Meteo

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Το αντίο του "μάγου

Το τελευταίο του επαγγελματικό παιχνίδι, έδωσε ο Φαμπρίς Σαντορό στην πρεμιέρα του BNP Paribas Masters. Ο 36χρονος Γάλλος, μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 σετ απ'τον Τζέιμς Μπλέικ, ωστόσο φεύγει νικητής και με ψηλά το κεφάλι από τα court, γνωρίζοντας πρωτοφανή αποθέωση από τους συμπατριώτες του στο Palais Omnisports.

Ο Σαντορό κατέβασε τον διακόπτη κλείνοντας τα φώτα σε μια λαμπρή και πέρα για πέρα αναγνωρίσιμη καριέρα... Ο "μάγος" των courts, στην 15η του συμμετοχή στο Παριζιάνικο Masters, ηττήθηκε με 6-4, 6-3 από τον Αμερικανό Τζέιμς Μπλέικ και πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση στο άθλημα που αγάπησε αλλά και στο οποίο αγαπήθηκε όσο λίγοι...

Ο Σαντορό ο οποίος τον επόμενο μήνα (19/12) θα κλείσει τα 37, επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι
παρά τις σκέψεις που έκανε για συμμετοχή στο Australian Open 2010.

"Πέρασα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και διασκέδασα πραγματικά. Πλέον όμως ήρθε ο καιρός για διάλειμμα" δήλωσε ο Σαντορό μετά την ήττα από τον Μπλέικ

Ο Φαμπρίς Σαντορό είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τενίστες της εποχής του τόσο ανάμεσα στους φιλάθλους όσο και στους συναδέλφους του. Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, είναι το γεγονός ότι τόσο το backhand όσο και το forehand τα παίζει με τα δύο χέρια χρησιμοποιώντας slice ενώ το 2000 στο Indian Wells, ανάγκασε τον Πιτ Σάμπρας να τον αποκαλέσει "μάγο", ένα παρατσούκλι το οποίο τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Ο Γάλλος, παρά το προχωρημένο της ηλικία του, παρέμεινε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τενίστας και αυτό αποτυπώνεται στη θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη, όντας στο Νο53 της ATP. Πλέον θα έχει περισσότερο χρόνο να απολαύσει την κόρη του η οποία φέτος πήγε πρώτη χρονιά σχολείο.

"Λατρεύω το τένις. Παίζω για μια ολόκληρη ζωή. Έζησα χαρούμενες στιγμές στα court και δεν θα άλλαζα τίποτα. Ο τρόπος που παίζω τένις τα τελευταία 20 χρόνια, είναι πολύ διασκεδαστικός. Είναι ασυνήθιστο να παίζεις έτσι, το γνωρίζω. Το στυλ μου είναι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Θα σκεφτόταν κανείς ότι παίζω τένις της δεκαετίας του '70" είχε δηλώσει πρόσφατα ο Σαντορό ο οποίος την καλύτερη πορεία του σε Grand Slam την έκανε το 2006 στη Μελβούρνη όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Το 2003 και το 2004, κατέκτησε τον τίτλο στο Διπλό του Australian Open μαζί με τον συμπατριώτη του Μίκαελ Λοντρά.

από tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου