Meteo

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ημέρα των φαβορί?


Καλημέρα. Με τους ημιτελικούς των τουρνουά σε Hertogenbosch και Eastbourne θα πορευθούμε σήμερα. Στην Ολλανδία στο τουρνουά των ανδρών χθες όπως είχα φοβηθεί ο Ferrer προτίμησε να παρατήσει το παιχνίδι του με αντίπαλο τον Navarro Pastor κάτι που κάνει αρκετά συχνά τελευταία παραμονές Masters και Grand Slams. Στην αντίπερα όχθη ο γνωστός ψυχοβγάλτης Garcia-Lopez κέρδισε για πολλοστή φορά στην καριέρα του στα τρία sets (τρίτη σε αυτό το τουρνουά σε τρία παιχνίδια)τον Tipsarevic και όπως παραμονές του Roland Garros κατέκτησε το τουρνουά στο Kitzbuhel το ίδιο προσπαθεί να κάνει παραμονές του Wimbledon με το τουρνουά του Eastbourne. Ας δούμε τα σημερινά παιχνίδια:


HERTOGENBOSCH:
WICKMAYER-SCHIAVONE 0-0
SAFINA-TANASUGARN 1-1 (0-1)
H φοβερή και τρομερή σε χορτάρινες επιφάνειες Βελγίδα Wickmayer κέρδισε πολύ εύκολα και χθες σε δύο sets την Barrois . Δεν έχει χάσει σετ ακόμα στο τουρνουά και είναι ικανή να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Schiavone. Ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζει τον κόσμο του tennis με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στο Wimbledon. Βέβαια η κούραση από τα συνεχόμενα τουρνουά συσσωρεύεται και σε αυτό το χρονικό σημείο ενδεχομένως κάποιοι επιλέγουν να χάσουν αλλά πιστεύω οτι έστω και δύσκολα θα κερδίσει. Επειδή όμως δεν έχει χάσει ακόμα set και η απόδοση της είναι χαμηλή δεδομένου του ονόματος και της εμπειρίας της αντιπάλου της μάλλον δεν θα είναι στις πρώτες επιλογές μου. Ο δεύτερος ημιτελικός είναι η επανάληψη του περσινού τελικού . Το παιχνίδι φέτος βρίσκεται καθαρά στα χέρια της Safina η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει -ενδεχομένως και εσκεμμένες- πτώσεις στην απόδοση της . Ποιος ξέρει? Ίσως η απόφαση του αδελφού της να εγκαταλείψει το tennis στο τέλος της περιόδου να είναι σοφή. Γιατί να κάθεσαι και να ιδρώνεις στο γήπεδο όταν άνετα μπορείς να βγάλεις μια περιουσία στην Betfair ποντάροντας στα παιχνίδια της αδελφής σου?Αρκεί να ξέρεις πότε να κάνεις trading......
BECKER-SCHUETTLER 1-0 (1-0) 2009 Halle 64 26 64
NAVARRO PASTOR-SLUITER 0-0
Ο αναγεννημένος Becker έχει μεγάλη ευκαιρία σήμερα να βρεθεί στον τελικό ενός τουρνουά ATP. Ο αντίπαλος του δεν είναι ευκαταφρόνητος βέβαια καθώς μπορεί να είναι γερόντι για τα τεννιστικά δεδομένα αλλά είναι ο περσινός σεμιφιναλίστ του Wimbledon. Άλλωστε το βρετανικό grand slamπάντα έχει μία τάση τελευταία να σπρώχνει ένα γερόντιο έως τα ημιτελικά (Johansson, Bjorkman). Η πρόσφατη τάση αυτή "προφητεύτηκε" μάλιστα και από την ταινία "Wimbledon" με τους Paul Bettany και Kirsten Dunst όπου το βρετανικό γερόντιο Bettany στο τέλος κατακτά και το τρόπαιο ευσεβής πόθος όλων του Βρετανικοό τεννιστικού κόσμου. Η εκτροπή στο Wimbledon έγινε γιατί μου κάνει εντύπωση που ο Schuettler αντί να κάνει συντήρηση δυνάμεων για να υπερασπιστεί τους πολλούς περσινούς του πόντους κάθεται και παίζει τρίσετα με τον Chardy τα οποία μάλιστα και στο καθοριστικό tie break. Θα ποντάρω στον Becker αλλά με ενοχλεί το οτι δεν έχει χάσει ακόμα set.
Στο δεύτερο παιχνίδι το γήπεδο θα γεμίσει για να ενισχύσει την πάλαι ποτέ μεγάλη ελπίδα Raemon Sluiter απέναντι στον Ferrerοφάγο Navarro Pastor. Το ένστικτο μου λέει οτι το γήπεδο θα γεμίσει και στον τελικό.

EASTBOURNE:
RAZZANO-BARTOLI 0-2 (0-0)
WOZNIACKI-WOZNIAK 2-0 (1-0) 2009 Ponte Vedra 61 62
Για άλλη μία χρονιά-τρίτη συνεχόμενη- η απλώς εύσωμη Bartoli βρίσκεται στον ημιτελικό του Eastbourne. Θα αντιμετωπίσει την απλώς σανίδα Razzano την οποία θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην καριέρα της. Η Bartoli ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά κάτι που πιστεύω οτι θα γίνει σήμερα. Δεν ξέρω αν θα τα διπλασιάσει η Razzano αλλά εγώ θα κυνηγήσω μόνο αυτή την επιλογή. Στο άλλο παιχνίδι η λογική λέει οτι η απλώς πανέμορφη Wozniacki θα ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Καναδής η οποία όμως δείχνει να έχει πρόβλημα όταν αντιμετωπίζει την Δανέζα.

DANCEVIC-SANTORO 0-1 (0-1)
GARCIA LOPEZ-TURSUNOV 2-3 (0-1)
Dancevic και Santoro έχουν ξαναπαίξει στο άντρο του Santoro (Newport το οποίο έχει κερδίσει αν θυμάμαι καλά 2 συνεχόμενες χρονιές) και ο Γάλλος είχε κερδίσει σε τρία σετς. Τις τελευταίες ημέρες μου έχει κολλήσει στο μυαλό οτι το γερόντιο που θα κάνει φέτος καλή πορεία στο Wimbledon θα είναι ο Μάγος αλλά βέβαια πολλά εξαρτώνται και από την κλήρωση. Το παιχνίδι είναι δύσκολο στην πρόβλεψη καθώς ο Γάλλος είναι άγνωστο αν θα θελήσει να παλέψει αν του πάει στραβά. Έχει το παιχνίδι για να κερδίσει πάντως.
Ο δεύτερος ημιτελικός αποτελείται από δύο ψυχοβγάλτες. Και οι δύο δεν χάνουν την ευκαιρία να παίζουν τρίσετα όποτε υπάρχει αμφίρροπη κατάσταση. Πάντως εγώ θα ποντάρω εδώ Tursunov μόνο και μόνο γιατί από κάτι τέτοιες επιφάνειες συνηθίζει να βγάζει το ψωμί του. Ο Garcia-Lopez είναι πιο πολύπλευρο ταλέντο .

Κοντολογίς για σήμερα μου αρέσουν οι Becker- Wozniacki-Tursunov-lay Bartoli 2-0. Σίγουρα δεν θα παικτεί ως τετράδα σε παρολί αλλά θα κοιτάξω πρώτα να δω τις αποδόσεις .

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου