Meteo

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Tennis 29/10

photo : Juan Monaco (Argentina)

Μετά από το χθεσινό ρεπό , επανερχόμαστε με τα σημερινά παιχνίδια. Όπως έλεγα και προχθές τα περισσότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου κρίνονται στα δυο σετ , γιατί όποιος χάνει το πρώτο σετ, συνήθως, δεν ενδιαφέρεται να κάνει την ανατροπή.
Στη Ρωσία σε 20 παιχνίδια έως τώρα μόνο δύο ήταν τρίσετα (9/20 έχασαν τα φαβορί βέβαια), στη Γαλλία 2/18 ήταν τρίσετα, όσα και τα φαβορί που έχασαν και στη Βιέννη 4/19 τρίσετα επίσης όσα και τα φαβορί που έχασαν. Από τα 10 τρίσετα μόνο στα 4 είχαμε ανατροπή, έτσι όποιος πόνταρε σε αυτόν που είχε πάρει το πρώτο σετ ήταν σίγουρα κατα πολύ κερδισμένος.
Ας δούμε όμως τα σημερινά :

St Petersburg Open

(WC) Kuznetsov- (q) Stakhovsky 0-0
Kunitsyn- (WC) Elgin 1-0
Youzhny- Istomin 0-0
Safin- Andreev 1-1

Δεδομένα πιστεύω ότι και σήμερα θα υπάρχει κάποια έκπληξη στη Ρωσία. Το να κερδίσει ο Andreev (πολύ πιθανό) δεν είναι και τόσο έκπληξη όμως αφού ο Safin εχει απόδοση γύρω στο 1.75. Λογικά ο Ουκρανός Stakhovsky θα περάσει γιατί α) είναι πιο έμπειρος, και β) αν περάσει και ο Kuznetsov θα περάσουν σίγουρα τρεις Ρώσοι σήμερα και θα χάσει ο Youzhny με απόδοση 1.17 από τον Ουζμπέκο Istomin ? Όλα αυτά μπορεί να είναι και βλακείες αλλά πιστεύω ότι ένας από τους Kunitsyn, Youzhny θα χασει σήμερα και θα τους κοντράρω.
Η επιλογή μου : Lay Kunitsyn, Youzhny

Bank Austria - Vienna

(WC) Cilic- Brands 0-0
Koellerer- F. Lopez 0-0
Hajek- Monfils 0-0
Melzer- (q) Hrbaty 1-0
Tipsarevic- (LL) Berrer 2-1

Φυσιολογικά ο Monfils θα περάσει και μάλιστα με 2-0 σετ, άλλωστε ο Hajek είναι κυρίως χωματάς, o Hrbaty πάει καιρός που ήταν ανταγωνιστικός και έτσι δε νομίζω και ο Melzer να χάσει. Ο Lopez είχε φτάσει στον ημιτελικό πέρυσι και ίσως θέλει τους πόντους στο τουρνουά , οπότε θα τον προτιμήσω, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια θα κοντράρω τον Tipsarevic ο οποίος είναι επιρρεπής στα τρίσετα .

Οι επιλογές μου : Back Melzer, F. Lopez. Lay 2-0 Tipsarevic

Lyon

Ljubicic- Kiefer 3-0
Mathieu- Gicquel 3-1 (23/9 Metz ,i.hard, 7-6,6-4) (12/2 Rotterdam, i.hard, 4-6,3-6)
(WC) Llodra- Monaco 0-1
(WC) Clement- Becker 3-1
Tsonga- O.Rochus 1-0
(q) Guez- Simon 0-3

Στον τρίτο γύρο ήδη έχουν προκριθεί οι Serra, Benneteau και οι δύο Γάλλοι, από τα παιχνίδια Mathieu-Gicquel, Guez-Simon θα περάσουν άλλοι δύο, ο Tsonga θέλει τη νίκη , θέλει το τουρνουά για να περάσει σαν όγδοος στο Λονδίνο, δε φαντάζομαι να το κάνουν Γαλλικό πρωτάθλημα συνεπώς θα ποντάρω υπέρ Monaco, Becker οι οποίοι δίνονται μάλιστα και οριακά σαν αουτσάιντερ. Εκτός αυτού ο Monaco "όταν θέλει" είναι πολύ καλύτερος από τον Llodra, ενώ ο Becker είχε κερδίσει τον Clement το 2007 πάλι στη Λυών. Στο παιχνίδι που υπολείπεται η απόδοση του Ljubicic θεωρώ ότι είναι αστεία όχι γιατί θα χάσει αλλά για την αξία του Kiefer που έχει πέσει εξαιτίας όλων αυτών των τραυματισμών και εγκαταλείψεων και θα ζητήσω ένα σετ από τον Kiefer.

Οι επιλογές μου : Back Monaco, Becker. Lay 2-0 Ljubicic

Sony Ericsson Maroon Grp

S. Williams- Dementieva 6-6 (22/8 Toronto, hard, 6-7,1-6) (2/7 Wimbledon, grass, 6-7,7-5,8-6) (29/1 Melbourne, hard, 6-3,6-4) (15/1 Sydney, hard, 3-6,1-6)

Kuznetsova- V. Williams 4-4

H Serena με δυο νίκες προηγείται σε αυτό το γκρουπ και λογικά έχει περάσει στην επόμενη φάση, ενώ η Dementieva έχει μια νίκη και έχει να παίξει και με την Kuznetsova που έχει μια ήττα. Συνεπώς με δεδομένο ότι η Venus δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, πιστεύω ότι η Kuznetsova θα τα δώσει όλα για τη νίκη και θα την πάρει. Στο άλλο παιχνίδι θα στηρίξω την Dementieva που μπορεί να κερδίσει την Serena έστω και στα τρία σετ.

Οι επιλογές μου : Back Kuznetsova, Dementieva

Sony Ericsson White Grp

Zvonareva- Wozniacki 1-0 (18/3 Indian Wells, hard, 6-4,6-2)

Αυτός ο όμιλος ειναι αρκετά μπλεγμένος καθώς τρεις έχουν από μια νίκη (Wozniacki, Azarenka, Jankovic) και η Zvonareva μπαίνει από το παράθυρο, λόγω αποχώρησης της Safina στο παιχνίδι με τη Jankovic , χωρίς να έχει τη δυνατότητα να παίξει τρια παιχνίδια όμως. Αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα ξεφύγει από το τρίσετο, εκτός αν η Zvonareva δεν ενδιαφέρεται για το τουρνουά, οποτε θα το αφήσω και γω στην ησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου