Meteo

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η σφαγή των outsiders


Καλημέρα. Ο τίτλος απεικονίζει το τι έγινε τις δύο προηγούμενες ημέρες στα δύο γυναικεία τουρνουά του Bastad και της Budapest. Αν δεν έχω κάνει λάθος σε 44 παιχνίδια έχουν νικήσει μόνο 7 outsiders, ποσοστό δηλαδή 16%. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο κανόνας που λέει ότι τα μικρά τουρνουά κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί . Να δούμε τι πρόκειται να συμβεί στην συνέχεια. Στο τουρνουά του Newport η βροχή πάλι δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του προγράμματος πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα αν γίνουν κανονικά οι αγώνες οι νικητές των αγώνων του πρώτου γύρου που αναβλήθηκαν θα δώσουν και δεύτερο αγώνα μέσα στην ημέρα. Δυστυχώς η τεννιστική κοινότητα σοκαρίστηκε προχθές με την είδηση του θανάτου του Mathieu Montcourt. O Γάλλος ήταν σε ηλικία μόλις 24 ετών και είχε αρκετές παρουσίες σε τουρνουά της σειράς ATP και φυσικά σε grand slams. Κρίμα.

BUDAPEST:
BACSINSZKY-MAYR 0-0
K. BONDARENKO-KLEYBANOVA 0-1 (0-0)
GARBIN-SZAVAY 2-2 (1-0)
SCHNYDER-CAMERIN 0-0
Θεωρώ ότι η απόδοση της Bacsinszky είναι πολύ χαμηλή για μία παίκτρια η οποία δέχεται με μεγάλη συχνότητα breaks. Φυσικά το παιχνίδι είναι σε θέση να το κερδίσει καθώς η Mayr είναι μέτρια αντίπαλος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει έκπληξη. Ξεκινώ με lay Βacsinszky και ελπίζω να το κλείσω ισόποσα γύρω στο 2. Αν πάρει όμως το πρώτο set η Mayr επειδή προχθές η Ελβετίδα κέρδισε με ανατροπή θα ξαναποντάρω Mayr . To παιχνίδι Bondarenko-Kleybanova είναι no bet για μένα. Λογικά η Szavay θα κερδίσει την Garbin αλλά δεν αποκλείω να καταλήξει σε τρία sets. Τέλος η Schnyder είναι το λογικό φαβορί με την Camerin αλλά επειδή έχει παίξει λίγα παιχνίδια φέτος δεν ξέρω σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται. Νο bet και αυτό.

BASTAD:
SUAREZ NAVARRO-MARTINEZ SANCHEZ 2-0 (1-0)
2009 AusOpen (hard) Suarez 61 63
WOZNIACKI-KIRILENKO 2-0 (0-0)
2009 Wimbledon (grass) Wozniacki 60 64
DULKO-CIBULKOVA 0-3 (0-3)
2009 French Open (clay) Cibulkova 64 62
PENNETTA-KUDRYAVTSEVA 0-0
Ελπίζω να μην διακοπεί το καλό ποσοστό επαλήθευσης των φαβορί σήμερα καθώς σκοπεύω να ποντάρω την Cibulkova ενώ πιστεύω επίσης αρκετά και στην Suarez Navarro αλλά επειδή και οι 2 Ισπανίδες δεν έχουν χάσει set ακόμα οι πιθανότητες για να το κάνουν σήμερα είναι αρκετά μεγάλες. Η απόδοση της Wozniacki είναι αστεία καθώς η Δανέζα χθες αντιμετώπισε περισσότερα break points από την Kvitova. Αν στα τρία πρώτα παιχνίδια προκριθούν και τα τρία φαβορί τότε θα ρισκάρω με αρκετά μεγάλο lay στην Pennetta.Πιστεύω ότι το 1,2 είναι αρκετά μικρό για τέτοιο παιχνίδι και μπορεί να χάσει τουλάχιστον ένα σετ η Ιταλίδα.

NEWPORT:
ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ:

ΚΙΜ-GROSJEAN 0-2 (0-0)
CIPOLLA-SANTORO 0-0
RAM-FALLA 0-0
ROCHUS-PEYA 0-0
DANCEVIC-STAKHOVSKY 0-0
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ:
LEVINE-PETZSCHNER 0-0
AMRITRAJ-QUERREY 0-0
BOGOMOLOV-MAHUT 0-0
EVANS-GINEPRI 0-0
Όσοι κερδίσουν τα παιχνίδια του πρώτου γύρου αν ο καιρός φυσικά το επιτρέψει θα ξαναδώσουν αγώνα για τον δεύτερο γύρο. Συνεπώς τα γερόντια Grosjean, Santoro δεν ξέρω τι φυσικές αντοχές μπορεί να έχουν αν και στο γρασίδι τα rallies είναι συνήθως λίγα και μικρά. Λογικά ο Grosjean θα κερδίσει τον Kim αλλά από εκεί και πέρα έχω αμφιβολίες. Ο Santoro έτσι και αλλιώς κλείνει μάλλον την καριέρα του φέτος οπότε παίζει για το κέφι του. Πιστεύω ότι ο Peya θα κλέψει τουλάχιστον ένα set από τον Rochus καθώς πέρσι έφτασε έως τα προημιτελικά οπότε μάλλον θα το παλέψει όσο μπορεί και δεν αποκλείω ακόμα και να κερδίσει. Θα ποντάρω σίγουρα Dancevic (photo) καθώς είναι τουρνουά όπου έχει κάνει ικανοποιητικές εμφανίσεις στο παρελθόν. Όσον αφορά στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου θα κυνηγήσω κάποιο πιθανό outsider που θα πάρει το πρώτο set . Σκέφτομαι για lay Querrey 2-0 κυρίως επειδή ο Ινδός πάντα πάει καλά σε αυτό το τουρνουά.

Συνοπτικά οι σημερινές βασικές επιλογές μου είναι:
Cibulkova, Dancevic, lay Querrey 2-0, Lay O. Rochus 2-0
και φυσικά στην ζωντανή εξέλιξη θα ποντάρω ανάλογα κάποια από αυτά που ανέφερα προηγουμένως.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου