Meteo

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Tennis,13/4/2009

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Και στους 4 χθεσινούς τελικούς επικράτησαν τα φαβορί και μάλιστα πλην της Jankovic σχετικά εύκολα. Σήμερα ξεκινούν δύο νέα τουρνουά στις γυναίκες ενώ στο Monte Carlo ξεκίνησε χθες το πρώτο Masters σε χωμάτινη επιφάνεια. Όλα τα μεγάλα ονόματα είναι παρόντα ,τα οποία βέβαια δεν νομίζω οτι μπορούν να προσδοκούν σε πολλά αφού στην κορυφή του ταμπλό βρίσκεται το μεγαλύτερο ταλέντο όλων των εποχών στο χώμα ο Rafael Nadal. Σήμερα ξεκινά το χωμάτινο τουρνουά γυναικών της Βαρκελώνης το οποίο πέρσι έγινε το καλοκαίρι συνεπώς η περσινή απόδοση των κοριτσιών εκεί ουσιαστικά μας βοηθά στο να κατανοήσουμε την προσαρμογή τους στα συγκεκριμένα γήπεδα χωρίς να υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο ουσιαστικά έχουν όσες είχαν συμμετάσχει πέρσι στο τουρνουά του Charleston και είχαν πάει καλά. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι το δεύτερο χωμάτινο τουρνουά γυναικών της εβδομάδας. Ας δούμε τις προιστορίες των παιχνιδιών που γίνονται σήμερα.

MONTE CARLO:
BENNETEAU-HERNANDEZ 2-0 (1-0)
KUNITSYN-CHELA 0-0
SEPPI-MELZER 1-0 (1-0)
GICQUEL-SCHWANK 0-1 (0-1)
ACASUSO-GRANOLLERS 1-0 (1-0)
HANESCU-MARTIN 0-0
CHARDY-MONACO 0-0
VLIEGEN-LJUBICIC 0-2 (0-0)
BECK-KIEFER 0-0
CIPOLLA-CILIC 1-0 (1-0)
LAPENTTI-STEPANEK 0-3 (0-1) 2009 Aus Open 36 63 64 64

Κοιτάζοντας τα παιχνίδια φαίνεται οτι από αυτούς που έχουν βαθμολογικό κίνητρο ο Seppi έχει κερδίσει στο παρελθόν τον σημερινό αντίπαλο του . Θα τον επέλεγα αλλά δεν έχει παιχνίδια στο χώμα ο Ιταλός οπότε no bet. Θα επιλέξω όμως τον Monaco καθώς έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος στο χώμα και έχει κάνει αρκετές νίκες. Ο Chardy έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια στο Houston την προηγούμενη εβδομάδα όπου προφανώς παράτησε το παιχνίδι στον Garcia-Lopez για να φτάσει κάποιες ημέρες νωρίτερα στο Monte Carlo. Παρόλα αυτά πιστεύω περισσότερο στον Monaco. Περιμένω πιθανή έκπληξη στο παιχνίδι Cipolla-Cilic επειδή ο Κροάτης δεν έχει παιχνίδια στο χώμα ακόμα και πιθανό over σε games στο Benneteau-Hernandez

BARCELONA:
PIRONKOVA-SAFAROVA 1-1 (0-0)
VINCI-PARMENTIER 2-0 (1-0)
RYBARIKOVA-ZAKOPALOVA 0-0
KVITOVA-PENNETTA 0-0
ERRANI-JOHANSSON 0-1 (0-1)
CORNET-COHEN ALORO 0-0

Με έντονα γράμματα όσες πέρσι προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο. Με μωβ όσες προκρίθηκαν πέρσι στον β γύρο του Charleston. Η Vinci έδειξε να βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση στην Marbella και αν δεν φανεί καουρασμένη πιστεύω οτι θα ξανακερδίσει την Parmentier. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι no bet .Να σημειώσω απλά οτι η Cornet πέρσι έφτασε ως τα ημιτελικά στο Charleston όμως η Cohen Aloro πέρσι έφτασε ως τα ημιτελικά στη Barcelona.

CHARLESTON:
CECIL -RAZZANO 0-0
DITTY-MORITA 1-1 (1-0)
LEPCHENKO-VOSKOBOEVA 1-1 (0-0)
YAN-MAYR 0-0
SCHRUFF-PASZEK 1-1 (1-0)
DE LOS RIOS-GULLICKSON 2-0 (1-0)
KREMER-A. BONDARENKO 0-2 (0-0)
PENG-PIVOVAROVA 0-0
SEVASTOVA-DOMACHOWSKA 0-0
GOVORTSOVA-KING 1-0 (0-0)
CZINK-CRAYBAS 0-2 (0-0)
RODIONOVA-BRENGLE 0-0
GLATCH-WIENEROVA 0-0
OUDIN-SAVCHUK 0-0

To τουρνουά του Charleston έχω την εντύπωση οτι σήμερα θα μας προσφέρει αρκετές θετικές επιλογές. Πιστεύω οτι η Paszek θα χάσει τουλάχιστον set (αν και δεν αποκλείω και να χάσει και το παιχνίδι) από την Schruff η οποία είναι εξαιρετικά φορμαρισμένη στο χώμα καθώς κέρδισε το τουρνουά στην Latina και έχασε στα σημεία στην Marbella από την Errani. Η Αυστριακή έπαιξε τρία παιχνίδια τριών σετ και πιστεύω οτι θα είναι κουρασμένη. Schruff +1,5 set νομίζω οτι είναι καλή επιλογή. Πιστεύω πολύ στην Sevastova σήμερα η οποία είναι σε καλή κατάσταση και στην PonteVedra έχασε από την Hantuchova στο tie-break του τρίτου set. Επίσης στην Craybas αν και το παιχνίδι θα είναι μάλλον οριακό καθώε έχει θετικό Η2Η και πέρσι προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Στην Rodionova η οποία πέρσι έφτασε ως τον τρίτο γύρο και είναι πιο έμπειρη από την Brengle. Επίσης στην Oudin καθώς η Savchuk δεν παίζει καλά φέτος.Τέλος πιστεύω οτι θα πάρει set -τουλάχιστον- η Pivovarova (photo) από την Peng. Μην ξεχνάμε τη δυσκολία με την οποία την κέρδισε πρόσφατα η Dementieva.

Ελπίζω και εύχομαι να πάμε καλά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Θέμη!
zorian

FRAN ZENN είπε...

Χρήστο ευχαριστώ. Καλή επιτυχία και σε σένα.

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου