Meteo

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Tennis 19/10/2009


photo : Anna Chakvetadze (Russia)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Με τρία καινούργια τουρνουά θα ασχοληθούμε αυτή την εβδομάδα, η οποία ουσιαστικά είναι η τελευταία για τις γυναίκες , καθώς την επόμενη εβδομάδα υπάρχει το Sony Ericsson Championship στη Doha του Qatar με τη συμμετοχή των οκτώ καλυτέρων, με βάση την κατάταξη τεννιστριών. Ήδη οι εφτά πρώτες είναι γνωστές (Safina, Ser. Williams, Kuznetsova, Wozniacki, Dementieva, Azarenka, Ven. Williams) και για την όγδοοη θέση μάχονται οι Zvonareva (3.555pts), Jankovic (3.550 pts) και με λιγότερες πιθανότητες η Ag. Radwanska (3.340pts). Και οι τρεις θα συμμετάσχουν στη Μόσχα και κατά τη γνώμη μου όποια πάει ψηλότερα από τις Zvonareva, Jankovic θα πάει στη Doha. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό ακριβώς το ζευγάρι ήταν ο τελικός στη Μόσχα πέρυσι με νικητρια την Jankovic με 6-2, 6-4.
Ας δούμε τα σημερινά παιχνίδια όμως.

Kremlin Cup - Moscow

Για τους άνδρες έχουμε τα εξής παιχνίδια :

  • K. Beck -Gabashvili 0-0
  • Zeballos-Youzhny 0-0
  • Starace- (WC) Donskoy 0-0
  • Cuevas- Lu 0-0
και για τις γυναίκες :

  • (WC) Buchina- Petrova 0-0
  • Chakvetadze- Al. Bondarenko 1-3 (14/5 Madrid, clay 0-6, 6-2, 3-6)
  • Makarova- Safarova 0-0
  • Govortsova-(WC) Pervak 0-0
  • Cibulkova- Martinez Sanchez 0-0
Αυτό το τουρνουά και της Αγίας Πετρούπολης που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα , ποτέ δεν τα είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση, για το λόγο ότι οι συμμετέχοντες είναι ως επί το πλείστον Ρώσοι ή παίκτες που δε μπορείς να εμπιστευτείς για τις διαθέσεις τους, αν θα κτυπήσουν το παιχνίδι ή θα αδιαφορήσουν. Σε αυτή την κατηγορία είναι οι Starace, Lu που φυσιολογικά θα έπρεπε να κερδίσουν, από την άλλη έχουμε τον Gabashvili ο οποίος είναι ύποπτος για "στήσιμο" σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που παίζει και ο Youzhny που λογικά κερδίζει αλλά η απόδοση που έχει δεν παίζεται.

Στις γυναίκες λογικά η Petrova περνάει, το παιχνίδι της Chakvetadze θα πάει πιθανότατα στα τρία σετ και λογικά θα κερδίσει και πάλι η Bondarenko. Ποιός θα ποντάρει υπέρ της Makarova όταν έχει μια νίκη μονο στα 9 τελευταία της παιχνίδια ? Καλή παίκτρια η Govortsova αλλή η "αγνωστη" Pervak έχει φετινό ρεκόρ 51-13 σε τσάλεντζερ με αντιπάλους αρκετά γνωστά ονόματα . Πως να ποντάρουμε Cibulkova όταν αυτή έχει να παίξει από τις 19/8, πριν το US Open, λόγω τραυματισμού?
Δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να πάμε συντηρητικά σήμερα.

Οι επιλογές μου : Lay 2-0 Bondarenko, Lay 2-0 Govortsova, Back Safarova, Back (H Martinez Sanchez να πάρει το πρώτο σετ)

IF Stockholm Open

Πέντε παιχνίδια θα γίνουν στη Στοκχόλμη σε σκληρή επιφάνεια σε κλειστό χώρο φυσικά (indoor hard), εκεί όπου πέρυσι είχε κερδίσει ο απόντας David Nalbandian. Τα παιχνίδια είναι:

  • Greul- Becker 0-1
  • Hernych-Monaco 0-1
  • Garcia Lopez -Martin 0-1
  • J.Johansson- Luczak 1-0
  • Montanes- L. Mayer 0-0

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα, καταρχάς ποντάρω υπέρ του άτυχου Σουηδού Johansson έστω και στο 1.35 που πιστεύω ότι θα χάσει μόνο αν εγκαταλείψει. Από κει και πέρα ο Becker έχει να κερδίσει από τον Αύγουστο σε αντίθεση με τον Greul που έχει κάνει καλές εμφανίσεις τελευταία, το Hernych-Monaco δε το ακουμπάω καθόλου, ενώ η απόδοση του Garcia Lopez (1.4) σε συνδυασμό με παλιότερες καλές εμφανίσεις του Martin στο τουρνουά και τον πρόσφατο τραυματισμό του G. Lopez με ωθούν στο Lay 2-0 Garcia Lopez. Τέλος θα ποντάρω υπέρ του Montanes ο οποίος πέρυσι έφτασε στον τρίτο γύρο , αλλά και γιατί τα τελευταία παιχνίδια του Mayer είναι απογοητευτικά .

Οι επιλογές μου : Back J. Johansson, Back Greul, Lay 2-0 G. Lopez, Back Montanes

photo : Mandy Minella (Luxembourg)


Paribas Open Luxembourg

Λίγα παιχνίδια σήμερα στο Λουξεμβούργο (μόλις τρία) τα οποία είναι :

  • Medina Garrigues- Parra Santonja 0-1
  • Lisicki- Benesova 0-1 (28/3 Miami, hard, 2-6,4-6)
  • Suarez Navarro -(WC) Minella 0-0
Φυσιολογικά Medina και Suarez θα προκριθούν εύκολα, αν και με τη Medina όλα να τα περιμένει κανείς. Στο τρίτο παιχνίδι, είναι περίεργη η απόδοση υπέρ της Lisicki (1.52) , αφού έρχεται από εγκατάλειψη στο Πεκίνο και έχει χάσει φέτος από τη Benesova στα δυο σετ.

Οι επιλογές μου : Back Medina, Lay 2-0 Lisicki

1 σχόλιο:

JOKER είπε...

Η επαλήθευση για το τουρνουά της Μόσχας έρχεται σχεδόν αμέσως, ο Gabashvili με 38% πρώτο σερβίς και ένω βρέθηκε τρεις φορές με μπρεικ πίσω στο δευτερο σετ και ενω ειχε χασει το πρώτο , βρεθηκε να παίρνει το δευτερο και να είναι το φαβορι πλεον.
Επίσης ο Starace ενώ ήταν μεγάλο φαβορί με απόδοση 1.5, τωρα και πριν αρχίσει καν το παιχνίδι εχει απόδοση 6.5 με τον Donskoy στο 1.18 κάτι το οποίο βεβαια μπορει να σημαινει ότι ο Ιταλός μπορεί να μην κατέβει κιολας.

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου