Meteo

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Θα συνεχίσει την παράδοση ο Andreev?


Καλημέρα. Αν και δύσκολη η χθεσινή μέρα εν τούτοις οι δύο χθεσινές επιλογές μας δικαίωσαν αν και χρειάστηκε η εγκατάλειψη της Radwanska πριν την έναρξη του τρίτου set. Μία από τις λίγες φορές που μία εγκατάλειψη στο tennis μου δίνει χρήματα. Τα ξημερώματα εγκατέλειψε η Bartoli η δεύτερη Γαλλίδα πράγμα που δείχνει οτι η σκέψη των παικτών βρίσκεται στο USA Open όλο και περισσότερο. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει τα προημιτελικά ανδρών και γυναικών κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι πάλι κάποιοι θα προτιμήσουν να αδιαφορήσουν για τα σημερινά παιχνίδια. Ας δούμε το σημερινό πρόγραμμα:

MEN:
DAVYDENKO-QUERREY 1-0 (1-0)
ACASUSO-SERRA 0-0
ANDREEV-MAYER 0-0
MELZER-VERDASCO 1-2 (1-1)
2006 New Haven (hard) Melzer 64 41
Ο Andreev όπως έγραψα και χθες στις 3 τελευταίες του συμμετοχές στο τουρνουά του New Haven έχασε στα προημιτελικά. Πέρσι μάλιστα αυτό φαίνεται του έκανε καλό γιατί στο US Open έφτασε έως τον τέταρτο γύρο όπου έχασε μετά από καλή εμφάνιση από τον Federer. Δεν αποκλείω να κάνει πάλι το ίδιο και σήμερα καθώς και τους περσινούς πόντους έχει κατοχυρώσει από το New Haven αλλά και θα ξεκινήσει ξεκούραστος την άλλη εβδομάδα να ισοφαρίσει τουλάχιστον την περσινή του επίδοση. O Mayer (photo) πέρσι είχε σταματήσει στα προκριματικά του US αλλά λόγω της καλής του πορείας φέτος θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό οπότε έτσι και αλλιώς όχι μόνο έχει κατοχυρώσει τους περσινούς αλλά θα κερδίσει και επιπλέον. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Davydenko και Querrey είχαν φτάσει και οι 2 έως τον τέταρτο γύρο του US Open. Πιστεύω όμως οτι και οι 2 θα κυνηγήσουν το παιχνίδι που ίσως φτάσει σε τρίτο set. Πιο κοντά ο Ρώσος στην νίκη λόγω φόρμας αλλά μάλλον δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά. O Verdasco πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά στο New Haven και έως τον τρίτο γύρο στο US Open. Αντίστοιχη επίδοση στο Αμερικανικό Open πέτυχε και ο Melzer οπότε και εδώ δεν προκύπτει κάποιο συμπέρασμα. Ο Αυστριακός είχε νικήσει το 2006 τον Ισπανό στο ίδιο τουρνουά κάτι που με αποτρέπει να ποντάρω τον Verdasco που είχα στο μυαλό μου. No bet. Τέλος Acasuso και Serra είχαν φτάσει και οι δύο στον δεύτερο γύρο του US Open πέρσι οπότε πάλι δεν προκύπτει κάποιο συμπέρασμα. Και οι δύο παίκτες δεν είναι αξιόπιστοι και αν πόνταρα κάποιον θα ήταν αυτόν που θα έπαιρνε το πρώτο σετ καθώς και οι δύο έχουν κάνει δύο σερί ανατροπές και μία τρίτη στην σειρά νίκη με ανατροπή την θεωρώ στατιστικά δύσκολη.

WOMEN:
KUZNETSOVA-MAURESMO 4-4 (4-3)
CHAKVETADZE-VESNINA 5-0 (3-0)
2009 Cincinnatti (hard) Chakvetadze 75 63
RYBARIKOVA-PENNETTA 1-0 (1-0)
2009 Moorilla International (hard) Rybarikova 75 63
RAZZANO-WOZNIACKI 0-3 (0-0)
2009 Eastbourne (grass) Wozniacki 76 75
2009 Charleston (clay) Wozniacki 62 60
2009 Ponte Vedra (clay) Wozniacki 63 75
Είχα σκοπό ο τίτλος του άρθρου να αφορούσε την Chakvetadze καθώς όλα τα δεδομένα είναι υπέρ της σήμερα. Έχει κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια με αντίπαλο την Vesnina , το ένα μάλιστα πριν λίγες ημέρες και ταυτόχρονα οφείλει να καλύψει περσινούς πόντους καθώς είχε φτάσει στον τελικό. Όμως είδα οτι πέρσι η συμμετοχή της στον τελικό ακολουθήθηκε από τον πρόωρο αποκλεισμό της στον πρώτο γύρο του USOpen από την Makarova. Προφανώς η κούραση της δημιούργησε προβλήματα πέρσι και δεν ξέρω τι θα αποφασίσει φέτος να κάνει. Η Vesnina είχε αποκλειστεί και αυτή πέρσι στον πρώτο γύρο αλλά όμως ψάχνει από καιρό μία επιτυχία σε ένα τουρνουά WTA. Αν πάρει το πρώτο set η Chak και η απόδοση είναι ελκυστική (γύρω στο 1,35 ) να την ποντάρω. Ο αγώνας Kuznetsova-Mauresmo νομίζω οτι δεν μπορεί να μπει σε ιδιαίτερη συζήτηση. Και οι δύο έχουν πάρα πολύ καλή προιστορία στο New Haven , η Γαλλίδα πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά οπότε έχει ένα extra κίνητρο αλλά το μέγεθος της αντιπάλου είναι τέτοιο που έχει μικρή σημασία. No bet. Θα κυνηγήσω την έκπληξη σήμερα ποντάροντας στην Rybarikova. Γνωρίζω οτι η Ιταλίδα είναι πολύ φορμαρισμένη με πολλές νίκες τελευταία αλλά όμως την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει τους περσινούς της πόντους στο US Open αφού είχε φτάσει έως τον τέταρτο γύρο. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική στο μυαλό της Ιταλίδας και να χάσει σήμερα. Άλλωστε η Σλοβάκα την έχει κερδίσει φέτος ξανά. Τέλος τα δεδομένα του αγώνα Wozniacki-Razzano δείχνουν την Δανέζα να έχει και το κίνητρο αλλά και την προιστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπέρ της. Πέρσι στο US Open είχε φτάσει έως τον τρίτο γύρο, αρκετά βατό δηλαδή για φέτος να το επαναλάβει. Πιστεύω όμως οτι ίσως μπει χαλαρά και δεν αποκλείω να χάσει ένα set.

Καταλήγοντας οι σημερινές μου επιλογές πάλι θα είναι με ρίσκο οι:
Mayer, Rybarikova
Καλή επιτυχία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Θέμη!
Να δούμε ποιος θα έχει δίκιο στον αγώνα Chakvetadze - Vesnina. Εγώ πήγα με τη δεύτερη!
zorian

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου