Meteo

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Wimbledon 29/06

Μετά από το καθιερωμένο ρεπό της Κυριακής για το Wimbledon , η δράση επιστρέφει με τα παιχνίδια του τέταρτου γύρου σε άνδρες και γυναίκες. Παρακάτω αναφέρονται τα παιχνίδια αναλυτικά (σε παρένθεση στο τέλος τα H2H ενώ δίπλα στο όνομα σε ποιό γύρο αποκλείστηκαν πέρυσι.

Andreev (2o) -Haas (3o) 1-0
Η νίκη του Andreev ήταν σε χώμα, όπου είναι καλύτερος ο Ρώσος. Σε αυτή την επιφάνεια είναι πιο άνετος ο Γερμανός, που έφτασε κοντά στην ήττα στον επικό αγώνα με τον Cilic, όταν ο Κροάτης στο πέμπτο σετ, σέρβιρε για το παιχνίδι. Θεωρώ καλό στήριγμα τη νίκη του Haas με απόδοση 1.4.
Soderling (2o) -Federer (Finalist) (0-10)
Ο Federer ήδη έχασε το πρώτο σετ στο τουρνουά, σε ένα τουρνουά που παλιότερα παιζόταν αν θα χάσει σετ γενικά. Αφού ο Ελβετός κέρδισε στο Rolan Garros τον Soderling που δεν τον ευνοεί και η επιφάνεια , λογικά θα κερδίσει και εδώ, επειδή όμως πιθανότατα θα έχουμε tie break αυτά που αξίζει να παίξουμε είναι Lay Federer 3-0 (odds 1.63) ή Soderling +5.5 games (odds 2.9)
Sela (1o) -Djokovic (2o) 0-1
Λογικά ο Σέρβος αφού καθάρισε τον Fish στα τρία σετ δε θα έχει πρόβλημα σήμερα, αρκεί να μη θυμηθεί τις φετινές προβληματικές του εμφανίσεις.
Verdasco (4o) -Karlovic (1o) 1-2
Στο σερβίς του Κροάτη καλείται να βρει τη λύση ο Ισπανός που δίνεται αουτσάιντερ στις αποδόσεις, φυσιολογικά αφού ο Tsonga στο προηγούμενο παιχνίδι του Karlovic δε βρήκε ούτε μια ευκαιρία για break. Σε tiebreak μάλιστα ο Verdasco έχει δείξει γενικά στιγμές αδυναμίας. Το πιο σίγουρο ποντάρισμα για αυτόν τον αγώνα κατά τη γνώμη μου είναι το over 38.5 games (odds 1.46)
Hewitt (4o) -Stepanek (3o) (2-0)
Δικαίως δίνεται φαβορί ο Αυστραλός, που είναι πιο σταθερός , δεν έχει χάσει ακόμα σετ και έδειξε με τον Del Potro ότι πάει για παραπάνω. Αντίθετα ο Stepanek έχει ήδη δώσει δυό πεντάσετα παιχνίδια όπου κέρδισε Starace και Ferrer , εδώ όμως δυσκολεύουν τα πράγματα αφού κατά τη γνώμη μου είναι αμφίβολλο το αν θα πάρει έστω και σετ.
Ferrero (2o) -Simon (3o) (1-0)
Το πιο αμφίρροπο και περίεργο παιχνίδι κατά τη γνώμη μου στους άνδρες. Ο Ferrero έκανε μεγάλο come back με τον Nando Gonzalez αλλά και ο Simon έπαιξε καλά κόντρα στον big server Hanescu. Και οι δύο παίζουν αρκετά από τη baseline, χωρίς να στηρίζονται ιδιαίτερα στο σερβίς του. Αυτό θα δώσει πιθανότατα και στους δύο πολλές πιθανότητες για break και λογικά θα έχουμε παραπάνω από τρία σετ χωρίς πάντως να ξεχωρίζω κανέναν. No Bet.
Berdych (3o) -Roddick (2o) (2-2)
Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους στο Wimbledon δε δικαιολογούν τις αποδόσεις που τους δίνονται, ο μεν Roddick έχει χάσει σετ από όλους (Chardy, Kunitsyn, Melzer) τον τελευταίο μάλιστα τον κέρδισε πολύ δύσκολα παίρνοντας και δυο tiebreaks , ο δε Berdych χωρίς να χάσει σετ τους Bogdanovic, Matheiu, Davydenko. Βέβαια όποιος πόνταρε υπέρ Berdych φέτος ακόμα κλαίει τα λεφτά του αλλά ένα σετ τουλάχιστον μπορεί να το πάρει. Lay Roddick 3-0 (4.1)
Murray (1/4) -Wawrinka (4o) (4-3)
Λογικά δεν θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Σκωτσέζο, αν και ο Ελβετός συνήθως του παίρνει σετ σε όλες τις επιφάνειες. Ίσως να άξιζε ένα lay στο 3-0 για Murray (odds :1.7) αλλά δεν είναι στις πρώτες επιλογές μου.

A. Radwanska (1/4) -Oudin (--) 0-0
Η Αμερικανίδα Oudin είναι η μόνη qualifier που συνεχίζει και έχει κάνει ήδη την υπέρβαση με τρεις νίκες κόντρα σε καλύτερες αντιπάλους και μάλιστα με ανατροπές. Η τελευταία μάλιστα επί της Jankovic προκάλεσε αίσθηση, όπως και το ότι είχε 38 έναντι 13 winners που είχε η αντίπαλός της. Η Radwanska λογικά κερδίζει αλλά αυτό που θα επιλέξω είναι το να κερδίσει η Πολωνή το πρώτο σετ (odds 1.43)
Azarenka (3o) -Petrova (1/4) 1-2
Πέρυσι που είχαν αναμετρηθεί είχε κερδίσει η Petrova στον τρίτο γύρο με 7-6, 7-6. Η αλήθεια είναι ότι η Azarenka είναι πιο σταθερή φέτος σε μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς και εγκαταλείψεις για τη Ρωσίδα Petrova. Δε θα ρισκάρω σε αυτό γιατί η Ρωσίδα στη μέρα της μπορεί να κάνει την έκπληξη.
Vesnina (2o) -Dementieva (1/2) 0-2
Η Dementieva παίζει πάντα καλά στο Wimbledon, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στη Vesnina , κάνοντας lay αρχικά στην Dementieva στο 1.28, ευελπιστώντας να ανέβει η απόδοσή της τουλάχιστονστο 1.7 και να κλείσουμε το trading.
V.Williams (Winner) -Ivanovic (3o) (5-1)
Η Venus δεν παίζεται στο Wimbledon , εχει ήδη δυο σερί κατακτήσεις και θέτει και υποψηφιότητα για την τρίτη. H Ivanovic έτσι κι αλλιώς δεν είναι σε τοπ φόρμα οπότε δεν αναμένεται να απειλήσει ιδιαίτερα. Back V. Williams -3.5 games (odds : 1.65)
Hantuchova (2o) -S.Williams (Finalist) (1-6)
Και η άλλη αδερφή Williams είναι φαβορί για την πρόκριση, πιθανότατα μάλιστα με 2-0 αλλά δεν αξίζουν καθόλου οι αποδόσεις, οπότε το αφηνουμε στην τύχη του.
Razzano (1o) -Schiavone (2o) 0-3
Σήμερα έχει την ευκαιρία να σπάσει το Η2Η η Razzano που έχει σταθεί πολύ τυχερή εως τώρα, αφού στον πρώτο γύρο εγκατέλειψε η Paszek στο δεύτερο σετ, ενώ από τον τρίτο γύρο πέρασε "walkover" μιας και δεν κατέβηκε η Zvonareva. Ετσι μπορεί να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που είχε και στο Eastbourne που έχασε στον τελικό από τη Wozniacki δύσκολα. Θα εμπιστευτώ την Γαλλίδα εδώ αν και η Schiavone είναι και αυτή σε φόρμα (7-2 στο χόρτο φέτος). Back Razzano (odds : 1.65)
Wozniacki (3o) -Lisicki (1o) 1-1
Δύσκολος αγώνας για την Wozniacki που έχασε στον τελικό του Charleston από τη σημερινή αντίπαλό της στα δύο σετ. Η Γερμανίδα έκανε την έκπληξη και κέρδισε τη Kuznetsova αρκετά εύκολα και αν μειώσει τα διπλά λάθη που κάνει (μ.ο 8 σε κάθε παιχνίδι) μπορεί να πάρει και τη νίκη. Εδώ θα ρισκάρω στο Lay Wozniacki 2-0 (odds :2.16)
Safina (3o) -Mauresmo (3o) 2-4
H απόδοση για τη νίκη της Ρωσίδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν έκπληξη με βάση την φετινή παρουσία τους, (43-9 η Safina, 23-10 η Mauresmo). Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η Safina έχει παίξει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος, ποτε δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στο χόρτο (μέχρι τρίτο γύρο στο Wimbledon) , σε αντίθεση με τη Γαλλίδα (νικήτρια το 2006, τρεις φορές στα ημιτελικά) και έχει δυσκολευτεί και στους τρεις πρώτους γύρους με παίκτριες που προτιμούν το χώμα (Dominguez, De Los Rios, Flipkens). Αν η Γαλλίδα βρει λύση στο μόνιμο τελευταία πρόβλημά της, τα διπλά λάθη στο σερβίς, μπορεί ακόμα και τη νίκη. No bet για μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου