Meteo

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Δευτέρα,6 Απριλίου 2009


Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η περίοδος των χωμάτινων τουρνουά ξεκινά και τυπικά από σήμερα και θα κορυφωθεί με το Ρολάν Γκαρός τον Μάιο. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα προκριματικά σε 4 νές τουρνουά -Marbella,Pontevedra,Houston,Casablanca- από τα οποία τα 2 σε Marbella και Pontevedra γίνονται για πρώτη φορά. Οι προιστορίες των σημερινών ζευγαριών φαίνονται παρακάτω.


MARBELLA:
PIRONKOVA-VINCI 0-0
OLARU-CIRSTEA 1-1 (1-1)
KERBER-VAIDISOVA 0-0

Στα σημερινά παιχνίδια έχουμε τον Ρουμανικό εμφύλιο όπου η Olaru έχει παιχνίδια φέτος σε χώμα και πήγε αρκετά καλά (Acapulco) ενώ η Cirstea δεν έχει παίξει φέτος στο χώμα και προέρχεται από συνεχόμενες ήττες. H Kerber δεν έχει δείξει τίποτα φέτος και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Απόδειξη η ήττα της πριν λίγες ημέρες από την Ελληνίδα Γερασίμου. Το τρίτο παιχνίδι μεταξύ Pironkova και Vinci είναι εξαιρετικά αμφίρροπο.

PONTEVEDRA:
KUDRYAVTSEVA-KEYS 0-0
ZAHLAVOVA STRYCOVA-K.BONDARENKO 1-0 (1-0)
MORITA-MAYR 0-0
MIRZA-A. BONDARENKO 2-1 (0-0)
GALLOVITS-CIBULKOVA 0-1 (0-1)

Δύο σχόλια για τα σημερινά παιχνίδια. H Ρωσίδα Kudryavtseva αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα την Keys. H Zahlavova με την K. Bondarenko περιμένω να κοντραριστούν αρκετά και δεν αποκλείεται το παιχνίδι να πάει σε τρίτο σετ. Η Mayr έχει παίξει φέτος στο χώμα με επιτυχία αντίθετα με την Morita που δεν έχει παιχνίδι φέτος στο χώμα και πέρσι δεν τα πήγε καλά σε αυτή την επιφάνεια. Πηγαίνω μακριά από το Mirza-Bondarenko ενώ τέλος η Cibulkova θεωρητικά έχει την πρώτη τύχη αλλά εγκατέλειψε στον τελευταίο της αγώνα και δεν ξέρω αν είναι καλά.

CASABLANCA:
CLEMENT-LJUBICIC 2-6 (1-2)
MARTIN-GIL 1-1 (1-1)
NAVARRO-STAKHOVSKY 0-2 (0-0)
SERRA-BELLUCCI 0-0
HANESCU-DARCIS 0-0

Ο Ljubicic πήγε καλά στο Indian Wells , κέρδισε κάποια καλά χρήματα , έχει το περιθώριο τώρα να παίζει όσο χαλαρά θέλει. Δεν αποκλείεται ο Γάλλος που έχει φτάσει έως τα προημιτελικά πριν μερικά χρόνια να κερδίσει σήμερα. O Πορτογάλλος Gil βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχει παιχνίδια φέτος στο χώμα και είναι το φαβορί. Όμως η απόδοση του είναι αρκετά μικρή για να πονταριστεί. O Navarro έχει παίξει τραγικά άσχημα ως τώρα όμως κάποια στιγμή θα κερδίσει . Νο bet. Ο Βραζιλιάνος Bellucci πήγε αρκετά καλά στα χωμάτινα της Αμερικής δεν ξέρω όμως αν θα έχει την ίδια απόδοση εκτός Αμερικής. Ο Serra είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Πάντως ο Γάλλος σε δύο συμμετοχές στο Μαρόκο έχει χάσει και τις 2 φορές στον πρώτο γύρο. Τέλος ο Hanescu μετά το Davis Cup τρώει που απογοήτευσε τρώει συνέχεια σφαλιάρες. Στο Μαρόκο μάλιστα σε τρεις συμμετοχές έχει ισάριθμους αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο. Ο Βέλγος κατά τη γνώμη μου παίζει καλύτερα στο χώμα και το θεωρώ αρκετά πιθανό να κερδίσει σήμερα.

HOUSTON:
KENDRICK-MELZER 0-0
KOROLEV-L. MAYER 0-0
ANDERSON-ODESNIK 1-0 (0-0)
GIMENO TRAVER-M.GONZALEZ 0-1 (0-1)

Ο Melzer δεν είναι σίγουρα από τους πιο αξιόπιστους παίκτες όμως στο τουρνουά του Houston δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Σε 5 συμμετοχές έχει έναν τελικό,δύο ημιτελικούς και δύο προημιτελικούς. Ο αντίπαλος του ο Kendrick δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και πιστεύω οτι έτσι και αλλιώς στο χώμα μειονεκτεί. Πιστεύω οτι θα κερδίσει ο Αυστριακός σήμερα.
Ο δεύτερος παίκτης που θα επιλέξω είναι ο Odesnik. Ο Αμερικανός είναι ίσως από τους λίγους συμπατριώτες του που δεν σιχαίνονται τις χωμάτινες επιφάνειες.Ο αντίπαλος του ο Νοτιοαφρικανός Anderson -τον έχει νικήσει στο παρελθόν αλλά όχι στο χώμα-δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Επιπλέον στοιχείο που με κάνει να επιλέξω τον Αμερικανό είναι το γεγονός οτι στο συγκεκριμένο τουρνουά πέρσι έφτασε ως τα ημιτελικά πράγμα που σημαίνει οτι έχει μεγάλο κίνητρο για να κερδίσει σήμερα και να υπερασπιστεί τους ιδιαίτερα σημαντικούς γι αυτόν περσινούς του πόντους.
Ο Korolev έκανε πρόσφατα κάποιες ανέλπιστες ήττες στα προκριματικά των Indian Wells και Miami. Οπότε καλύτερα να μην ασχοληθούμε μαζί του. Τέλος ο Gimeno Τraver έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα στην Napoli (Τρίτη) και σήμερα θα παίξει στο Houston. Ο Μ.Gonzalez τον έχει νικήσει ήδη σε χωμάτινη επιφάνεια. Γιατί όχι και πάλι.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου