν πάρουμε χρονολογικά τα παιχνίδια πιστεύω οτι τουλάχιστον ένα σετ θα το κερδίσουν οι Mathieu, Melzer οι οποίοι πέρσι έφτασαν έως τον τρίτο γύρο οπότε θα πρέπει να παλέψουν ακόμα περισσότερο. Lay Berdych 3-0 και lay Becker 3-0 για αρχή.Το ένστικτο μου λέει οτι ο Hewitt μάλλον θα κάνει ένα ακόμα παραδοσιακά μακρύ αγώνα όπως σχεδόν πάντα κάνει σε κάθε gran slam οπότε και εδώ το lay Del Potro 3-0 μου φαίνεται πολύ πιθανό. Ο Simon δεν πρέπει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Alves . Πιστεύω αρκετά στον Zverev (photo)σήμερα αν και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τον Petzschner . Δεν θα παραξενευτώ αν ο Ferrer σήμερα κινδυνέψει. O Fognini ναι μεν δραστηριοποιείται κυρίως στο χώμα αλλά δεν έχει κακό σερβίς και μπορεί να ζορίσει πολύ τον ντεφορμέ Ferrer. Πιστεύω οτι εύκολα θα κερδίσει ο Stepanek τον χωματά Starace και ίσως λιγότερο εύκολα ο Wawrinka τον Vassallo. Δεν αποκλείω να γίνει καμμία ανατροπή πάντως εκεί. Τέλος το ένστικτο μου λέει οτι θα δυσκολευτεί αρκετά ο Gonzalez από τον Mayr και δεν αποκλείω το γεγονός να χάσει sets. O Αργεντινός έχει αποδείξει τελευταία οτι δεν κομπλάρει στα μεγάλα ονόματα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
RADWANSKA-PENG 1-0 (0-0)
LISICKI-MAYR 0-0
MAKAROVA-SUAREZ NAVARRO 1-0 (0-0)
PARMENTIER-KUZNETSOVA 0-0
STOSUR-MALEK 0-0
V. WILLIAMS-K. BONDARENKO 1-0 (0-0)
ERRANI-IVANOVIC 0-1 (0-0)
GOVORTSOVA-LI 0-1 (0-0)
BALTACHA-FLIPKENS 2-0 (0-0)
SAFINA-DE LOS RIOS 1-0 (0-0)
GARBIN-MEDINA GARRIGUES 1-6 (0-0)
WOZNIACKI-KIRILENKO 1-0 (0-0)
MAURESMO-KUCOVA 0-0
BENESOVA-JANKOVIC 1-1 (0-0)
OUDIN-SHVEDOVA 0-0
KING-PENNETTA 0-1 (0-0)
Αν κοιτάξει κανείς τις σημερινές αποδόσεις στο πρόγραμμα θα διαπιστώσει οτι λίγα είναι τα σημερινά παιχνίδια που θεωρούνται αμφίρροπα. Αυτά είναι τα Makarova-Suarez, Baltacha-Flipkens, Shvedova-Oudin. Ο τίτλος του παρόντος άρθρου αυτόν μου τον προβληματισμό ουσιαστικά αντικατοπτρίζει. Πιστεύω οτι σίγουρα ένα τουλάχιστον από τα 5 πρώτα παιχνίδια (που ξεκινούν στις 14.00) θα έχει νικητή αουτσάιντερ. Ίσως και 2 όπως χθες. Πατώντας σε αυτή την "ανόητη" λογική πιστεύω οτι η Suarez Navarro μου δείχνει πολύ πιθανή νικήτρια. Εξάλλου η Makarova δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και με την Strycova η οποία θεωρητικά είναι υποδεέστερη της Suarez. Πολύ πιθανό επίσης το να χάσει τουλάχιστον ένα set η Radwanska από την άποψη οτι η Peng πέρσι έφτασε στον τρίτο γύρο οπότε θα πρέπει να παλέψει για να ισοφαρίσει την περσινή της επίδοση. Αν επαληθευτεί το σενάριο με την Suarez τότε θα κάνω σίγουρα lay στην Medina Garrigues την δεύτερη Ισπανίδα δηλαδή που παίζει σήμερα. Έχει βέβαια πού καλή παράδοση με την Garbin αλλά το γρασίδι δεν είναι η καλύτερη της επιφάνεια. Από εκεί και πέρα θα κυνηγήσω πάλι κάποιες παίκτριες που θα πάρουν το πρώτο set ειδικά αν αυτή που έχει χάσει το πρώτο βρίσκεται στην λίστα των τεννιστριών που στον πρώτο γύρο κέρδισαν με ανατροπή δηλαδή σε αυτές που κέρδισαν στον προηγούμενο γύρο αν και έχασαν το πρώτο καθώς θεωρώ στατιστικά δύσκολο το να το επαναλάβουν. Η σημερινή λίστα περιλαμβάνει τις Lisicki,Ivanovic,Baltacha,Wozniacki, Pennetta.

Εν κατακλείδι κάνοντας και μία ακόμη σάρωση για σήμερα τα μάτια μου είναι κολλημένα σε:
lay Becker 3-0 -Lay del Potro 3-0-Zverev-Suarez Navarro-Garbin
Καλή επιτυχία σε όλους

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Καλή επιτυχία Θέμη! Suarez Navarro - Garbin δίνω κι εγώ σαν νικήτριες. Επίσης πιστεύω ότι ο P.H.Mathieu θα κάνει ζημιά σήμερα οπότε το lay 3-0 στον Berdych μου φαίνεται πολύ καλό. Έδωσα και στο φόρουμ lay 3-0 Becker κι εγώ απ' το πρωί. Οπότε βλέπω να συμφωνούμε σε πολλά σήμερα και μακάρι να επαληθευτούμε.
zorian

FRAN ZENN είπε...

Ευχαριστώ Χρήστο. Καλή μας επιτυχία

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου