Meteo

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Τέννις Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου 2009


Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τρία νέα τουρνουά ανδρών ξεκινούν σήμερα. Το πρώτο γίνεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας σε σκληρή επιφάνεια , το δεύτερο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής πάλι σε σκληρή επιφάνεια και το τρίτο στην Βίνια Ντελ Μαρ στην Χιλή.

Ας δούμε τις προιστορίες (δεν μπαίνουν οι προκριματικοί αγώνες οι οποίοι δεν ε΄χουν στοιχηματική αξία για μένα):


Βίνια Ντελ Μαρ:
Ντανιέλ-Σταράτσε 0-2 (0-1)
Ντεβιλντέρ-Μόνακο 1-0 (1-0)
Χιμένο Τραβέρ-Μαρτίν 0-1 (0-1)
Ερνάντες-Βασάγιο Αργκουέγιο 2-1 (2-1)
Καπντεβιλ-Σβανκ 0-0
Αντουχάρ-Τσέλα 0-0

Κίνητρο βαθμολογικό έχει ο Μόνακο ο οποίος πέρσι έφτασε ως τον τελικό αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε, ο Χιμένο Τραβέρ ο οποίος πέρσι έφτασε στον β γύρο και ο Βασάγιο ο οποίος και αυτός έφτασε ως τον β γύρο αλλά στο παρελθόν έως και τα ημιτελικά.

Καλές πορείες στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ο Μαρτίν (προημιτελικά). Οι Ντεβιλντέρ,Καπντεβίλ,Σβάνκ,Τσέλα πέρσι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Ο Κάπντεβιλ σε όλες τις έως τώρα συμμετοχές του έχει αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο ενώ ο Τσέλα που επανεμφανίζεται μετά από πολλούς μήνες τις 3 τελευταίες του συμμετοχές αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.

Συμπέρασμα: Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα ασφαλή. Ένα μικρό προβάδισμα θα έδινα ίσως στον Σβανκ γιατί ο Κάπντεβιλ δεν αρέσκεται στο χώμα αλλά δεν πρόκειται να ποντάρω στην Χιλή τίποτα πριν τελειώσει το πρώτο σετ.

Ζάγκρεμπ:
Γκαμπασβίλι-Γιούζνι 1-1 (1-1)
Λιούμπιτσιτς-Κ.Ρόχους 2-1 (2-0)
Κάνιας-Βειτς 0-0
Ζικέλ-Σερρά 2-1 (2-0)
Κλεμάν-Τσίλιτς 2-0 (0-0)

Βαθμολογικό κίνητρο έχουν οι Γκαμπασβίλι (πέρσι προημιτελικά), Λιούμπιτσιτς (πέρσι τελικό ) ο οποίος πάντα φτάνει τελικό όποτε παίζει στο Ζάγκρεμπ, Τσίλιτς (πέρσι αποκλείστηκε στον β γύρο). Αξιοσημείωτες πορείες στο παρελθόν από τον Γιούζνι (προημιτελικά και ημιτελικά), τον Ζικέλ (προημιτελικά) και τον Κλεμάν (προημιτελικά).

Συμπέρασμα: Λογικά ο Λιούμπιτσιτς θα συνεχίσει ενώ δίνω αρκετή τύχη στον Ζικέλ ο οποίος δείχνει αν έχει το αβαντάζ σε σκληρή επιφάνεια. Στα υπόλοιπα ματς θα είμαι επιφυλακτικός αν και δεν αποκλείω αποκλεισμό του ντεφορμέ Γιούζνι από τον Γκαμπασβίλι.

Γιοχάνεσμπουργκ:
Γκαρσία Λόπες-Φάου 2-1 (1-0)
Ρόιτμαν-Λ. Μάγερ 1-1 (0-0)
Ντε Βέστ-Ναβάρρο 0-1 (0-0)
Παγδατής-Α.Άντερσον 0-0
Ραμίρες Ιντάλγκο-Κλάασεν 0-0
Γκρέουλ-Κριβόι 0-0

Προιστορία στο τουρνουά δεν υπάρχει καθώς γίνεται για πρώτη φορά. Από τους συμμετέχοντες ο Ρόιτμαν πέρσι είχε φτάσει στον β γύρο της Βίνια Ντελ Μαρ και είναι περίεργο που δεν πήγε να παίξει εκεί. Τα στοιχεία συνεπώς είναι ελάχιστα για να μπορέσει να επιχειρηματολογήσει κανείς πλην Η2Η.

Συμπέρασμα: Πλην του Παγδατή ο οποίος λογικά κερδίζει εύκολα εδώ πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν τα πρώτα σετ των αγώνων και αν ποντάρουμε αν ποντέρουμε κάποια απόδοση που εκείνη την ώρα θα αξίζει. Μακριά από τα ματς των Ρόιτμαν, Γκαρσία Λόπες που τα τρίσετα τα κάνουν πολύ συχνά.

Καλή επιτυχία

4 σχόλια:

JOKER είπε...

να συμπληρωσω οτι και το Γιοχανεσμπουργκ ειναι χωματινη επιφανεια, ενω του Ζαγκρεμπ είναι σε κλειστο χωρο

FRAN ZENN είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΔΕΣ ΕΔΩ
www.atpworldtour.com/1/en/tournaments/profile/5012.asp
ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΑΣΚΟ ΓΡΑΦΕΙ Surface : Hard

FRAN ZENN είπε...

Απλα ξέχασα να γράψω οτι το τουρνουά της Χιλής είναι σε χωμάτινη επιφάνεια

JOKER είπε...

Ωπ ναι τωρα το ειδα

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου