Meteo

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Eurobasket 2009


Καλό χειμώνα και από εμένα. Με την έναρξη του Eurobasket 2009 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία επιστρέφω και βλέπουμε στη φωτογραφία τους τέσσερις ομίλους που έχουν σχηματιστεί καθώς και το σημερινό πρόγραμμα. Με πολλές απουσίες έχουν έρθει οι περισσότερες ομάδες και σαν μεγάλο φαβορί εμφανίζονται οι Ισπανοί οι οποίοι έχουν το πληρέστερο ρόστερ και σχεδόν όλα τα αστέρια τους.
Παρακάτω βλέπετε και το trailer του τουρνουά.



Από τα σημερινά παιχνίδια θα επιλέξω το under 152.5 πόντοι στο παιχνίδι Croatia-Israel αφού οι Ισραηλινοί θα επιλέξουν σίγουρα αργό μπάσκετ αφού το γρήγορο μπάσκετ ευννοεί τους Κροάτες και μάλιστα έχει και καλή απόδοση (2.5 στη betfair). Η νίκη πιστεύω θα καταλήξει στους Κροάτες αλλά θα είναι πιστεύω σφικτό παιχνίδι.
Το δεύτερο ποντάρισμά μου θα είναι ύπερ στο handicap των 9.5 πόντων της Ελλάδας με την FYROM η οποία στηρίζεται κυρίως στα τρίποντα και θα έχει πρόβλημα με την πιεστική άμυνα των Ελλήνων καθώς και με το παιχνίδι κοντά στο καλάθι.
Και από το παιχνίδι Γαλλίας-Γερμανίας θα επιλέξω το handicap των 9.5 πόντων υπέρ της Γαλλίας (απόδοση 1.64), μια Γαλλία με σχεδόν όλους τους NBAers απέναντι στην χωρίς Νοβίτσκι Γερμανία, δηλαδή χωρίς το 50% περίπου της δύναμης της. Αναμένω άνετη επικράτηση των Γάλλων.
Το παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας με την Σλοβενία θα είναι μια άτυπη ρεβάνς για τους Σλοβένους για την ήττα τους στις 21/08 από τους Βρετανούς με 63-56. Θεωρώ σίγουρο σχεδόν το under 149.5 πόντοι σε αυτό το παιχνίδι αφού οι Βρετανοί δεν είναι επιθετικοί ομάδα (απόδοση 1.8) ενώ και οι 11.5 πόντοι ίσως είναι πολλοί για τους Σλοβένους αλλά δεν θα το ρισκάρω.
Η οικοδέσποινα Πολωνία με τον Ισραηλινό Κατζουρίν στον πάγκο, θα παίξει με την Βουλγαρία με προπονητή τον επίσης Ισραηλινό Γκέρσον σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγής λόγω του πρόσφατου δυστυχήματος στη λίμνη Οχρίδα και δεδομένου ότι για τους Βούλγαρους είναι σήμερα ημέρα εθνικού πένθους. Οι Πολωνοί δείξανε καλά στοιχεία στα φιλικά και δεδομένου ότι παίζουν εντός θα πρέπει να σπρωχτούν και λίγο και από τη διαιτησία για να περάσουν έστω τρίτοι, αφού Τούρκοι και Λιθουανοί που είναι στον ίδιο όμιλο είναι αρκετά καλύτεροι. Χαμηλή η απόδοση όμως για τη νίκη της Πολωνίας και θα την αφήσω εκτός αν στο live ξεπεράσει το 1.5.
Το Ρωσία-Λετονία απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον πλέον μετά τις οριστικές απουσίες των Ρώσων οι οποίοι δε θα έχουν κανέναν παίκτη από τη βασική πεντάδα που πήρε το προηγούμενο Eurobasket έτσι φυσιολογική είναι και η ψηλή απόδοση που έχουν για νίκη στο 1.62. Η γνώμη μου για αυτό το παιχνίδι είναι ότι θα έχουμε την έκπληξη και θα πιστέψω στο 2.6 της Λετονίας το οποίο βέβαια θα κάνω trade αν η απόδοσή της πέσει κάτω από 1.5.
Η Ισπανία όπως είπα και στην αρχή απλά δεν παίζεται και είμαι πραγματικά περίεργος τι μαγικά θα κάνει η αλεπού των πάγκων Ντούσαν Ιβκοβιτς για να τους σταματήσει. Περιμένω μεγάλη διαφορά στη νίκη για τους Ισπανούς, θα επιλέξω το handicap των 8.5 πόντων υπέρ της Ισπανίας (απόδοση 1.74) ελπίζοντας βεβαια να μην παρατήσει νωρίς το παιχνίδι η Ισπανία.
Τελευταίο άφησα το δυνατό παιχνίδι Λιθουανία -Τουρκία στο οποίο δε θα ασχοληθώ με τη νίκη ή το χαντικαπ αλλά θα επιλέξω το over 149.5 ποντοι που πιστεύω ότι μπορεί να καλυφθεί από τις δύο ομάδες.
  • Croatia-Israel (under 152.5 p)
  • Greece -9.5 p over FYROM
  • France -9.5 over Germany
  • G. Britain-Slovenia (under 149.5 p)
  • Latvia wins
  • Spain -8.5 over Serbia
  • Lithuania-Turkey (over 149.5 p )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου