Meteo

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Davis Cup και άλλα


Σήμερα γίνεται η πρώτη ημέρα των προημιτελικών για το Davis Cup , οι ημιτελικοί στη Σουηδία , οι προημιτελικοί στη Βουδαπέστη και ........... ο δεύτερος γύρος μόλις στο Newport που επιτέλους είχαμε αγώνες χθες. Λογικά βέβαια σήμερα θα γίνουν διπλοί αγώνες για να καλυφθεί το πρόγραμμα, αλλά ας δούμε το πρόγραμμα λίγο πιο αναλυτικά.

Budapest

Schnyder-Kleybanova (2-0)
Gallovits-Martic (0-0)
Bascinzsky-Szavay (0-2)
Al. Bondarenko-Peer (1-3)
H Schnyder φαίνεται να βρίσκει ρυθμό και κέρδισε αρκετά εύκολα την Camerin σε ενα παιχνίδι που την φοβόμουν, οπότε θα έχει την προτίμησή μου και σήμερα σε καλή απόδοση μάλιστα (1.64), όπως επίσης θα επιλέξω και τη Szavay γιατί δεν πιστεύω ότι θα κάνει τόσο χάλια παιχνίδι όσο χθες με την Garbin. H Peer διέσυρε την Cornet και λογικά θα κατέβει με καλή ψυχολογία σήμερα και σε απόδοση ελκυστική 1.9, ενώ το άλλο παιχνίδι είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Bastad

Wozniacki-Pennetta (0-0)
Martinez Sanchez-Dulko (1-0)
Η Pennetta είναι αυτή που περνάει εύκολα εως τώρα τους γύρους, ενώ η Wozniacki δυσκολεύτηκε με την Kirilenko αρκετά. Λογικά από εδώ είμαστε καλυμμένοι με το Lay 2-0 Wozniacki , όπως και με το Lay 2-0 Dulko η οποία τη γλίτωσε και πάλι χθες στο tiebreak του τρίτου σετ, αλλά ήδη από προχθές με την Cirstea είχε προβλήματα με κράμπες και δε ξέρω αν θα αντέξει και σήμερα.

Newport

1. Ram-Groth (1-0)
2. Levine-Petzschner (0-0)
3. Evans-Ginepri (0-0)
4. O.Rochus-Stakhovsky (0-0)
5. Kim-Brands (0-0)
6. Amritraj-Querrey (0-0)
7. Bogomolov-Mahut (0-0)
8. Dent-Santoro (0-2)
Αν όπως περιμένω γίνει και ο τρίτος γύρος σήμερα τα ζευγάρια θα είναι : Νικητής 1-Νικητής 2, Νικητής 3-Νικητής 4, Νικητής 5- Νικητής 6, Νικητής 7- Νικητής 8.
Περιμένω Γαλλικό εμφύλιο στον τρίτο γύρο με Mahut και Santoro. Ιδίως η απόδοση του Santoro είναι πολύ καλή (1.65) αφού να θυμήσω ότι είναι δυο συνεχόμενες χρονιές ο κάτοχος του τουρνουά , με 10-0 νίκες και 20-1 σετ συνολικά. Από κει και πέρα θα ρισκάρω στο lay 2-0 του Querrey γιατί ο Ινδός Amritraj παίζει καλά στο Newport, όπως και στη νίκη του Rochus (1.8 απόδοση) τον οποίο θεωρώ καλύτερο στο χόρτο από τον Ουκρανό. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην τύχη τους, εκτός αν κερδίσει ο Levine οπότε στο άλλο ΑμερικανοΓερμανικό παιχνίδι θα προτιμήσω τον Brands.

Davis Cup

Israel-Russia (indoor hard - Tel Aviv)
1. Levy - Andreev (0-0)
2. Sela - Youzhny (0-0)
Δύσκολα τα πράγματα για τους Ρώσους που θα πρέπει να ελπίζουν ο Youzhny να παίξει ανάλογα με την αξία του, αφού το ζευγάρι στο διπλό τως Ισραηλινών είναι μάλλον καλύτερο και πιο έμπειρο (Erlich/ Ram), ενώ και ο Sela είναι σε καλή κατάσταση αλλά και ο Levy είναι σκληρός αντίπαλος. Ο Andreev πρέπει πάση θυσία να κερδίσει πάντως το πρώτο παιχνίδι και θα μπορούσαμε να τον βάλουμε σε κάποιο παρολί.

Czech Republic -Argentina (indoor hard - Ostrava)
1. Berdych-Monaco (2-0)
2. Minar-Del Potro (0-0)
Οι Τσέχοι έχουν ανακοινώσει ότι δε θα κατέβει ο Stepanek στο μονό κάτι που θα τους έδινε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, βέβαια κατεβαίνει στο διπλό και πρέπει να δούμε μήπως κάνουν καμιά έκπληξη. Όπως έχουν τα πράγματα εως τώρα, ο Del Potro θα κερδίσει εύκολα τον Minar, ο Berdych έστω και δύσκολα τον Monaco οπότε τα κρίσιμα παιχνίδια είναι το διπλό και το Berdych- Del Potro. Είναι ευκαιρία πάντως για τους Τσέχους η επιφάνεια αυτή για να προκριθούν , το κακό όμως είναι ότι στηρίζονται στον "ερωτιάρη" Berdych.

Croatia-USA (indoor clay - Porec)
1. Karlovic-Blake (4-2)
2. Cilic-Fish (1-0)
Είναι προφανής ο λόγος που επιλέχθηκε το χώμα από τους Κροάτες αφου οι Αμερικανοί δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα, χάνουν όμως αρκετά από το δυνατό τους σημείο το σερβίς δηλαδή. Ο Cilic έχει τον πρώτο λόγο με τον Fish αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να στηριχτούμε στον ασταθή Blake για την νίκη των Αμερικανών . Εδώ μάλιστα έχουμε το περίεργο φαινόμενο να δίνεται φαβορί ο Karlovic αλλα η απόδοση στα 3-0 σετ να είναι υψηλότερη για τη νίκη του φαβορι στην betfair. Θα κρατήσουμε μονο τη νίκη του Cilic από εδώ.

Spain-Germany (outdoors clay - Marbella)
1. Verdasco-A. Beck (0-0)
2. Robredo-Kohlscreiber (4-0)
Όλα δείχνουν ότι η Ισπανία θα περάσουν εύκολα, ο Verdasco είναι σαφώς καλύτερος, παρότι ο Beck κάνει φοβερή χρονιά, ενώ ο Robredo έχει κάνει πελάτη τον Kohlscreiber (4-0 το H2H), ακόμα και στο διπλό είναι καλύτεροι οι Ισπανοί , οπότε θα κρατήσω τη νίκη του Robredo στο 1.5

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Γιάννη! Schnyder - Santoro - Robredo μου αρέσουν κι εμένα. Στα γυναικεία έπεσα πάνω σ' αυτά που απέφυγες. Έχω δώσει Dulko & Gallovits.
zorian

FRAN ZENN είπε...

Καλή επιτυχία και από μένα. Δυστυχώς έχω πάρα πολύ δουλειά σήμερα αλλά με μία γρήγορη ματιά φοβάμαι οτι η Schnyder θα χάσει set σήμερα -δεν έχει χάσει άλλο στο τουρνουά και θα είναι σπάνιο για την Ελβετίδα να φτάσει στα ημιτελικά χωρίς να έχει χάσει σετ- οπότε αν συμβεί αυτό μπορεί να χάσει και το παιχνίδι.Το ίδιο ισχύει και για την Μάρτιτς, δεν έχει χάσει σετ και δεν είναι και καμιά τεράστια παίκτρια οποτε και εδώ το lay στο φαβορί ίσως έχει χρήμα.Η Peer με πλήρωσε προχθές αδρά και θα την ποντάρω μόνο και μόνο γι αυτό και ας χάσει.Γερή κόντρα πιστεύω οτι θα γίνει στο παιχνίδι της Dulko αλλά μπορεί να μην πάει στα τρία.Πάρα πολλές πιθανότητες όμως για τρία σετς βλέπω στο παιχνίδι Βοζνιάκι-Πεννέττα.Lay Wozniacki μου φαίνεται καλή περίπτωση. Το Newport δεν το έχω κοιτάξει.Στο Davis o Blake σπάνια ενδιαφέρεται σοβαρά και ο Κarlovic μου έχει δείξει οτι πάντα για τον εαυτό του παίζει. Άλλωστε στο τουρνουά του Ζάγκρεμπ όλο παρατάει τα παιχνίδια.Ο Robredo δεν έχει να μάθει να παίζει για την Ισπανία δεν ξέρω αν θα τον πιάσει ο πατριωτισμός ενώ ο Kohlschreiber πολλές φορές έχει ηγηθεί .Αυτά .

JOKER είπε...

καλη επιτυχια Χρηστο

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου