Meteo

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τα στάδια του κόσμου

Από αυτήν την , θέλω να πιστεύω , καθημερινή αναφορά θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τα στάδια του κόσμου, με φωτογραφίες και αλλα στατιστικά στοιχεία. Η αναφορά θα είναι αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικά στάδια, έστω και αν σε αυτά παίζουν μόνο οι Εθνικές Ομάδες.


Rungrado May Day Stadium , Pyongyang North Korea







Το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στάδιο στον κόσμο που χρησιμοποιείται για ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι το Rungrado May Day Stadium της Βόρειας Κορέας. Η συνολική χωρητικότητά του είναι 150.000 θεατές (όλοι καθήμενοι). Το στάδιο ολοκληρώθηκε την 1η Μαϊου 1989 μετά από εργασίες σχεδόν δυόμιση ετών , βρίσκεται στο μικρό νησάκι Rungra στον ποταμό Taedong. Το τερέν αποτελείται από φυσικό χορτάρι, ενω το στάδιο έχει 80 εξόδους και 10 ασανσερ και η απόσταση από το έδαφος ώς την οροφή είναι περίπου 60 μέτρα





Το στάδιο αρχικά χτίστηκε για να φιλοξενήσει το 13ο World Festival of Youth and Students το 1989 και χρησιμοποιείται κυρίως για παραστάσεις Arirang που είναι η πιο γνωστή παραδοσιακή μουσική των Κορεατών, γνωστές και ως "Mass Games". Τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και έχουν αναγνωριστεί και από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν οι μεγαλύτερες στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου